Šimon Bilina ze ZOO v roli kreativce. Přidali se i další herci z muzikálu Branický zázrak
Zdroj: Divadlo na Fidlovačce

Šimon Bilina ze ZOO v roli kreativce. Přidali se i další herci z muzikálu Branický zázrak

Vytvořeno dne 11.04.2023

Tomáš Klus, Šimon Bilina, Nikola Ďuricová, Dušan Kollár, Radim Flender nebo Lucia Jagerčíková Nývltová se na Zelený čtvrtek potkali v denním centru U Bulhara, aby společně namalovali kraslice. Ty poté putovali do aukce a celý její výtěžek půjde organizaci Naděje, která pomáhá lidem ve zdravotní i sociální nouzi. Muzikál se právě tématu lidí bez domova věnuje, takže spojení právě s touto organizací nebylo náhodné.

Celé kreativní dopoledne doprovázela přátelská atmosféra včetně společného sdílení tradic a Velikonočních zvyků. “Mně se bití žen už od malička příčí, ale společně se synem si vždycky od našich holek rádi vykoledujeme nějaká vajíčka. Probíhá tam pravidelně takový malý rodinný souboj,” s nadsázkou komentoval tradiční pomlázku Tomáš Klus.

Režisér muzikálu Jan Svěrák zase dodává, že více než na koledování se celá rodina těší, že na Velký pátek přilétají vlaštovky. "Pomlázku ale taky pleteme, na chalupě jsme si zasadili vlastní proutí a celá vesnice si teď chodí k nám.”

To Šimon Bilina je na Velikonoce pracovně vytížen. “Celé svátky pracuji, ale určitě se tam najde čas na procházku v lese a odpočinek, kdy si pročistím hlavu. Nějaké veliké oslavy neplánuji, vidím to spíše na dodržování půstu, ale narozeniny mého tatínka vychází tento rok právě na Velikonoce, tak možná nějaká malá oslavička nejspíš proběhne.”

Vyvolávací cena kraslic byla 150 Kč a během prvních několika hodin se částky vyšplhaly na několik tisíc korun.