11. Grabmasters – potřetí v řadě zvítězil Tomáš Bystřický

1246

GC Grabštejn – 10. Grabmasters, Hrádek nad Nisou (6. – 9.4.2023)

Grabmasters 2023 je historií. Skončili jsme. Moc děkujeme všem, kteří nám umožnili letošní turnaj uspořádat a ještě více všem hráčům, kteří se nestali mrtvými Homolky a ten nesmyslný turnaj o Velikonocích si doma prosadili.

Ačkoliv to ještě dva dny před turnajem nevypadalo, vše proběhlo podle plánu, bez jakýchkoliv omezení, přerušování či zkracování, hřiště bylo v rámci možností připraveno na jedničku a po organizační stránce jsme nezaregistrovali žádné potíže.

Vítězem Grabmasters 2023 se stal potřetí v řadě Tomáš Bystřický, kterému gratulujeme a už teď se těšíme na Večeři šampiónů, kterou bude mít na začátku 12. ročníku opět pod palcem. Dokázal přehrát svého soka Attilu Pála definitivně až na posledních dvou jamkách, protože po sedmdesáti jamkách se oba borci sešli na stejném výsledku. Až do třináctky skvěle hrající držitel hendikepu 0,2 neudržel krok na posledních jamkách, kdy zahrál na jamkách 14 až 18 pět ran nad par a tak dvojnásobný šampion jediného turnaje kategorie major na českém území, Tomáš Bystřický junior, odskočil Atillovi Pálovi po birdie na sedmnáctce a paru na poslední jamce turnaje o dvě rány. Na třetím místě skončila po heroickém výkonu na hřišti před turnajem, v kuchyni před turnajem, v kuchyni při turnaji a na hřišti při turnaji Andy Škrašková.

Zajímavostí bylo nepočítaně. Pojďme ale zmínit jeden rekord, který je možné vyrovnat, ale už nikdy nebude překonán. Víťa Hoffmann obešel všech 72 (!!!) jamek Grabmasters 2023 s jedním (!!!) míčem a jedním (!!!) týčkem. Míč měl párkrát na kahánku, ale obětaví spoluhráči krizové situace vždycky zvládli.

Top10 2023:
1) BYSTŘICKÝ Tomáš jun. 290 – PRO
2) PÁL Attila 292 – 0,2
3) ŠKRAŠKOVÁ Andrea 306 – 3,0
4) BÍLEK Lubor 309 – PRO
5) ŠIMON Petr 311 – 3,5
6) ŠMOL Ondřej 318 – 5,5
7) PROCHÁZKA Dalibor 319 – 6,6
8) HÁJEK Tomáš 321 – 8,6
9) MARTINŮ Jakub 326 – 3,4
10) ZÁHUMENSKÁ Michaela 329 – 8,8

Mezi šampiony je od letoška králem Tomáš Bystřický (3 vítězství) před Vojtou Hříbalem a Ondrou Lieserem (2), po jednom vítezství mají Venca Kočí, Andy Škrašková, Václav Lébl II. a Dominika „Bobeška“ Burdová.

Nezbývá, než sepsat závěrečné titulky:
Hřiště: Honza Šefčík a jeho Karel
Kuchyně: Andy Škrašková, Ali Burdová, Petra Kupfová, Marcela Augustová, paní Vlaďka
Stánek: Ivana Jonová, Lucka Jonová a její Maty
Sponzoři: Jarda Richter, David Beneš, Michael Francl, Luboš Franců, Lubor Bílek, Kalousovi

Do příštích Grabmasters v době sepsání těchto řádků zbýval 1 rok, 0 měsíců, 0 týdnů, 1 den, 11 hodin, 29 minut a 8 vteřin.

Vaši governoři:
Governor governorů Tartan McForby, Tomca Tomča, Tichy Valciř, eMJey

Leaderboard

Odkazy:   GC Grabštejn   Hřiště na satelitní mapě   Stránky turnaje   Facebook   Instagram