Recenze na elektrický zubní kartáček Oral-B iO Series 4

Elektrický kartáček Oral-B iO Series 4 funguje na principu magnetické technologie s pohonným systémem iO. Tento systém celý proces čištění zubů zjemňuje a je k nim tak šetrnější. Hlavice se pohybuje pomocí kombinace rotačních oscilačních pohybů kulaté hlavice s jemnými mikrovibracemi. Jedná se vlastně o takový hybrid mezi typy elektrických kartáčků, které můžete znát jako sonické a oscilační. Toto je ideální pro ty, kteří mají citlivé zuby a jiné elektrické kartáčky jim třeba připadaly moc silné. Je možné ho také spárovat s aplikací Oral-B, která vám umožní vaši každodenní zubní rutinu personalizovat. Tento kartáček vám nabídne balíček všech funkcí, které pro dobrou ústní hygienu potřebujete za celkem dobrou cenu.

Parametry

Typmagnetický iO
Počet pulsůneuvedádí
Výška kartáčku17,8 cm
Šířka kartáčku2,5 cm
Váha kartáčku150 g
Počet programů čištění4
Indikátor baterieano
Automatické vypnutíne
Počet náhradních hlavic v balení1
Časovačano
Senzor tlakuano
Propojení s chytrým zařízenímano

Funkce a čištění zubů

Nenajdeme zde displej. Ovládací panel tohoto kartáčku je potažený gumovým proužkem a je velmi jednoduchý. Máme zde pouze 2 tlačítka – jedno pro vypnutí a zapnutí, druhé pro změnu čistícího režimu. Nevýhodou je, že bohužel nevíme, jaký režim máme zrovna zvolený.

Pod druhým tlačítkem pro změnu režimu se vám asi jednou za 3 měsíce rozsvítí červená dioda, která signalizuje, že je potřeba vyměnit kartáčkovou hlavici. Tento kartáček má pouze jednu rychlost, což je standard. U některých jiných modelů kartáčků Oral-B můžeme najít funkci snižování rychlosti ve chvíli, kdy příliš na kartáček tlačíte, ale toto není ten případ.

Tento kartáček vám nabídne 4 režimy pro čištění na míru: pro každodenní čištění, bělící, jemný a super jemný režim.

Dále kartáček disponuje tlakovým senzorem umístěným ve světelném kroužku. Ten hlídá, abyste své zuby a dásně nečistili moc nešetrně nebo naopak nedostatečně. Můžete tak sledovat 3 různé barvy na svítícím kroužku Smart Ring pod hlavicí:

  • červená – tlačíte příliš,
  • bílá – vyvíjíte nedostatečný tlak,
  • zelená – váš vyvíjený tlak je akorát.

Máme zde také časovač, který vás bude každých 30 sekund upozorňovat, že je čas přejít do dalšího kvadrantu zubů. Celkový čas čištění by tedy měl být 2 minuty, jak doporučují zubní lékaři. Po těchto 2 minutách vás kartáček upozorní signálem. Tento čas byste zároveň neměli překračovat, jelikož sami zubní lékaři nedoporučují čistit si zuby elektrickým kartáčkem každý den déle než 2 minuty ráno a 2 minuty večer. Jakmile svou čistící rutinu dokončíte, světelný kroužek začne na oslavu měnit barvy.

Obsah balení

V balení se nachází:

  • cestovní pouzdro,
  • jedna hlavice,
  • tělo kartáčku,
  • nabíjecí stanice.

Je zvláštní, že zde nenajdeme alespoň jednu náhradní hlavici. Další hlavice jdou ale samozřejmě dokoupit. Za 4 kusy na e-shopech zaplatíte asi 700 Kč, v drogeriích se pohybujeme kolem 800 Kč. Tento elektrický kartáček je k dostání ve 3 barevných provedeních: v bílém (Quiet White), v černém (Matte Black) a fialovém (Lavender).

Oral-B – mobilní aplikace

Pokud chcete, můžete si svůj kartáček spárovat s aplikací Oral-B, která je dostupná jak pro Apple, tak i Android. Ta vám umožní zobrazit časovač, senzor tlaku nebo vám také ukáže, kdy bude potřeba vyměnit hlavici. Tuto aplikaci teoreticky potřebovat nebudete, ale pokud si chcete užít všechny vychytávky, které tento elektrický kartáček nabízí, musíte si ji stáhnout. Můžete si v ní totiž personalizovat svou zubní rutinu. Spárujete kartáček s danou aplikací a vytvoříte si svůj profil. Takto si následně můžete změnit třeba barvu na světelném kroužku, zvolíte, jaké režimy vlastně chcete používat nebo si zkrátíte či prodloužíte dobu čištění v rozmezí mezi 1–4,5 minutami. Najdete v ní také kompletní přehledy vašich čištění zubů a vyvíjeného tlaku. Pokud máte problém s krvácejícími dásněmi nebo nosíte rovnátka, v aplikaci najdete speciální mód pro tyto účely.

Baterie a nabíjení

Při plném nabití vám tento kartáček vydrží při používání dvakrát denně po dobu 14 dní. Průměrně se zde tedy bavíme asi o 64 minutách chodu. Pokud si v aplikaci dobu čištění zkrátíte, vydrží vám samozřejmě o něco déle. To stejné platí naopak, pokud si dobu prodloužíte. Samotné nabíjení trvá asi 10 hodin a probíhá v nabíjecím stojanu.

Někteří uživatelé mají ve zvyku koupit si jeden elektrický kartáček a sdílet ho s někým tak, že si na něj každý z nich vždy nasadí svou osobní hlavici. Pokud byste si ale chtěli čištění personalizovat přes aplikaci, musíte ho vlastně pokaždé znova spárovat s aplikací. Dá se to tedy nějak provést, ale je asi lepší pořídit si dva samostatné pro kompletní autentický zážitek. Navíc tímto užíváním 2 osobami byste ho museli nabíjet již každý týden po dobu 10 hodin.

Hodnocení

Již po prvním použití většina uživatelů sleduje úbytek většiny skvrn na vašich zubech. Jedná se o citlivého, ale zároveň velmi výkonného pomocníka, takže pokud nejste v čištění zubů až tak důkladní, může pro vás být dobrou volbou. Budete mít pocit vyleštěných zubů.

Někomu může hlavice připadat trochu větší a může se jim špatně dostávat ke stoličkám, pokud mají menší ústní dutinu, ale to se dá vyřešit zakoupením speciální jemnější hlavice. Ta už je ale oproti klasickým náhradním hlavicím dražší, za 2 kusy zaplatíte asi 500 Kč. Kartáček je velmi lehký a lehce uchopitelný. Necítíte, že by vám rukojeť nějak moc v ruce vibrovala. Dále je velmi tichý, jedná se o model s nízkou hlučností. Kdo chce opravdovou špičku, může se podívat třeba na Oral-B iO Series 9N.

Jak už jsme si řekli výše, není možné poznat, jaký z čistících režimů zrovna máte zvolený. V tomto vám ale může být nápomocná aplikace, která o tomhle udržuje přehled a můžete si díky ní také některé režimy vypnout. Tato aplikace může také udělat z čištění zubů zábavnější záležitost a možná i motivovat k pravidelnosti a důkladnosti. Má ale také celkem zásadní nedostatky, jelikož poměrně velká část uživatelů pozoruje, že se jim ne vždy ke kartáčku aplikace připojí, a dále ne vždy rozezná, jakou část zubů si čistíte. Toto se většinou děje ve chvíli, kdy se dostanete ke stoličkám.

Nezaujal vás Oral-B iO Series 4? Podívejte se s námi, jak vybrat nejlepší elektrický zubní kartáček.

Zjistit cenu
Přihlašte se do newsletteru a
získejte super tipy do emailu

Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

Co můžete čekat?

  1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
  2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
  3. Rady k nakupování
  4. Nové recenze produktů
  5. Nové srovnávací testy
  6. Tyto e-maily jsou zdarma
  7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
Načítáme ...

Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

8.8 Total Score
Oral-B iO Series 4

Musí se nechat, že tento atraktivní elektrický kartáček vám zuby krásně vyčistí a dodá vám pocit jejich kompletního vyleštění. Také zuby dokáže velmi rychle zbavit skvrn, proto je vhodný pro lidi, kteří rádi hojně pijí kávu nebo čaj a sledují na svých zubech žloutnutí. Má velmi dobrou výdrž baterie, na druhou stranu jeho doba nabíjení je poměrně dlouhá. Jeho cena se pohybuje kolem 2800 Kč. S těmito funkcemi se jedná o průměrnou cenu, ale asi bychom už čekali, že bude kartáček mít na rukojeti displej, který by ukazoval, v jakém režimu se uživatel zrovna nachází. V balení také najdete pouze jednu hlavici. Celkově vám ale nabídne vše, co pro dobrou péči o zuby potřebujete, tedy kvalitní vyčištění zubů, časovač a senzor tlaku s personalizací čištění v aplikaci navíc.

PLUSY
  • krásně čistí zuby
  • možnost personalizace čištění s použitím aplikace
  • výdrž baterie
  • atraktivní design
MÍNUSY
  • pouze jedna hlavice v balení
  • uživatel neví, v jakém režimu čištění se nachází
  • dlouhá doba nabíjení
Přidejte váš dotaz nebo recenzi  |  Hodnocení lidí

Sledujte nás na sociálních sítích

Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

Kategorie:

2 Comments
Všechny Nejpřínosnější Nejlepší hodnocení Nejhorší hodnocení Přidejte váš dotaz nebo recenzi
  1. Dobrý den,
    jsem vlastnikem tehle řady zubniho kartáčku čištění zubů je perfektni,ale problem je propojení s aplikaci. Telefon kartáček neni schopen najit a propojit. Tím pádem jsem mohla mit levnější kartáček ktery tuhle možnost nemá.Po přečtení recenzijsem zjistila, ze tenhle problém ma více lidí, což bude asi problém v aplikaci. Ale je i možné, že nefunguje kartáček a nevim jak zjistit, kde je chyba. Děkuji za odpověď. Marie

    • Dobrý den,

      co se mi k tomu povedlo dohledat (kromě jasných rad typu vypnout a zapnout bluetooth, atd..) se mi zdá jeden zajímavý tip. Resetovat bluetooth připojení na kartáčku: Vypněte zubní kartáček Oral-B iO, vyjměte baterie, podržte tlačítko napájení po dobu 10 sekund, vraťte baterie zpět a znovu zapněte kartáček. Poté podržte tlačítko Bluetooth po dobu 5 sekund, dokud neuvidíte blikající světlo, což znamená, že je kartáček v režimu spárování. Poté znovu otevřete aplikaci Oral-B a postupujte podle pokynů pro připojení kartáčku k aplikaci pomocí Bluetooth. Další možností může být nějaký specifický typ mobilního telefonu. Nevím, zda je to i váš případ.

    Přidejte váš dotaz nebo recenzi

    Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

    Covybrat.cz
    Logo