InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Festival historických řemesel

    sobota 1.6 10:00 - Hrad Šelmberk Mladá Vožice

    Sobota 1. června a neděle 2. června, pokaždé od 10.00 a 17.00

  • Max Švabinský poprvé v Písku

    sobota 1.6 17:00 - Galerie Dragoun Písek

    Vernisáž výstavy.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derby mezi Čkyní a Lhenicemi rozhodla jediná branka

ČKYNĚ – Los 17. kola 1. A třídy přinesl derby dvou mužstev z Prachaticka. O velikonoční neděli fotbalisté Čkyně přivítali Lhenice. V tabulce si lépe stál domácí celek, který byl se čtrnácti body desátý. Lhenicím s jedenácti patřila až předposlední příčka. Oběma týmům se zatím na jaře příliš nedařilo a z úvodních dvou kol vyšly bodově naprázdno. V prvním poločase se do nebezpečných šancí dostali pouze svěřenci trenéra Jana Děda, ani vyloženou tutovku ale proměnit nedokázali. Hosté sice kombinovali kolem středové čáry, ale jejich snaha končila před šestnáctkou soupeře a k většímu ohrožení domácí branky se nedostali. Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. Rozuzlení zápasu přišlo čtvrt hodiny před koncem. Ostrý zákrok na stopera Martina Chalupu předvedl lhenický Petr Vincik. Sudí Vojtěch Kollárik nejdříve vytáhl pouze žlutou kartu, ale po konzultaci s pomezním Václavem Němcem rozhodnutí přehodnotil a hostující hráč musel předčasně do sprch. Hned o minutu později poslal domácí do vedení střídající Samuel Schettini. Lhenice se snažily i v deseti ještě odpovědět, ale jejich bezzubé útočení, které provázelo celé utkání, k větší příležitosti nevedlo.

SK Čkyně – SK Lhenice 1:0 (0:0)
Branka: 76. S. Schettini
Rozhodčí: Kollárik – Němec, Jeřábek. ČK: 0:1 (75. Vincik). ŽK: 3:1 (Mikeš, Bujok, Děd – Beran). Diváků: 90
Čknyně: Miklas – Friedl, M. Schettini (65. S. Schettini), L. Chalupa, M. Chalupa, Mikeš (84. Štrobl), Pešl, Bujok, Děd, Schwamberger (88. Gerold)
Lhenice: Plojhar – Kiš, Tůma (13. Trojan), Janošťák, Jedlička, Jirkovský (88. Šindelář), Rosa, Beran, Fišer, Vincik, Mahák (59. Máčl)

Trenér Čkyně Jan Děd: ,,Velký kamen nám spadl ze srdce. Konečně jsme si mohli vítězně zakřičet. Utkání o jednom gólu jsme rozhodli v závěru utkání, když se trefil Samuel Schettini a zapsal si tak první gól v A týmu. Blahopřeji. Kolik si zapsal pokladník, mi není známo. Na obou stranách chyběli trenérům zranění hráči. U nás je to extrém, který nepamatuji. Ale nějak se s tím poperem. Kapitánu hostů přeji brzké uzdravení, když nedohrál pro výron kotníku. Kluky musím pochválit za zodpovědný výkon a mám radost, že po zranění naskočil Honzík Pešlů a vedl si dobře, z německé DELky se vrátil nám pomoci Dan Schwamberger s rodinkou. Děkuji našim fans za pěknou atmosféru a všem přeji veselé Velikonoce."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace