Máte myš v bytě? Nečekejte a rychle ji odpuďte.

Na první pohled se myš jeví jako malé a roztomilé zvířátko, ale v bytě může znamenat pohromu. Jak se zbavit nepříjemného hosta?

Máte myš v bytě? Nečekejte a rychle ji odpuďte.

Myš je velmi záludný škůdce, který dokáže v bytě natropit velkou paseku. Je to také velmi chytrý a vytrvalý soupeř, který se jen tak nevzdává. Nikdy nespoléhejte na to, že se do vašeho obydlí myš nedostane. Myš se totiž dokáže za potravou dostat prakticky kamkoliv.

Jak vlastně poznáte, že máte myš v domácnosti?

Odpověď je naprosto jednoduchá. Myš po sobě zanechává stopy, které nepřehlédnete. Prvním indikátorem mohou být nakousané uskladněné potraviny, a to i ty, které jsou zabalené v obalech. Ve většině případů se jedná o sušenky, které myším voní a jsou pro ně velkým lákadlem. Dalším znamením je myší trus, který naleznete na poličkách, po kterých se myška procházela.

Pokud jste zaznamenali tyto souvislosti, je jasné, že s vámi žije myška. A jak se zbavit nepříjemného hosta?

Na myš musíte chytře

Hned na začátku byste měli zjistit, kudy se k vám myška dostala. Myš je považována za nejchytřejšího hlodavce, a tudíž používá jednu a tu samou přístupovou cestu. Tu najdete dle cestiček z myšího trusu a zbytků potravin. Pokud tuto cestu dostatečně utěsníte, můžete mít vyhráno. Dalším způsobem může být řešení v podobě pastiček. Klasické pastičky se v domácnostech používají mnoho let a většinou jsou účinné. Nevýhodou však může být, že chycení myšky bude zdlouhavé. Dalším úskalím pastí je, že myši jsou usmrcené, což nemusí být pro každého člověka příjemné.

Přirozený predátor

Pro myši je přirozeným predátorem kočka, pes či pták. V případě, že jako domácího mazlíčka vlastníte kočku, je pravděpodobné, že s myšmi nebudete mít problém. Pro kočku je lov myší přirozený cyklus a velmi rády si s myškami hrají. Je dost možné, že kočka se přijde s kořistí pochlubit a přinese vám mrtvou myšku ukázat, protože čeká odměnu.

Jak se myši zbavit?

Přirozený predátor může být samozřejmě řešením. Avšak pokud žádné zvíře nemáte, je lepší vyzkoušet jiné řešení. Ultrazvukový plašič myší může být to pravé ořechové. Tyto plašiče fungují na principu vysílání zvuků, které slyší pouze hlodavci. Zároveň jsou naprogramované tak, aby v průběhu času měnily výšku tónu, a tím zaručí, že si hlodavec na zvuk nezvykne. Instalace je velmi jednoduchá. Stačí plašičku umístit do rohu místnosti, kde nebude mít žádnou překážku v prostoru. Pak dokáže ideálně pokrýt napadené místo. Plašič můžete napájet dvojím způsobem, buď ho zapojíte do elektrické sítě, což zajistí, že se o plašič nemusíte vůbec starat, nebo do plašiče vložíte baterie AA, které je samozřejmě po pár měsících vyměnit. Po vypuzení škůdce, může plašič sloužit jako prevence.

TIP: Podívejte se i na další způsoby, jak se zbavit nejen nezvaných myší, ale třeba i potkanů.

Bojovat s myší se dá, ale začít musíte co nejdříve, než se stihne rozmnožit. Vytvořte jí překážky v hledání potravy, a tím ji odraďte od vašeho bydlení. Už je jen na vás, jakou variantu zvolíte.

Zdroj foto: Vyplašto.cz

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?