LaLiga - souhrn 28. kola: Barca remizovala, Real prohrál

07.04.2023, 23:02, aktualizováno 10.04.2023, 22:57
Komentáře a souhrny
Robert Lewandowski v souboji s Arnauem Martínezem (© AFP)

Real Madrid padl doma nečekaně s Villarrealem, a zase tak usnadnil Barceloně cestu za titulem. Ta si každopádně představovala, že navýší svůj náskok na Velikonoční pondělí na větší rozdíl než jen na jeden bod poté, co plichtila s Gironou. Na Bílý balet se mimochodem tlačí městský rival Atlético, které po výhře nad Rayem ztrácí už jenom dva body. Sevilla ještě pět minut před koncem vedla nad Celtou Vigo o dva góly, přesto o náskok přišla a nakonec brala jenom bod za remízu 2:2...

FC Barcelona - Girona FC 0:0

10.04.2023 21:00

Góly: -

Barcelona nezdolala ve 28. kole LaLigy sympaticky hrající Gironu, s níž na vlastním stadionu remizovala 0:0. Při střetu druhé a čtvrté nejlepší ofenzivy soutěže byli k přesnému zásahu blíže favorizovaní Blaugranas, velkou smůlu měl zvláště Ronald Araújo, po jehož pokusu míč nepřešel brankovou čáru jen o několik milimetrů. Hosté tak stejně jako při poslední návštěvě Camp Nou z roku 2018 obrali Barcu o body.

Neutrální pozorovatelé španělské nejvyšší soutěže si v utkáních Girony libovali. Hosté v pěti z posledních šesti ligových duelů vstřelili alespoň dvě branky a jejich zápasy byly těmi vůbec nejgólovějšími v celé lize. Jakékoliv rozšíření už tak bohatého střeleckého konta by však bylo proti Barceloně překvapením. Blaugranas totiž na Camp Nou inkasovali v dosavadním průběhu sezony v rámci LaLigy jen dvakrát a kráčeli i díky dalšímu zaváhání Realu Madrid, který jim paradoxně před necelým týdnem uštědřil tvrdý pohárový direkt, k titulu.

Gironistes si od začátku zahrávali s ohněm. Nejprve po katastrofální rozehrávce defenzivy těsně přestřelil Robert Lewandowski a následně vlastního gólmana ohrozil nepovedenou malou domů Santiago Bueno. Obě kritické chvíle ale outsider přežil a postupem času se dostal do zápasu. Útočné choutky měl zejména agilní Taty Castellanos, jenž byl u všech náznaků hostujících příležitostí. Oproti úvodu o poznání ostražitější obrana pustila Barcelonu do další šance až ve 37. minutě, kdy přízemní rohový kop nasměroval mezi tři tyče Araújo. Paulo Gazzaniga ale vytáhl senzační zákrok a udržel balon před brankovou čárou.

Ačkoliv domácí začali po návratu z kabiny utahovat šrouby a zatlačili soupeře, v 55. minutě se vyřítil na Marca-Andrého ter Stegena tandem Castellanos - Viktor Cygankov. První jmenovaný odmítl využít služeb ukrajinského kolegy a rozhodl se zakončovat sám, tváří v tvář německému čaroději ale trestuhodně minul pravou tyč. Skomírající favorit na podobnou příležitost marně čekal, sám navíc opět mohl inkasovat, když Araújo takřka srazil do vlastní sítě střílený centr z levé strany hřiště. Blaugranas rozjeli svá ofenzivní kola až v závěrečné čtvrthodině, jenže obávaný kanonýr Lewandowski při své šanci prováhal ideální čas k zakončení. Kýženou brankou pak neskončila ani hlavička Gaviho ze čtvrté minuty nastavení, kterou opět fantasticky zneškodnil Gazzaniga.

Barcelona tak v souboji s jiným katalánským celkem překvapivě klopýtla a získala jen bod, její náskok v čele soutěže ovšem 10 zápasů před koncem zůstal luxusní. V příštím kole se 16. dubna představí na stadionu Getafe, Girona tentýž den přivítá utrápené Elche.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Atlético Madrid 1:2

09.04.2023 21:00

Góly: 85. Fran García - 22. Nahuel Molina, 24. Mario Hermoso

Atlético Madrid je ve španělské nejvyšší soutěži k neporažení a další tři body získalo ve Vallecanu. Svěřenci Diega Simeoneho udeřili dvakrát v rozmezí pouhých dvou minut v průběhu prvního poločasu a ve druhém dějství výsledek kontrolovali. Rayo zvládlo i v oslabení snížit, ale na více se nezmohlo.

Role favorita byla do puntíku naplněna a základy k tomu byly položeny už v prvním poločase. Rozhodl čas mezi 22. a 24. minutou. Atlético sice bylo lepší, nicméně o žádném velkém tlaku nemohla být řeč. Úvodní branka víceméně padla zničehonic. Griezmann od vlastní poloviny potáhl balón a pěknou průnikovou přihrávkou našel Garcíu, který ještě posunul na Nahuela Molinu a jeho střela prošla za záda brankáře Dimitrievského. O dvě minuty později zahrávali Colchoneros rohový kop a centr Carrasca na malé vápno zasáhl hlavou Mario Hermoso.

Atlético došlo k dvoubrankovému náskoku a to znamenalo pro Vallecano velkou komplikaci. Madridský celek totiž takové zápasy už většinou nepouští a nejinak tomu bylo i v tomto případě. První poločas už byl pod kontrolou Atletů, ale po změně stran Vallecano kousalo.

Domácí už neměli co ztratit a odhodili zábrany. Ve 49. minutě vyrazil Oblak balón přímo před Frana Garcíu, jenomže tomu koncovka nevyšla a balón před prázdnou brankou spíše prodloužil za sebe. Po hodině hry se šance na body Vallecanu ještě více vzdálila, protože Florian Lejeune uviděl za faul na Moratu rovnou červenou kartu.

Hosté ale odmítli vstřelit třetí gól, který by znamenal jejich definitivní vítězství. Morata v 70. minutě trestuhodně střílel zblízka vedle. Lemar si zase vylámal zuby na zákroku Dimitrievského. Málokdo čekal, že by Rayo mohlo utkání ještě zdramatizovat, ale přesně to se pět minut před koncem stalo. Fran García z velké dálky práskl do balónu a Oblak se ke vzdálenější tyči natahoval marně. Nakonec to byla jen kosmetická úprava výsledku, protože oslavené Vallecano nemělo na vyrovnání dostatek sil.

Více informací k zápasu

UD Almería - Valencia CF 2:1

09.04.2023 18:30

Góly: 49. Gonzalo Melero, 58. Srđan Babić - 61. Samuel Castillejo

Valencia si připsala další porážku, tentokrát na hřišti Almeríe. Ta ukořistila první výhru po čtyřech zápasech a vyhoupla se ze sestupové zóny na šestnáctou pozici. O tři body se zasloužili zejména skórující Melero a Babić, za hosty sice snížil o chvíli později Castillejo, vyrovnání se už ale nekonalo.

Utkání začalo mírným tlakem Valencie, která se i dostala k první dobré příležitosti. Postaral se o ni střelou k bližší tyči Kluivert, Martínez si s ní ale dokázal poradit a vyrazil ji na roh.

Stejný hráč se mohl prosadit ve třiatřicáté minutě. Do samostatného úniku jej poslal Almeida, nizozemský šutér šikovným lobem přehodil brankáře domácích, jenže na brankové čáře zastoupil Martíneze Babić a míč uklidil do bezpečí. Hra se v následujících minutách přelévala ze strany na stranu, do vyložené šance se ale žádný z týmů až do pauzy nedostal.

Až po přestávce mohl v jásot propuknout almeríjský stadion, to když se po průnikové přihrávce Costy dostal do vápna Gonzalo Melero a přesnou střelou na zadní tyč dokázal překonat Mamardašviliho.

V padesáté osmé minutě navýšili Rojiblancos vedení už na dvě branky. Na rohový kop Robertoneho si naskočil Babić a chladnokrevným zakončením ukázal, že kapitánskou pásku nosí právem.

Na kontaktní gól se však nečekalo dlouho. Postaral se o něj Castillejo, který se po odraženém míči zjevil ve vápně úplně sám a přibližně z penaltového bodu propálil vše, co mu stálo v cestě. Trefil se navíc parádně k tyči a Los Che tak vykřesali naději na obrat v zápase.

Ten se ale nekonal, Valencia padla i s předposledním celkem ligy a propadla se do zóny sestupu na osmnácté místo.

Více informací k zápasu

Real Betis - Cádiz CF 0:2

09.04.2023 16:15

Góly: 53. Rubén Alcaraz (pen.), 59. Christopher Ramos

První výhru od konce února dokázalo v nedělním utkání zaznamenat mužstvo Cádizu. Stalo se tak v duelu proti Realu Betis. Góly padaly až ve druhé půli, o ten první se postaral z penalty Alcaraz, na konečných 2:0 zvýšil Chris Ramos. Domácí navíc po dvou červených kartách pro Canalese a Ruibala dohrávali utkání v devíti mužích na hřišti.

Diváci se ještě nestihli ani pořádně usadit na svých místech, když byli svědky první velké šance hostí. K té se po chybě v rozehrávce dostal Bongonda, s jeho ranou po břevno si ale poradil Rui Silva.

V osmatřicáté minutě fauloval unikajícího Sobrina Sergio Canales a k jeho smůle navíc zmařil zjevnou brankovou příležitost, proto musela následovat okamžitá červená karta.

Druhé dějství začalo pro Los Piratas skvěle. K rozehrání přímého kopu se postavil Bongonda a trefil přesně ruku bránícího Mirandy. Hlavní rozhodčí následně nařídil pokutový kop. K tomu si stoupl Alcaraz a prudkou střelou k levé tyči nedal šanci domácímu brankáři.

V devětapadesáté minutě bylo hostům ještě veseleji. Po rohovém kopu Betisu se do protiútoku dostal Bongonda, kterého nešťastně trefil jeden z domácích obránců. Konžan mohl zakončovat sám, přesto ještě posunul míč na volného Ramose a Cádiz překvapivě vedl už o dva góly.

Frustraci po druhé obdržené brance pak neunesl Ruibal, který uhodil soupeře do obličeje a po vzoru Canalese musel do sprch.

Zápas se pak už jen dohrával, Béticos nebyli schopni v devíti způsobit větší nebezpečí pro branku Gila a outsider tak udržel cenné vítězství 2:0.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - RCD Mallorca 3:3

09.04.2023 14:00

Góly: 33. Kike Pérez, 68. Selim Amallah, 86. Monchu - 53. Vedat Muriqi, 58. Manu Morlanes, 90+4. Vedat Muriqi (pen.)

Tomu se říká velikonoční nadílka. Celkem šest branek viděli diváci na stadionu Josého Zorrilly ve Valladolidu. Domácí Pucelanos si rozdělili body s Mallorcou za konečnou remízu 3:3, přestože ještě v nastaveném čase vedli. Vyrovnávací branku totiž vstřelila Mallorca až ve čtvrté minutě nastavení z pokutového kopu.

Už první poločas nabídl některé zajímavé okamžiky a samozřejmě vedoucí branku. Než se tak stalo, ztroskotali se svými pokusy Rosa a Ndiaye. Prvně jmenovaný střílel nad, ten druhý si vylámal zuby na brankáři Masipovi. Bezbrankový stav byl prolomen až ve 34. minutě, když přenesený balón zpacifikoval ve vápně Kike Pérez a tvrdou ranou k tyči nedal Rajkovićovi vůbec žádnou šanci. Závěr prvního poločasu už se nesl ve slušném tempu a v další příležitosti zasáhl včas před Muriqim Masip.

Ve druhém poločase už se rozeběhl brankostroj naplno. V 54. minutě odvedl výbornou práci centrující Maffeo a Vedat Muriqi vstřelil hlavou vyrovnávací gól. O pouhé čtyři minuty později Bermellones otočili výsledek ve svůj prospěch. Přímý kop Kang-ina sice skončil na zdi, ovšem odražený balón si našel Manu Morlanes a krásnou ranou dal na 2:1 pro Mallorcu.

Zápas se ale teprve dostával do správných obrátek a v 69. minutě se znovu měnilo skóre. Larin stihl ještě na hrací ploše odcentrovat a po zmatcích v pokutovém území práskl do odraženého balónu Selim Amalláh a Rajković neměl nárok.

Stav 2:2 však ještě nebyl konečný a závěrečné minuty přinesly opravdu strhující podívanou. V 87. minutě nasměroval za vítězstvím domácí hlavičkou do protipohybu brankáře Monchu, nicméně ani tato výsledková otočka nevydržela. Valladolid už se viděl se třemi body v kapse, když Mallorca ve čtvrté minutě nastavení srovnala na 3:3. V pokutovém území zahrál rukou Larin, takže sudí odpískal penaltu a tu bezpečně proměnil Vedat Muriqi, toho odpoledne dvougólový. Pucelanos samozřejmě proti verdiktu vehementně protestovali, ale nebylo jim to nic platné. Zápas Valladolidu s Mallorcou tak vítěze nepoznal.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Villarreal CF 2:3

08.04.2023 21:00

Góly: 16. Pau Torres (vl.), 48. Vinícius Júnior - 39. Samuel Chukwueze, 70. José Luis Morales, 80. Samuel Chukwueze

Real Madrid narazil na vynikajícího Samuel Chukwuezeho, který si dnešní zápas přivlastnil. Domácí favorit sice ve šlágru kola na stadionu Santiaga Bernabéua vedl, ale v závěru dvakrát kapituloval. Na góly Moralese právě s Chukwuezem už prostě reagovat nedokázal a prohrál. Barcelona udělala další krok k titulu.

O tom, že je Real Madrid jasným favoritem tohoto střetu, nebylo pochyb. Vinícius, Benzema nebo Rodrygo byli na svém místě v základu, zatímco Villarreal vsadil na Chukwuezeho, Pina nebo Baenu. Prostor v záložní řadě dostal i Lo Celso. Domácím se povedlo vstoupit do utkání lépe a už ve čtrnácté minutě pláchl po straně Vinícius, kterého jen marně naháněl Foyth. Mladý Brazilec postupoval až do vápna a nakonec se rozhodl pro střelu na zadní tyč, kterou ale minul.

Nicméně trvalo jen dvě minuty, než se měnilo skóre. Zase v tom měl prsty Vinícius, který si naběhl za obranu a když se dostal do příliš velkého úhlu, vymyslel aspoň zpětnou nahrávku na Marca Asensia. Jeho centrovaný míč ke smůle hostí tečoval do vlastní brány Pau Torres a Real se dostal do rychlého vedení.

Tenhle gól odstartoval pasáž několika šancí rychle jdoucích po sobě. Nejprve střílel z levé strany Karim Benzema, o chvíli později zase postupoval na brankáře Reinu Rodrygo. Neuspěl ale ani jeden z nich. Na opačné straně se pořádně zapotil Thibaut Courtois, který musel likvidovat zajímavou střelu od Baeny. Dani Parejo následně vynechal souboj ve vápně v domnění, že bude odpískán faul. Nebyl. Žlutou ponorku ale zachránil Vinícius, který centroval na zadní tyč a tam na balon nedosáhl Lucas Vásquez.

Pak o sobě dal vědět i Samuel Chukwueze, ale jen se zatím zahříval. Ve 39. minutě už ale naplno ukázal svůj potenciál. Lo Celso ho efektivně vysunul do vápna a Chukwueze si udělal dobrý den z Nacha, kterého krásnou kličkou obešel. Pak překonal i Courtoise a slavil srovnání.

Start do druhé půle se jednoznačně povedl lépe Realu. Ve 48. minutě totiž Vinícius převzal míč za vápnem a přešel hned přes čtyři obránce Villarrealu! Pak už mu zbylo jen prostřelit brankáře Reinu a to zvládl taky výborně.

Villarreal ale i na tuhle trefu našel poměrně brzy odpověď. V 55. minutě se hlavičkující Mandi prosadil, jenže mu zkazil radost pískaný a mávaný ofsajd. Po pár dalších minutách nicméně Villarreal regulérně skóroval. Po akci Baeny s Chukwuezem ve vápně předal míč Manu Trigueros na Josého Luise Moralese a ten se nadvakrát prosadil. Jeho branku sice ještě prověřoval VAR, ale nakonec branku přes výtky hráčů Realu uznal.

Největší parádu si ale Samuel Chukwueze schoval na závěr. Psala se 79. minuta, když si vzal míč pod patronát hned za vápnem a nádhernou ranou nechal brankáře Courtoise letět přes celou bránu zbytečně. Výstavní gól a definitivní rána do vazu Realu.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Getafe CF 2:0

08.04.2023 18:30

Góly: 45+2. Mikel Oyarzabal, 60. Takefusa Kubo

Real Sociedad si v souboji s madridským Getafe dokázal poradit a zvítězil 2:0. Ke konci první půle se prosadil Oyarzabal, který tak odčinil své penaltové zaváhání, po hodině hry pak přidal pojistku Kubo, a tým ze San Sebastiánu už si posléze své vedení pohlídal.

První poločas toho příliš zajímavého nenabídl. Až ve čtyřicáté minutě se k zemi ve vápně poroučel po zákroku Alderteho k zemi Oyarzabal. On sám si pak stoupl k rozehrání pokutového kopu. Před zakončením si lehce povyskočil, a pak už dal prostor vyniknout brankáři Soríovi, který jeho střelu po zemi bez problémů lapil.

Frustrovaný Mikel Oyarzabal v následujících minutách projevoval zvýšenou snahu hrát míčem a napravit svůj omyl, což se mu i vyplatilo. V nastaveném čase se dostal k dorážce střely Merina a hlavou tentokrát gólmana hostí překonal.

Ve druhé půli uběhlo jen čtvrt hodiny, když se Baskové prosadili znovu. Agilní Merino pelášil osamocený po levé straně hřiště, pak předložil míč před bránu nikým nehlídanému Kubovi a Japonec neměl problém svou šanci využít.

Jedinou šanci na snížení náskoku domácích měl v sedmdesáté minutě Mayoral, který střílel z dobré pozice, míči v cestě do brány však dokázal svým zákrokem nohou zabránit Alex Remiro. Další velké šance už v Reale Aréně k vidění nebyly, Real Sociedad tak potvrdil roli favorita a nad Getafe zvítězil 2:0.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 1:2

08.04.2023 16:15

Góly: 90. Sergi Darder - 22. Iñaki Williams, 75. Nico Williams

Ani po 28. kole se Espanyol nevymaní ze sestupového pásma, protože doma prohrál s Athletic Clubem 1:2. Tři body Baskům vystříleli bratři Williamsové. Iňaki se prosadil v prvním poločase, Nico zase čtvrthodinu před koncem. V nastaveném čase stihl Espanyol už jen korigovat.

Athletic stále usiluje o evropské poháry pro příští rok, a tři body z Katalánska se jevily jako nutnost. Espanyol ale má o co hrát, boj o záchranu v LaLize vrcholí, takže hosté byli slušnou výzvou.

Úvodní minuty nabídly vyrovnanou partii, jenže ta postupně převážila na stranu Athleticu, a ve 22. minutě z toho bylo klíčové vedení. García vyslal skvělým pasem za obranu Iňakiho Williamse, který chladnokrevně prostřelil brankáře Pacheca. Úvodní branka tempo zatím nestrhla a následující průběh prvního poločasu byl nadále spíše opatrnější. Až těsně před odchodem do šaten se připomněli i domácí, Martin Braithwaite dokonce vstřelil gól, avšak ten nebyl kvůli ofsajdu uznán. Athletic si tak do šaten hýčkal nejtěsnější náskok.

Espanyol po prvním poločase ztrácel a potřeboval nějaký impuls. Do druhého poločasu proto vyběhl Aleix Vidal a o chvíli později i Nico Melamed. Domácí však dál naráželi na pozornou obranu Basků a vlastně si nedokázali vytvořit jedinou stoprocentní příležitost. Čtvrthodinu před koncem pak přiblížil výhru hostujícího Athleticu druhý z bratrů Williamsů, čili Nico. Ten se nebál vniknout do pokutového území a parádní ranou do pravého horního rohu zvýšil už na 2:0.

Na stažení dvoubrankového manka měli Katalánci zhruba dvacet minut i s nastavením, a to nebylo příliš. Přesto nakonec došlo k dramatizaci utkání. V první minutě nastaveného času neudržel brankář Simón hlavičku Montese a dorážející Sergi Darder vykřesal malou naději. Po korigující brance se ještě hrálo pět minut, ovšem pro Espanyol to nemělo význam, protože krátce po gólu Dardera uviděl druhou žlutou kartu Aleix Vidal. Oslabení domácí už vyrovnat nedokázali a doma Athleticu podlehli. Baskové se po výhře posunuli na sedmé místo.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Elche CF 2:1

08.04.2023 14:00

Góly: 71. Abdessamad Ezzalzouli, 84. Abdessamad Ezzalzouli - 44. Tete Morente

Elche v Pamploně na chvíli šokovalo, když zvládlo lépe první poločas a díky Morentemu se ujalo vedení. Jenže domácí Osasuna se nevzdala a díky dvěma trefám skvěle hrajícího mladíka Ezzalzouliho dokázala otočit utkání ve svůj prospěch.

Elche stále nevzdává sen o záchraně, ale ta se s každým dalším kolem zdá víc a víc jako teorie, zbožné přání. Dnes na stadionu El Sadar nezačali hosté špatně, ale po patnácti minutách měli velké štěstí. Ezzalzouli totiž krásným pasem oslovil nabíhajícího Budimira a ten byl ve vápně faulován. Nicméně sudí Fuertes nakonec s vydatnou pomocí VARu naznal, že Budimir svému pádu dost přidal a penaltu odvolal.

Delší dobu se ani jeden z týmů nemohl dostat soupeři na kobylku, až ve 44. minutě Elche překvapivě udeřilo. Krásný pas vymyslel Omar Mascarell, když si všiml na zadní tyči nabíhajícího Teteho Morenteho. Ten nezmatkoval, obešel kličkou prvního obránce a pak zakončil neomylně na bližší tyč!

Elche krátce po změně stran přidalo ještě druhou trefu, ale tu kvůli ruce odvolal VAR. Což byla dost možná klíčová situace, neboť Elche pak úplně rezignovalo na hru a brzy inkasovalo. Kike Barja se sprintem dostal k vápnu a zpětnou nahrávkou na penaltu oslovil Abdeho Ezzalzouliho. Pro něj už nebylo problémem srovnat krok.

Šest minut před koncem ale tenhle talent ukázal ještě větší kouzlo. Počíhal si na nahrávku za vápno od Oroze a nádherně míč zakroutil do sítě - 2:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Celta Vigo 2:2

07.04.2023 21:00

Góly: 43. Youssef En-Nesyri, 81. Marcos Acuña - 89. Miguel Rodríguez, 90+3. Gonçalo Paciência

Neuvěřitelný závěr přinesla předehrávka osmadvacátého kola mezi Sevillou a Celtou Vigo. Domácí ještě pár minut před koncem vedli 2:0 po trefách En-Nesyriho a Acuñi. Přesto se na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán nakonec body dělily. Za hosty snížil Miguel Rodríguez a srovnal Paciência. José Luis Mendilibar si tak druhou výhru v řadě v novém působišti nepřipsal.

První minuty utkání toho příliš zajímavého nenabídly, o vzruch na hřišti se postaral až sudí, který udělil již v devatenácté minutě druhou žlutou kartu Gueyemu. Jednalo se o zákrok velmi sporný, jelikož se zdálo, že senegalský středopolař zahrál míč naprosto čistě, rozhodčí Pizarro byl však jiného názoru.

O první branku se pak mohli postarat Andalusané, málem však do vlastní sítě. O infarktový moment se zasloužil Badé, který Mallův centr do vápna omylem poslal na vlastní bránu, těsně před brankovou čarou jej ale dokázal dostihnout a uklidit mimo tři tyče.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě už se Sevilla dokázala trefit do správné branky. Konkrétně Yusuf En-Nesyri si na přední tyči naskočil na rohový kop, jež zahrával Suso a hlavičku umístil nechytatelně za záda Villara.

Druhý poločas probíhal dlouhou dobu naprosto bez šancí, zdálo se, že utkání spěje k poměrně jasnému výsledku a že Los Celestes nebudou schopni se prosadit ani proti oslabenému soupeři. Opak se ale ukázal být pravdou.

Nejprve zvýšil andaluský celek na rozdíl dvou branek. Psala se jednaosmdesátá minuta, když se po chybě v hostující rozehrávce dostal na středu hřiště k míči Acuña, který využil své rychlosti, dostal se do palebné pozice a dalekonosným projektilem nedal šanci Ivanu Villarovi.

Celta se v následujících minutách marně snažila nalézt odpověď a snad každý byl v tu chvíli přesvědčen, že o osudu utkání je rozhodnuto. Jenže v devětaosmdesáté minutě přišel zčistajasna kontaktní gól. Miguel Rodríguez rozjel akci z pravé strany, míč se k němu krásnou patičkou Larsena vrátil a mladičký Španěl střelou o tyčku překonal gólmana domácích.

Kýžená trefa dodala hostům druhý dech a už za pár minut se propracovali k vyrovnání. Tentokrát se k hlavičce z krkolomné pozice dostal Paciência a dokázal ji umístit za záda bezmocného Dmitroviće. Za protesty pak ještě přímo červenou kartu viděl střelec druhého gólu Acuña. Sevilla tak ztratila dobře rozehraný zápas a se Celtou pouze remizovala 2:2.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
28
23
3
2
53 : 9
72
2
Real Madrid
28
18
5
5
59 : 24
59
3
Atlético Madrid
28
17
6
5
45 : 20
57
4
Real Sociedad
28
15
6
7
37 : 26
51
5
Villarreal CF
28
14
5
9
37 : 26
47
6
Real Betis
28
13
6
9
34 : 29
45
7
Athletic Bilbao
28
11
7
10
38 : 29
40
8
CA Osasuna
28
10
8
10
24 : 28
38
9
Rayo Vallecano
28
9
10
9
33 : 33
37
10
Celta Vigo
28
9
9
10
36 : 39
36
11
Girona FC
28
9
8
11
42 : 42
35
12
RCD Mallorca
28
9
7
12
25 : 30
34
13
Sevilla FC
28
8
8
12
33 : 44
32
14
Cádiz CF
28
7
10
11
23 : 40
31
15
Getafe CF
28
7
9
12
27 : 36
30
16
UD Almería
28
8
6
14
34 : 48
30
17
Real Valladolid
28
8
5
15
23 : 47
29
18
Valencia CF
28
7
6
15
30 : 34
27
19
Espanyol Barcelona
28
6
9
13
34 : 46
27
20
Elche CF
28
2
7
19
20 : 57
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (138)

Přidat komentář
santini

V poslednom čase sú naše zápasy fakt zaujímavé, úplný opak tých sračiek zo začiatku sezóny. Včera už druhý Iagov úlet, vôbec to nebol faul a teda Sevilly mi bolo docela aj ľúto. Ešte som si vravel aké zadosťučinenie, ze vyhrávajú, naši hrali shit a v 80min som šiel uspať malú s tým, že božie mlyny nás dostihli, ale tým, že sme na 99% zachránení, tak mi prehra v Seville až tak nevadila. O to väčšie bolo moje prekvapenie po zápase, keď som kukol skóre

Reagovat
Aldeano

Reagovat
CHONG

Plichta by tomu slušela víc, ale čert to vem, liga už se jenom dohrává, důležitá je středa.

Reagovat
LAM

No v lize jste letos hodně jalový. Benzema střídal proč?

Reagovat
JM

Hrajeme ve středu LM

Ale chápu, že to neznáte

Reagovat
Visca el barca

Zas je dobré, že letos vyhrajete jen Copu

Reagovat
Well

Asi ano, ale hezký zápas se šancemi na obou stranách, bavilo to rozhodně více než ta obehrávaná. Nacho si bohužel vybral asi nejhorší zápas tuto sezonu a byl namočen u všech gólů.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Díky kluci, férové odškodnění za Copu

Reagovat
Ed_Hazard

Toto považuješ za férové odškodnenie? Tak to sa môžeme dohodnúť na podobnom každý rok

Reagovat
Visca el barca

Výsledek absolutně neodpovídal hře. Radši vyhrát v lize a to se nám podařilo

Reagovat
JM

Je pravda, že 0:4 byl ještě milosrdný výsledek

Reagovat
LAM

Že by zítra rovnou o 15 bodů? Takhle brzo by už o titule nebylo rozhodnuto hodně dlouho.

Reagovat
madridcan

Nie...iba minulý rok

Reagovat
Israha

Se vsadím, že Chukwueze už takhle světově do konce sezony nezahraje a zas se bude zamotávat do vlastních kliček . Ale tak co, dvě trofeje jsou na dosah ruky a doufat, že se Barca v lize rozsype a spoléhat na to, by bylo stejně asi liché...

Jinak zdá se mi to, nebo Rüdiger sice po individuální stránce hraje výborně, ale obrana jako celek je s ním tak podivně nesehraná?

Reagovat
Well

Stoperská dvojice Alaba-Militao je mnohem jistější než s Rudigerem, občas mi jeho rozehrávka přijde strasně krkolomná a pomalá. Vůbec nejhorší je asi rozehrávka, když nalevo hraje Rudi s Camou, to se vždy děsím, co spolu vymyslí.

Reagovat
Israha

Rozehrávku má za mě docela ok, ale připadá mi, že vlastně nelze vůbec předvídat, na jaké pozici se bude vyskytovat . Rozlítaný a vypojený z kolektivního bránění. Štve mě to, trochu jsem doufal, že on a Éder budou noví Ramos s Pepem, ale nakonec to vypadá, že to s nimi na středu a Alabou nalevo úplně nepůjde.

Reagovat
Well

Mně ta jeho rozehravka furt přijde strašně nejistá, jednou to rozehraje úplně geniálně a podruhé pokazí jednoduchou přihrávku, protože čeká na míč, dá to někomu do špeku. Hlavičky a silové souboje zvládá naprosto luxusně, ale ta poziční hra je občas jak říkáš mimo. Těšil jsem se, jak ta obrana bude s ním ještě lepší, když budeme mít 3 výborné stopery, ale přijde mi, že opak je pravdou. Přitom proti nám v LM byl vždy trnem v oku a nejlepší hráč Chelsea z mého pohledu.

Reagovat
Israha

Asi bude něco na tom, že tyhle aspekty se v třístoperovém systému lépe schovají a proto byl v Chelsea zdánlivě bezchybný, jak tu někteří fanoušcui Blues psali, když přestupoval.

Reagovat
Well

To ano, tam se vždy lépe zastoupili plus tam častěji podle mě vyvážel ten míč, kdy on má vyborný tah, potažmo hrál ty dlouhé míče, které má taky super. Jediné, co se mi u něj moc nezdá je ta rozehrávka na krátko v kombinaci. Přijde mi, že při té jeho postavě mu dlouho trvá otočit se k míči a pak sám sebe dostává pod tlak, ale možná je to jen moje zdání.

Reagovat
Israha

Jo tohle...já myslel, že u něj vidíš problémy s technikou, což si nemyslím, že by měl. Ale souhlas, on je mírně pomalejší v herním uvažování a chová se spíš reaktivně, než že by měl dobrý odhad na situace. To, co popisuješ, bude důsledek.

Reagovat
Well

Technicky na tom špatně na svou pozici a tělesnou stavbu rozhodně není, líbí se mi, že nikdo z té trojice není vyloženě jen posouvač.

Reagovat
Israha

Jen jsem si přál zpátky na stoperu dva ostré bijce, kterých se budou soupeři bát. Ale co si budem, oproti Ramosovi s Pepem jsou Éder a Rudi celkem kliďasové .

Reagovat
Well

To si myslím, že není problém jen na stoperu, ale po odchodu Caseho nám někdo takový chybí v týmu úplně.

Reagovat
Israha

Reagovat
Aldeano

Reagovat
patas92

Jaká je ta druhá?

Reagovat
Israha

Asi ve skutečnosti žádnou odpověď nechceš, že?

Reagovat
vagneris

El Clasico

Reagovat
patas92

Reagovat
Israha

Tuto trofej jsme letos ani nevyhráli, v Clásicu je v aktuální sezoně bilance 2-0-3. Tolik k tvému vtipu. Ale vezmu to ve vašem culés stylu: "Aha, oni v Barce vlastně nevědí, co to je, věřit si na triumf v LM."

Reagovat
zasranej malíř

Zábavný zápas, ponorka o ten gól byla lepší, ale ligu jsme si už prohráli na Barceloně, tak čert to vem, důležita bude teď středa

Reagovat
Switchback

easy

Reagovat
Visca el barca

Valverde tak na rok dohrál ne?

Reagovat
Jordi Alba

Co se tam stalo?

Reagovat
vagneris

Po zápase dal pěstí hráči Villarrealu kvůli nějakým urážkám jeho nenarozenýho syna. Za mě adekvátní reakce. Akorát si asi dlouho nezahraje.

Reagovat
Visca el barca

Tak furt je profík a může mí nějakého Buenu v prdeli ne.

Reagovat
vagneris

Pokud mu opravdu urážel rodinu, tak to chápu. Ale Buena to popírá, tak to bude ještě zajímavý. Každopádně asi má po sezoně.

Reagovat
Visca el barca

No to si dost možná už tento rok nezahraje.

Reagovat
Kejza

jakože by mělo být kritérium profesionality to, že máš ustát urážku nenarozenýho dítěte? to nevim teda.. možná kdyby byl Valverde psychiatr

Reagovat
Well

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf...ty si jako myslíš, že podobné kecy nejsou na hřišti naprosto běžné? Prohrává ten, kdo se nechá unést a udělá píčovinu a to je Valverde.

Reagovat
Ed_Hazard

Nie, takto prijebané slovné urážky určite nie sú bežné. Takúto sračku môžu z papule vypustiť len tragéd, ktorý si zaslúži o čosi viac ako pesťou do klapačky. Takže za mňa to Valverde ešte ustál

Reagovat
Well

Jestli je tohle pro někoho běžné, tak toho člověka asi lituji, jaké má kolem sebe okolí nebo jaké vyznává v životě hodnoty.

Reagovat
madridcan

Na čo konkrétne narážaš touto reakciou na Hazardov príspevok?

Reagovat
Well

Že s ním souhlasím, že to rozhodně běžné není a pokud to pro někoho běžné je, tak to je politovánihodné, jaké hodnoty člověk vyznává nebo v jakém prostředí se v životě pohybuje.

Reagovat
madridcan

Pochopil som Ťa naopak. Oukej

Reagovat
madridcan

Uniesť sa a udelať pičovinu znamená ho rovno vypnúť na mieste. Vyriešiť to bokom a pozerať sa ako Villarealsky päťkilový Gavi už nie je taký hrdina a začne sa vyhovaráť, tak tam je víťaz vážne Valverde

Reagovat
Kejza

nepředpokládám, že je to běžný, ale asi do toho vidíš líp než já. nicméně jestli jim zrovna tohle prohrálo ten zápas, tak to mě takovej "sport" snad ani nezajímá

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Proto mu dal hubě až po mači.

Reagovat
Jordi Alba

Tak profík neprofík. Teď bez ohledu jestli se to stalo nebo ne, jestli mu to řekl nebo ne. Imo jako profík se zachoval při zápase, kde mu nic neudělal, samozřejmě na parkovišti je to taky dobrá kravina, ale chápu že přede všema ho odtáhnout za prostory klubu a tam ho zbít by nebylo jednoduchý.

Jako nijak neobhajuju nějaký násilí, ale přece když něco řeknu (pokud se to stalo) tak ať si za tím stojím, respektive očekávám, co může přijít. Navíc pokud to bude takto medializovaný, jenom zase ukažeme, že si můžeme ke všem dovolit všechno a nic se nám nestane. Tohle je přesně ta naše zdegenerovaná společnost, kde si každej debil na ulici nebo internetu myslí, že může všechno, přitom je to jenom malá ubohá kunda. A to říkám jako někdo, kdo by měl sympatie původně spíš k Baenovi (jeden z hlavních tahounů Girony v cestě do první ligy), než k hráči Realu.

Reagovat
madridcan

Veľmi dobrý druhý odstavec

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kejza

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JM

Reagovat
Registrujisejenproto

2. Odstavec

Reagovat
smazaný uživatel

Tak furt je chlap a jakkoli násilí neoceňuji, taková urážka nesnese jinou reakci.

Reagovat
oli9

Fede Valverde si po zápase s Villarrealem počkal na parkovišti na Alexe Baenu a udeřil jej pěstí do obličeje. Důvod?

Baena se mu při minulém zápase vysmíval: “Teď breč, když se tvoje dítě nenarodí”

Fedeho partnerka totiž málem přišla o dítě. Včera měl podobné komentáře opakovat.

Reagovat
Neutron

to je neskutocny primitivizmus inak...spravanie ako uplne vytrete tela...moze byt rad, ze dostal iba jednu po hube...

Reagovat
houdic

https://mobile.twitter.com/ESPNFC/status/1644857644228722688

Riziko potratu bylo v únoru, a ten zápas byl v lednu. Není to trochu divný ? A taky zajímavý že v tom předchozím zápase mu to teda nevadilo a radši si počkal 3 měsíce než mu dá dělo...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba má Baena svoje lidi na soukromých klinikách

Reagovat
madridcan

No...keď to napísal odborník na kliniky

Reagovat
oli9

To nic nemění na tom, že byla těhotná a mohl mu to říct... Ale určitě mu něco řekl, asi mu nešel dát jen tak dělo na parkoviště.. Já tomu teda věřím

Reagovat
smazaný uživatel

To neni pravda. Ze si necim Valverde a jeho rodina prochazi bylo jasny uz 15. ledna, viz:

https://twitter.com/theMadridZone/status/1614744822123823104/photo/1

Zapas s Villarealem se hral 19.1.

Reagovat
JM

Ach jo

Reagovat
houdic

Lol, pak to teda je možný a jestli to říkal tak je to fakt dement, na druhou stranu furt nechápu to tříměsíční období klidu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to mela byt kombinace toho, ze mu to rekl minule a vcera mel nejaky kecy taky. Takze naposled to Fede presel ale kdyz si Baena nedal rict ani vcera, tak uz proste vybouchl.

Reagovat
N.Gin

Tak kdyby Fede rekl ze mu nadaval rasisticky tak si na nej mohli pockat aji s Carlem a bylo by to v klidu

Reagovat
Manik...

Reagovat
misinho7

Ak myslis tento rocnik ligy tak hej, to asi dohral. Takych 10 zapasov asi dostane.

Ale na LM by sa to nemalo vzťahovať prepokladam.

Reagovat
Kokesh

To těžko. Stalo se to mimo stadion a pokud tedy přijela policie, doufám spíše na nějaký řešení v osobní rovině. Zatím ani Villarreal nepodal žádnou stížnost...

Jako lidi by se neměli mlátit za žádných okolností, ale pokud ta chcanka řekla co řekla a ještě z toho má vyjít jako oběť, je to fakt k zblití...

Reagovat
Kily

nedostane, k tomuhle se disciplinární komise snad ani nemůže vyjadřovat, maximálně prohlášením, že to nemůže řešit, jelikož se to stalo mimo stadion a není o tom zmínka v zápise o utkání

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnou bych vyřadil Real z ligy. Hrají si na mentální bohy a potom nezvládají urážky soupeře a mlátí se na parkovišti jak žebráci.

Reagovat
Tony Stark

Za to ty si mentálny žebrák

Reagovat
Kokesh

Ty jsi byl vždycky kokot a bohužel vždy už budeš.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
oli9

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
CHONG

Vůbec ho neřeš, když jsem viděl jeho profil na FB, tak jsem pochopil

Reagovat
Manik...

Jak vypadá taková star?

Reagovat
Godwinson

Vtipny, ze tohle napise jeden z nejvetsich picusu PD sekce. Holt zlodej krici ...

Reagovat
Rizek

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Manik...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Bakary3

dobrej dement

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
JM

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Well

A táhnout španělský koeficient pak bude Barca.

Reagovat
Gazdo

Mne je niekedy za teba fakt blbo

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Rattlesnake

dobrá jedovka ale

Reagovat
Krausio_Real_M

Ty jsi neskutečná vypatlaná hlava

Reagovat
Tony Stark

Čo ten Valverde ?

Na jednej strane nemal to robiť. Čo sa povie v zápale na ihrisku, nech ostane na ihrisku.

Na druhej strane, rodina je najviac a Baena sa ukázal ako úplný chudák smiať sa z ich takmer nenarodeného synčeka Sám by som kvôli rodine lámal kosti.

Reagovat
Visca el barca

No dostane pěkný flastr.

Reagovat
oli9

Jako ať ho někdo má nebo nemá rád. Zachoval se jako chlap, na parkovišti po zápase. Na hřišti se udržel. Přece ta chcanka z Villarealu musí vědět kde jsou nějaké hranice provokace. Nedovede si představit co ta rodina prožívala když šlo o dítě.... Spousta lidí co nemá děti to pochopí až časem..

Já mu za tuto reakci tleskám zastal se rodiny, partnerky a svého dítěte...

Jako v zapálení na hřišti... Mu maximálně ponadavam, ale neutocim na dítě jak včera tak v minulém zápase

Reagovat
herbage

já bych mu jí napálil asi hned, zmrdovi

Reagovat
madridcan

Za mňa je toto určite lepšia reakcia ako mal trebars Smith, ktorý ešte sám si sype popol na hlavu.

Si ho počkal vonku sám, zatiaľ čo ten dement bol asi v svojom stáde(nevidel som video), dostal po papuli s patričným okomentovaním. Dement sa posral a už lamentuje, že nič také nepovedal. Je bežná reakcia totiž, že hráč veľkoklubu si počká na polkilové hovno, ktoré poznajú iba fanušikovia Villarealu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani bych se nedivil, kdyby ani neměl mezi chasou zastání.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Neutron

v zapale hry pokial si normalny tak mu povies, ze je uplakany kkt, ale nie nieco taketo. Vsak to je uplny idiot ten no name z Villarealu...

Reagovat
oli9

Však jo, neomluvitelne. Ještě k tomu když to dělal i minule

Reagovat
Mercury

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
mistr129

navíc na rozdíl třeba od Zidana to udělal "chytře" a neoslabil svůj tým na hřišti

Reagovat
Manik...

Reagovat
Imago

Reagovat
MadMrJacky

Nedávno jsem poslouchal nějaký podcast, kde se bavili o milosti a že je to ideální nástroj v situaci, kdy někdo nezpochybnitelně poruší pravidla, ovšem s nějakým morálním ospravedlním. V téhle situaci by to sedlo jako prdel na hrnec.

Očividně to bude tvrzení proti tvrzení, ale tak nějak nevěřím, že by mu ji šel napálit po zápase jen tak

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je to pravda, tak Baena si to samozrejme zaslouzil..

.. stejne tak jako si Fede zaslouzi potencialni trest. Byt by me teda zajimalo jestli vubec nejaky trest dostane? Nepocitam pletky si policii, tam je to jasny, ale co se tyce La Ligy, tak to bylo v dobe kdy uz zapas davno skoncil, nekde pri nastupovani do autobusu. Nevim vubec jestli maji kompetenci neco takovyho trestat. Ale i kdyz potrestaji, tak je to vicemene jedno. Liga uz je hotova, v Cope ten jeden zapas bez nej snad dame a na LM se to nevztahuje.

Reagovat
madridcan

Inak na starom EF by to bolo spomenuté už po polnoci alebo minimálne nad ránom v expreske a na obed by už bol članok s komentármi, ktoré musíš rozkliknúť...ale asi sa rieši exluzívny pohľad na vec od Šmicera

Reagovat
smazaný uživatel

https://as.com/futbol/primera/valverde-podria-no-ser-sancionado-por-el-punetazo-a-baena-n/

Baena ani Villareal nechteji podat stiznost na Valverdeho. Velka sance, ze tak nebude vubec potrestany.

Reagovat
Kluivert9

Měl dostat víc.

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Jo no. Sice Baena muže v hlavě úplně vypatlaný vymaštěný. Ale jako profi sportovec se tohle prostě nesmí dovolit. Ještě se takhle navážet do rodiny a osobních věcí protihráče (Valverde).

Reagovat
oli9

Tak Baena je za totálního čuráka akorát no.. To co říkal

Reagovat
Hachim Mastour

Prasatá červené

Reagovat
Hachim Mastour

Zlý chat lol

Reagovat
sensei25

Valencia tragedi neskutocny

Reagovat
Tony Stark

Keď som videl dnes tú sračky v podaní Barcelony, tak ona si počkám na medzinárodný úslech aj 15 rokov

Btw Gavi fauluje jedna radosť, ale zrejme prebral po Casem imunitu voči kartám

Reagovat
Rizek

Má v průměru 2 fauly za zápas. Včera měl 3. Hrůza ...

Reagovat
Jordi Alba

Zvýšení náskoku na čele a pro Gironu každej bod zlatej, remíz cajk.

Reagovat
2miguel1

To bol intergalaktický grc

Reagovat
blaugrana

zaloha a utok vcera neexistovali,Raphinha a Lewa stali spoli cca 120 mega a vyzerali ako Andy Carroll a Erik Jendrisek.

Reagovat
Fendi

Tohle jde vše za Xavim. Neumí využít potenciál toho kádru. Pokud chce být Barca konkurenceschopná i v Evropě, tak čím dříve odejde, tím lépe. V létě dostal spoustu hráčů, v Evropě vyhořel,ligu udělá jen díky neschopnosti Realu

Reagovat
Eichel

Tak toto je riadna kokotina Xavi má po 28 kolách 9 inkasovaných gólov a 72 bodov. Ten tím má proste v lige skvelé výsledky a určite to nie je o tom, že má priemernú sezónu, len Real je hrozný.

Reagovat
vilp

Arnau Martínez je hodně zajímavý hráč.

Reagovat
Jordi Alba

To tu někteří z nás tvrdí už přes 2 roky.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Rizek

Girona hodně zajímavý výkon. Z velkého soupeře se nepodělali a i venku byli vyrovnaným soupeřem. Naprosto zasloužená dělba bodů.

Náš výkon byl takový nějaký průměrný. Tohle už jsme hráli letos xkrát, akorát dneska se tam Lewa nebo někdo ze standartky neukopl. Máme velký kus práce před sebou, aby nás nepotkávaly herní výpadky, jako máme teď.

Reagovat
2miguel1

U nás alfa-omega je záloha. To su u nas najdoležitejšie posty. Xavi Iniesta boli najdôležitejší. Teraz ak chýba Pedri, Frenkie, to nieje, že chýbajú dvaja, to chýba skoro celá záloha a tým pádom nefunguje ani 9. Ešte viac sa to prejavuje, ked hrá super ako Girona. My musime mat kridla 1v1. Fati nič, Raphinha nič, ešte dokonca aspon ten Ferran je v tomto proti slabemu superovi na niečo dobrý, Dembele je ok. Nám akonáhle vypadne Pedri je pruser, Frenkie pruser, Dembele pruser. Fatiho a Raphinhu musime predať, Raphinha nevie 1v1, to nema vyznam ho tu držať. Musime začať efektívne využivať Pedriho. To je najdoležitejší hrač Barcy. On nemože byť out 2 mesiace, nemožeme ho zataviť na jesen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele