Mezinárodní cyklistický etapový závod Trenčínským regiónem se odehrál od pátku do neděle na silnicích v okolí Bánovců nad Bebravou.

Závod se skládal ze čtyř částí. V pátek byly na pořadu dvě akce. Nejprve 4km časovka do vrchu na Jankov vršok a v podvečer pak kritérium v Bánovcích. To se však nezapočítávalo do celkových výsledků. V sobotu a v neděli se jely dvě okruhové etapy s centrem taktéž v Bánovcích nad Bebravou. První měřila 128 a druhá 153 km.

Na start se postavilo 126 cyklistů ze Slovenska, Česka, Maďarska, Polska, Rakouska a Srbska. Tým ATT Investments reprezentovala sestava Márton Dina, Matěj Stránský, Pavel Kelemen, Jiří Petruš, Matúš Štoček a Michal Schuran. Z českých týmů se kromě ATT Invetsments k závodu prezentovali mj. junioři Dukly Praha, Roman Kreuziger Cycling Academy (RKCA) a LAWI junior team, cyklisté z týmů TJ Favorit Brno, RRK Group, TUFO PARDUS Prostějov atd. 

Většinu obou etap strávili jezdci ATT Investments na špici pelotonu

Úvodní časovku vyhrál Márton Dina před Matúšem Štočkem a Samuelem Kováčem (Cycling Academy Trenčín). Do kritéria rozdělili organizátoři peloton na tři části. Ve dvou, v nichž nastoupili závodníci ATT Investments, se stali nejúspěšnějšími v prvním případě Matúš Štoček a v druhém Pavel Kelemen.

Sobotní etapa se jela za vytrvalého deště a chladu a prověřila tak nejen výkonnost, ale i morálku závodníků, polovina jezdců v průběhu etapy to nedala a slezla z kola. Ve spurtu první 32členné skupiny byl nejrychlejší Pavel Kelemen. A stejné umístění si zopakoval i v neděli ve spurtu 28 závodníků.

Pavel Kelemen vyhrál obě víkendové etapy

Závodníci ATT Investments v konečném hodnocení ovládli všechny etapy i vyhlašované soutěže vyjma juniorské kategorie, v které nesoutěžili.

Celkovým vítězem se stal Matúš Štoček před Mártonem Dinou a Samuelem Kováčem. Čtvrtý skončil Jakub Říman (DK BIKESHOP Racing Team), do desítky se z českých závodníků vešli ještě na 7. místě Michal Schuran a na 10. Matěj Stránský. V juniorech bral Adam Pešek z RKCA konečné 3. místo.

Bodovací soutěž ovládl Pavel Kelemen, vrchaře Márton Dina a cyklisté ATT Investments byli i nejlepším týmem.  

Na stupně vítězů se v průběhu jednotlivých etap dostali z českých cyklistů také Michal Schuran v kritériu (2.), Štěpán Široký z Favoritu Brno v sobotní etapě (2.) a Robert Kobr z RKCA v kritériu a nedělní etapě (3.). Druhým nejúspěšnějším týmem po ATT Investments byla Dukla Praha.

Konečné stupně vítězů (zleva) Dunár, Riška, Říman, Dina, Štoček, Kováč, Schuran, Pešek, Stránský

Byl to užitečný závod v době, kdy jsme měli pauzu v kalendáři závodů UCI. Čekali jsme víc od obou slovenských kontinentálních týmů Dukla Bánská Bystrica a RRK Group, ale v průběhu obou klasických etap nechali veškerou práci na nás. Kluci tahali od startu až k cíli, kdy se dopředu začaly cpát další týmy. Ale všechno jsme zvládli, jak nejlépe to bylo možné,“ zhodnotil etapový závod Petr Kaltofen, sportovní ředitel ATT Investments.

Příští víkend čekají tým ATT Investments závody v polské Sobotce a od 19. dubna čtyřetapový Belgrade Banjaluka (2.2). O stejném víkendu, tedy 22. a 23. dubna se druhá skupina postaví na start dalších dvou závodů ŠKODA CUP, českého poháru mužů v silniční cyklistice v Krásné Lípě a České Kamenici.

Výsledky.