InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kohouti to v Sokolově zvládli! V Táboře se bude hrát i nadále extraliga

Tábor vyhrál v Sokolově 3:0. , Autor: Josef Janda

Tábor vyhrál v Sokolově 3:0.     Autor: Josef Janda

SOKOLOV/TÁBOR - Extraligoví dorostenci HC Tábor vyrazili v sobotu 8. dubna k poslednímu utkání baráže o zachování nejvyšší republikové soutěže do Sokolova. Táborští moc dobře věděli, že odpoledne už může být jejich osud zpečetěn a s napětím čekali na zprávy z druhého klání v Litvínově. „Už nemáme záchranu v našich rukách. Každopádně se určitě budeme chtít rozloučit se sezonou vítězstvím. O našem setrvání v extralize hodně napoví utkání Litvínova se Vsetínem, který se odehraje dříve. Uvidíme, jak to dopadne,“ vyhlížel závěr sezony trenér Tábora Arpád Györi. V průběhu sobotního odpoledne se kohouti dozvěděli velmi radostnou zprávu z Litvínova. Verva smetla konkurenta ze Vsetína 8:3 a záchrana extraligy se stala pro kohouty opět reálnou. Stačila k tomu maličkost – alespoň o jednu branku zvítězit v Sokolově v základní hrací době…

 

HC Baník Sokolov – HC Tábor 0:3 (0:1, 0:1, 0:1), branky a nahrávky: 14. Dohnal (Hlavín, J. Pospíchal), 38. Šťastný (Vlček, Suchan), 48. Suchan (Hlavín, P. Pospíchal), rozhodčí Červenka, Zeliska – Horažďovský, Figer, vyloučení 6:2, navíc Vojáček (Sokolov) 5+OK a Vlček (Tábor) TH, využití 0:1, 82 diváků.

HC Baník Sokolov: Novák (Čurlin) – J. Uhlík, Halberštát, Bachar, Teterja, Krejbich, Knap – Vykoupil, P. Uhlík, Skála, Ondráš, Sztolarik, Teuchert, Vojáček, Hanek, Petrák, Kratejl.

HC Tábor: Šrámek (Ferdus) – Honzík, Bačo, Jaroš, Bouška, Šťastný, Céza – Hlavín, Eremiáš, Vrba, Mohyla, J. Pospíchal, Němeček, Vlček, P. Pospíchal, Dohnal, Suchan.

Táborští dorostenci přestříleli Baník jednoznačně 50:9, přičemž třikrát mířili do černého. Skóre otevřel v první třetině Filip Dohnal, na kterého navázali v každé z dalších period Martin Šťastný a Adam Suchan. Sokolovští se ani jednou neprosadili. Tříbodovým ziskem dohnali kohouti v barážové tabulce Vsetín a o jejich setrvání v extralize rozhodlo při rovnosti vzájemných zápasů lepší skóre. V Táboře se tak bude hrát extraliga dorostu i v příštím soutěžním ročníku.

Diskuse k článku - 6 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Tak dobre 

    Reagovat

     

    A z jakého důvodu tedy odchází trenér, když je udržení extraligy úspěch?

    Vloženo 9.4.2023 12:45:51

    •  

      Reagovat

       

      To se zeptejte jeho? Ne tady nás. Tohle se proslýchalo už od začátku tohoto roku.

      Vloženo 9.4.2023 13:49:35

  • Jarda 

    Reagovat

     

    Obrovská gratulace a poděkování trenérům a hráčům. Za to jak zvládli velmi těžký konec sezóny, za to si zaslouží uznání.
    A nebylo to jednoduché. Ve Vsetíně na dorost přišlo 1.600 lidi, to byla atmosféra. Včera v Sokolově moderátorů představoval před zápasem oba tymy. Po zápase poděkování domácím hráčům a rodičům a divákům. Ani ten Sokolov nevypustil minutu zápasu. Úspěch to jednoznačně je. Budeme hrát mezi Topolánek 20 tymy v republice. Díky.

    Vloženo 9.4.2023 09:40:53

  • hokej 

    Reagovat

     

    Jestli tohle je tedy považováno za úspěch, tak to je na tom táborský hokej hodně špatně.

    Vloženo 9.4.2023 07:34:03

    •  

      Reagovat

       

      Ano je to úspěch. Nebo máte pocit, když se udrží nejvyšší dorostenecká soutěž, tak se to má považovat za neúspěch? Soutěž se letos zužovala z 24 na 20 týmů. Táborští dorostenci, toto zúžení ustáli a zachovali extraligovou příslušnost. Co si představujete pod slovem úspěch, když ne třeba toto?

      Vloženo 9.4.2023 08:47:57

    • Hokeji 

      Reagovat

       

      Jses v něčem mezi 20 nejlepšími v republice??? Dorostenci ano!!!!

      Vloženo 9.4.2023 12:16:53

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace