Slovácké léto odtajnilo program! Vrátí se Pokáč a poprvé přijede Kapitán Demo nebo IMT Smile

Foto: Kateřina Nosková
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Od 29. června do 9. července si sportovní nadšenci, profesionálové, děti i milovníci kvalitní kultury přijdou opět na své. V srdci Slovácka se v tomto termínu totiž uskuteční 16. ročník sportovně-kulturního festivalu pro všechny Slovácké léto, které letos nabídne atraktivní novinky zejména ve sportovní části festivalu.

Zpevněné sportoviště a sportování na Rochusu

Kromě tradičních turnajů v beachvolejbale, pétanque nebo spikeballu hraném v písečné aréně na Masarykově náměstí se sportovci i fanoušci dočkají atraktivní novinky. O prvním festivalovém víkendu bude plocha na oblíbeném sportovišti zpevněná a přímo v centru Uherského Hradiště se tak odehrají turnaje ve street fotbalu a street florbalu.

Další z novinek je přesunutí Žhavých běhů z centra města do Parku Rochus. O této změně rozhodli v anketě sami běžci. Letos se poběží trasy 5 a 10 kilometrů. Cyklistický závod se pojede už v sobotu 1. července a pro start a cíl využije stejné místo, jako budou mít Žhavé běhy.

Navíc letos v rámci Slováckého léta proběhne Nordic Walking Rochusing.Ke spolupráci jsme oslovili toho na Slovácku nejpovolanějšího. Zakladatele sportovního klubu Nordic Walking Slovácko, nejúspěšnějšího českého reprezentanta, světového rekordmana, mistra a úspěšného trenéra s vlastním tréninkovým konceptem, průkopníka tohoto sportu v České republice, Janka Vajčnera,“ prozrazuje zakladatel festivalu Marek Pochylý s tím, že organizátoři nabízí i pravidelné tréninky přímo v areálu Parku Rochus. „Sportovní přípravu je možné nově zaznamenávat v klubu v aplikaci Strava. Tím dojde k tvorbě zajímavé komunity i vzájemné motivace,“ dodává Pochylý.

Stejně jako v minulých letech nechybí ani příměstský sportovní tábor Slováckého léta, který dětem nabídne týden plný pohybu a zábavy.

Vrátí se Pokáč, poprvé přijedou IMT Smile a Kapitán Demo

Oblíbenou a hojně navštěvovanou součástí festivalu jsou večerní koncerty předních českých a slovenských kapel. Letos si organizátoři pro fanoušky připravili skutečné pecky.

Kromě stálic Mňágy a Žďorp, Argemy nebo Tabák – Kabát Revival, se letos na Slovácké léto vrátí Pokáč, poprvé přijedou IMT Smile nebo Kapitán Demo. Těšit se můžeme i na Polemic, Alkehol a Reflexy,“ doplňuje Marek Pochylý. Koncerty na Masarykově náměstí budou pro všechny návštěvníky jako vždy přístupné zdarma.

Partnerem kultury se nově stal Jarošovský pivovar. Pro nás, pro malovaný pivovar z Jarošova, je naprosto přirozené podporovat kulturní, sportovní i benefiční akce u nás doma. Máme tedy obrovskou radost z našeho nově uzavřeného partnerství se Slováckým létem, které pro nás naplňuje všechno výše uvedené. A těšíme se moc, až náš Jura 11%, ležák, který je tu doma, konečně poteče proudem z výčepů na této skvělé akci,“ říká Martin Melichárek, ředitel Jarošovského pivovaru.

Chybět nebude bohatý program pro děti, fitness pro ženy nebo prémiový program na Kolejním nádvoří, kde se odehraje například oblíbený folklorní večer nebo divadelní představení. Slovácké léto se taky připojilo k výzvě #bezdopadu, kdy se zavazuje splnit několik kroků k ochraně životního prostředí. „Po skončení akce nás budou moct návštěvníci hodnotit, jak se nám povedlo plnit jednotlivá kritéria,“ doplňuje Marek Pochylý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x