Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Učitelé z pekla: Pedagožka chtěla prodat studentku na orgány, kantor studenty postřílel!

  • Autor: rc - 
    10. 4. 2023
    09:32

    Spojené státy nedávno šokoval masakr, který se odehrál na půdě základní školy v Nashvillu. Otřesný čin spáchala bývalá studentka školy Audrey Haleová (†28), která zabila tři žáky a tři zaměstnance školy. Nicméně často za hrůznými zločiny stojí samotní učitelé. Ukrajinská učitelka Galina Kovalenková chtěla prodat svou třináctiletou studentku překupníkům s lidskými orgány a Němec Heinz Schmidt vtrhl do školy v Brémách a postřílel několik studentů.

  • 1.Timothy Randall Korr

    Za mřížemi skončil učitel z amerického Baltimoru, který v roce 2016 brutálně napadl svého studenta. Tehdy teprve sedmiletého Trayvona Graysona měl vzít a mrštit s ním o zeď! Chlapec utrpěl mnohočetná zranění. Měl zlomenou čelist, vyražené dva zuby a podlitiny. Šílený útok učitele dokonce zachytila kamera. Jednalo se o tak násilný útok, že baltimorská policie odmítla video zveřejnit.

    Učitel se bránil tím, že chlapec odmítl uposlechnout jeho rozkaz a poté, co se ho pokusil vzít do ředitelny, se chlapec prý bránil a náhle sebou mrštil o zeď. Nicméně takové verzi odmítli věřit rodiče dítěte. „Nemohl sám sebou mrštit o zeď a zlomit si čelist a vyrazit zuby. Je mu pouhých sedm let,“ uvedla máma Trayvona Lateekqua Jacksonová.  

    Timothy Randall Korr brutálně napadl svého žáka. Zlomil mu čelist.

  • 2.Julie Morrisová

    Případ partnerů Morrisových otřásl celým britským městem Wigan. Julie Morrisová nastoupila do školy St. Goerge’s Central Church of England v roce 2011, a dokonce v místním kostele vedla i nedělní školu. Dvojice se podle informací britského deníku BBC dala dohromady v roce 2016 přes seznamku poté, co oba dva ukončili své předchozí vztahy. Ačkoliv mají stejné příjmení, nejsou manželé.

    Podle informací britského deníku The Sun Julie posílala Davidovi fotografie žáků. Ve zprávách si dokonce psali o svých sexuálních fantaziích, které často zahrnovaly i děti. V roce 2021 oba dva skončili za mřížemi za znásilnění dívky mladší třinácti let. Soud učitelku odsoudil k víc než 13 letům za mřížemi a její přítel vyfasoval 16 let. Prokurátor Damion Lloyd pro britský deník BBC uvedl, že za svou kariéru ještě neřešil hrůznější případ.

    Julie Morrisová s partnerem Davidem Morrisem zneužila třináctiletou studentku.

    Julie Morrisová s partnerem Davidem Morrisem zneužila třináctiletou studentku.

  • 3.Mark Berndt

    Jednalo se o jeden z největších skandálů, který město Los Angeles ve Spojených státech zažilo. Soud poslal do vězení učitele základní školy Marka Berndta za to, že mezi lety 2005 až 2010 zneužil víc než 23 dětí ve věku od šesti do deseti let. Učitel, který víc než 30 let působil na základní škole Miramonte Elementary School, podle informací televize CNN svým žákům dával na obličej šváby nebo jim ústa přelepoval páskou.

    Policisté se o kantora začali zajímat poté, co si nechal vyvolat snímky, na nichž děti zneužívá. Právě na to doplatil. Pracovník fotolaboratoře upozornil strážce zákona. Na snímcích bylo vidět, jak Berndt děti objímá a modrou umělohmotnou lžičkou je krmí tekutinou bělavé barvy. Mělo se jednat o Berndtovo sperma. Dětem tvrdil, že se jedná pouze o hru.

    Mark Berndt zneužíval své studenty.

  • 4.Raymond Payne

    Život mámy Betty Fergusonové se navždy změnil v létě roku 1975. Ztratila svou dceru Debbi Gamovou. Se svou dcerkou se měla pohádat a naštvaná dívka po hádce utekla z domova. Už se nevrátila. „Začali jsme po Debbie pátrat, šli jsme za jejími kamarády,“ popsala nejhorší den svého života Betty pro televizi ABC.

    Debbie byla nezvěstná několik dní a pak přišly zdrcující zprávy. Dívka byla nalezena v potoce. Kolem rukou, nohou a krku měla omotaný drát. Někdo ji znásilnil a uškrtil. Případem se začala zabývat policie, ovšem jak týdny ubíhaly, Betty se rozhodla najmout soukromého detektiva. Právě jeho stopy zavedly k učiteli Raymondu Payneovi, který Debbie učil angličtinu na střední škole v pennsylvánském městě Erie. O rok později policie Payna obvinila a v roce 1977 byl odsouzen za její vraždu na doživotí.

    Raymond Payne zabil studentku Debbie Gamovou.

    Raymond Payne zabil studentku Debbie Gamovou.

  • 5.Christopher Pickup

    Víc než 12 let se odehrávaly hrůzy na základní škole v britském Oldhamu. Ředitel školy Christpher Pickup skončil za mřížemi poté, co jej soud shledal vinným ze sexuálního zneužití několika chlapců. Žáky ve věku 8 až 11 let měl zneužívat ve své kanceláři a na školních výletech.

    Pickup, který na škole pracoval desítky let jako učitel, než se vypracoval na ředitelský post, chlapce zneužíval několik let, než se na otřesné činy přišlo. Kolegové i rodiče jej popisovali jako „dobrého učitele“. V roce 2022 stanul tehdy šestasedmdesátiletý muž před soudem a podle britského deníku Daily Mirror vyfasoval 10 let.

    Christopher Pickup sexuálně zneužíval své žáky.

  • 6.Herry Wirawan

    Učitel náboženství znásilnil několik dívek. Osm dívek dokonce otěhotnělo. Herry Wirawan vedl Islámskou internátní školu ve městě Bandung, které leží v provincii Západní Jáva. O jeho školu byl zájem, jelikož nabízel studentkám stipendia, na která slyšely chudší rodiny, které si školu pro své ratolesti nemohly dovolit.

    O zvrhlostech, které se za zdmi školy odehrávaly, se nevědělo několik let. Studentky měl podle informací britského deníku BBC znásilňovat od roku 2016. Svěřenkyním bral mobilní telefony a nedovolil jim stýkat se s jejich rodinami. Navštívit své blízké mohly pouze jednou za rok. V květnu roku 2021 nicméně rodiče jedné z dívek zjistili, že je v jiném stavu. V tu chvíli se o Wirawana začaly zajímat indonéské úřady a muž skončil ve vězení. Prokurátor žádal trest smrti, ale soud nakonec rozhodl, že učitel stráví zbytek života za mřížemi. 

    Herry Wirawan znásilňoval své studentky. Několik z nich otěhotnělo.

    Herry Wirawan znásilňoval své studentky. Několik z nich otěhotnělo.

  • 7.Galina Kovalenková

    V roce 2016 bývalý ukrajinský ministr vnitra Arsen Avakov na sociální síti Facebook informoval o hrůzném případu týkajícím se učitelky. Galina Kovalenková byla obviněna z pokusu o prodej své třináctileté studentky Olgy. Dívku podle britského deníku Daily Mail chtěla prodat překupníkům s lidskými orgány. Za nebohou dívku měla dostat zhruba 215 tisíc Kč.

    „Galina se vůbec o to dítě nezajímala. Vůbec ji nezajímalo, jestli se jedná o adopci nebo o otroctví nebo o vyjmutí orgánů,“ uvedl tehdy prokurátor z ukrajinského města Charkov Vita Dubovik. Těsně předtím, než Olgu odtáhla z internátu, řekla jí: „Oblékni se, tvá starší sestra tě přijela navštívit.“ Nejprve společně opustily školu, pak dívku naložila od auta, kde čekali překupníci. Ve skutečnosti se ale jednalo o tajné policisty, a tak Galina skončila za mřížemi.

    Galina Kovalenková chtěla prodat studentku překupníkům s lidskými orgány.

  • 8.Norman Simons

    Jihoafrickou republiku mezi lety 1986–1994 děsily únosy a vraždy malých chlapců. Oběti šíleného vraha byly znásilněny a následně uškrceny. Pachatel jejich těla pohřbil v mělkých hrobech. Některé z obětí měly spodní prádlo omotané kolem krku. Nicméně vraždy zůstaly dlouho neobjasněny, až policisté zadrželi Normana Simonse, který vyučoval na základní škole Alpine Primary School ve čtvrti Beacon Valley v Kapském Městě.

    Simons byl prý velice inteligentní. Miloval klasickou hudbu a ovládal sedm jazyků. Nicméně v roce 1995 jej usvědčili ze znásilnění a vraždy desetiletého Elroye van Rooyena. Zároveň figuroval jako podezřelý z ostatních vražd dětí. Nikdy ale nebyl z žádné další vraždy usvědčen. Soud ho poslal na 35 let do vězení. Pětadvacet let dostal za vraždu a deset let za únos.

    Norman Simons byl odsouzen za vraždu desetiletého Elroye van Rooyene.

  • 9.Heinz Schmidt

    Masakr se odehrál 20. června 1913 na katolické škole v Brémách. Kolem 11. hodiny ráno do školy vtrhl Heinz Schmidt. Nezaměstnaný učitel měl s sebou kufřík, v němž měl schovaných několik zbraní. Poté, co se dostal do školy, začal střílet. Při masakru zemřelo pět žákyň a víc než dvacet lidí utrpělo zranění. Mezi oběťmi byla sedmiletá Anna Kubicová, Sophie Gornisiewiczová, sedmiletá Elsa Maria Herrmannová, pětiletá Elfriede Högerová a osmiletá Maria Anna Rychliková. Schmidt, který nikdy za svůj čin nikdy nebyl souzen, trpěl psychickými problémy. Zbytek života strávil na psychiatrii.

    (ilustrační foto)

  • 10. Violet John Berling

    V brzkých ranních hodinách 12. října 1950 policisté v kalifornském Long Beach obdrželi šílený hovor. Volala jim učitelka Violet John Berlingová, která jim sdělila, že její žákyně Katherine Frances Ericksonová nemůže dýchat. Poté, co policisté dorazili na místo, našli desetiletou dívku mrtvou. Holčička měla nohy a ruce přivázané k židli. Učitelka tvrdila, že se vzbudila, když uslyšela dívčin pláč. Podle jejích slov si to dívka způsobila sama.

    Ericksonová se přestěhovala ke své učitelce poté, co začala mít doma problémy se svými rodiči. Když ale začala žít u své učitelky, přestala se naprosto se svými rodiči stýkat. Vyšetřovatelé nakonec zjistili, že učitelka svou svěřenkyni týrala. Přivazovala ji k židli a dávala jí roubík. Koroner rovněž na těle dívky našel podlitiny a řezná zranění. Beringová skončila u soudu, kde dostala doživotí.

    (ilustrační foto)

    Video  Akce cizinecké policie u pražského letiště (30. března 2023)  - Policie České republiky
    Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání