Perník s červenou řepou (V)

 

Sice už netrpělivě vyhlížím jaro, ale ještě tu mám v archivu jeden lehce zimní recept s červenou řepou. Poslední roky se ráda vracím k těm klasikám z dětství, jako třeba k perníku. Tento je teda trošku jiný, díky červené řepě, ale vláčný je úplně stejně jako ten s cuketou, kefírem... Zkuste ho.




Perník s červenou řepou (V)


Perník

  • 2 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
  • 1/2 hrnku kokosového/třtinového cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 3 raw lžíce kakaového prášku
  • 1 a 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku řepkového/kokosového oleje
  • 1 banán
  • 1 malá červená řepa nahrubo nastrouhaná


Poleva

  • 100 g hořké čokolády
  • 50 ml ovesné smetany
  • strouhaný kokos


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 


Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaovým práškem. V menší misce prošleháme mléko s olejem, rozmačkaným banánem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní těsto. Na závěr vmícháme nahrubo nastrouhanou řepu. 


Těsto nalijeme na plech a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na půl hodiny.


Necháme zcela vychladnout a polijeme rozehřátou čokoládou ve vodní lázni se smetanou. Na závěr posypeme strouhaným kokosem. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)