<

Češky podlehly USA. Nestačil povedený úvod ani jedenáct přesilovek

Foto: Nathan Fernandes

(BRAMPTON, od naší zpravodajky) Po Kanadě čekal na české hráčky další oříšek, a to v podobě USA. Úvod utkání se Češkám vyvedl a v části první třetiny držely jednobrankové vedení, potom už se ale trefovaly jen Američanky. Lvice nakonec favoritkám podlehly 2:6.

Američanky měly mocný vstup do utkání a od prvních minut držely Češky pod tlakem. Hráčky USA také ve 3. minutě skórovaly, branka Hannah Bilkaové po individuální akci ovšem pro ofsajdové postavení nebyla uznána.  

Češky přečkaly také oslabení a po něm zahrozila z levého kruhu v přečíslení dvě na jednu Křížová. Aerin Frankelová ukryla kotouč do lapačky a z následné protiakce Spojené státy, teď už doopravdy, otevřely skóre. Konkrétně to byla Megan Kellerová – 1:0.

Vedení USA vydrželo ovšem jen necelé dvě minuty. Denisa Křížová se po střele z mezikruží zapsala první přesilovkovou trefou národního týmu na turnaji a velká část haly se začala radovat – 1:1. Ano, Češky měly v utkání proti USA velkou podporu, nefandili jim totiž jen příznivci s českými vlajkami, ale také fanoušci v kanadských dresech.

To ovšem nebylo vše. Ve 14. minutě převzala kotouč Sára Čajanová, projela útočným pásmem a sama zakončila mezi betony – 1:2. Česko najednou drželo jednobrankové vedení.

Poslední slovo měly v první třetině přece jen Američanky, když se nenápadným pokusem prosadila Hayley Scamurraová – 2:2.

Po přestávce začaly Češky aktivně, přesto se musely už po 45 minutách oklepat z gólu Lacey Edenové – 3:2. A poměrně se jim to dařilo. Zahrozila Křížová a akci Hymlárové s Pejzlovou zastavila až Harveyová na levém kruhu.

Lvice byly aktivnější, ale štěstí při nich nestálo. Čtvrtou branku USA vstřelila Tessa Janeckeová – 4:2. Snížení měly na startu třetí třetiny na hokejce Křížová i Tejralová, po akci Česka ovšem přišel rychlý protiútok a přesná teč Hilary Knightové – 5:2.

Foto: Nathan Fernandes

Američanky poměrně často faulovaly, jenže ani to nebyl pro zámořský celek problém. Abby Roqueová totiž i ve vlastním oslabení našla mezírku mezi pravou rukou a tělem gólmanky Škodové – 6:2.

Ve druhé polovině třetí třetiny měly Češky možnost zmírnit náskok soupeřek, když nejprve dostala dvouminutový trest Heiseová a záhy přišel pětiminutový trest spojený s trestem do konce utkání pro Pannekovou. Český výběr v přesilovce pět na tři tlačil a nadějně vypadala i klasická početní výhoda, ale také ta zůstala nevyužita.

Utkání se v útočném pásmu Česka také dohrálo, protože tresty amerických hráček se nadále kupily. Přesilovkové trápení sice v úvodu utkání prolomila Křížová, ale žádná další hráčka na ni nenavázala.

Svěřenkyně trenérky MacLeodové měly v utkání lepší i horší pasáže a možná paradoxně většinu branek inkasovaly v těch lepších. Z utkání proti Spojeným státům tak nakonec odešly s výsledkem 2:6.

USA – ČESKO 6:2 (2:2, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Kellerová (Murphyová), 17. Scamurraová (Panneková, Harveyová), 21. Edenová, 31. Janeckeová (Heiseová, Bilkaová), 42. Knightová (Carpenterová, Harveyová), 49. Roqueová – 8. Křízová (Pejzlová, Vanišová), 14. Čajanová.
Rozhodčí: Manthaová, Nurmiová – Cameronová, Lacková.
Vyloučení: 12:4, navíc Panneková (USA) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 0:1.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 29:24 (17:5, 7:8, 5:11).
Diváci: 2149.
Nejlepší hráčky: Sára Čajanová – Tessa Janeckeová
USA: Frankelová – Kellerová, Barnesová, Steckleinová, Harmonová, Guildayová, Harveyová, Winnová – Knightová, Carpenterová, Kesselová – Bilkaová, Heiseová, Janeckeová – Hughesová, Roqueová, Murphyová – Scamurraová, Panneková, Edenová – Gilmoreová. Trenér: Wroblewski.
Česko: Škodová – Pejšová, Lásková, Tejralová, Čajanová, Jandusíková, Trnková, Kosinová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová, Pejzlová, Vanišová – Hymlárová, Přibylová, Neubauerová – Pištěková, Pátková, Plosová. Trenérka: MacLeodová.

Tabulka skupiny A

Zde »

Další program Češek ve skupině A

Středa 12. dubna:
01:00 Česko – Švýcarsko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz