bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Crosby a spol. v křeči. Tučňáci ztroskotali na Mrázkovi a na nejhorším týmu NHL

12. dubna 2023, 10:00

Tomáš Zatloukal

„Mezi vítězstvím a porážkou je v NHL tenká hranice.“ Tak pravil po kolapsu proti poslednímu mančaftu celé ligy Mike Sullivan, kouč Pens. „Když nehrajete svůj nejlepší hokej, riskujete, že padnete,“ dodal. Přesně to se Pittsburghu stalo, v kriticky důležitém souboji s Chicagem prohráli 2:5, poslali floridské Pantery do play-off a přišli o možnost uhrát si postup bez pomoci ostatních klubů. Zkrátka se dostali na okraj propasti, nejdelší aktivní šňůra účastí ve vyřazovacích bojích napříč předními zámořskými sportovními soutěžemi je v ohrožení. Akutním.

Možná jste čekali jednoznačnou záležitost.

Sidney Crosby a spol. hráli doma, proti Blackhawks, kterým zdánlivě o nic nešlo. Jenže v tom byla mýlka: „Užili jsme si pozici, ve které jsme se ocitli. Mohli jsme do značné míry rozhodnout o osudu soupeře," prohodil Andreas Athanasiou.

Autor branky, která vystihuje pittsburskou sezonu.

Hlavním zádrhelem na cestě Tučňáků za klíčovým bodovým ziskem ovšem byl Petr Mrázek.

Opakovaně si s ním v minulosti Sidney Crosby a spol. poradili, mnohdy pro ně nebyl reálnou hrozbou, spíš oblíbeným soupeřem. Jenže tentokrát se ostravský rodák zaskvěl. Čapl 38 střel, vytáhl se i pro tutovce čísla 87. Crosbymu nedovolil ani bod.

„Předvedl pár dobrých zákroků,“ uznal Crosby, viditelně zklamaný a jen těžko se smiřující s tím, že Pittsburgh padl doma proti jednoznačnému papírovému outsiderovi a navrch udělal z jeho gólmana takřka nepřekonatelného fantoma.

„Byly tam příležitosti, které zpravidla končí pukem v síti, ale tentokrát to z nějakého důvodu jednoduše dopadlo jinak. Většinou je to gól, dnes ne,“ štvalo ho. Mrázek měl vícekrát kliku, to ale patří k brankářům od nepaměti a nijak nesnižuje jeho výkon.

Byla to jeho noc. A pro Pittsburgh bezmoc.

„Těžko se mi hledají slova, je těžké to přijmout,“ soukal ze sebe Jevgenij Malkin, jeden ze dvou úspěšných střelců domácích. Pod obrovskou kritiku se dostává generální manažer Ron Hextall, tahy při přestupové uzávěrce mu jednoduše nevyšly.

Mikael Granlund nenašel své staré já, Dmitrij Kulikov marodil. Ani jeho návrat nepomohl k triumfu nad Černými jestřáby, které zkrátka Penguins měli sestřelit. Nestalo se, borci ze Steel City zůstávají ve Východní konferenci devátí.

„Každý v NHL může porazit každého,“ říkal smířlivě Sullivan.

Teď je ovšem v krajně nekomfortní situaci. Musí doufat v zaváhání NY Islanders proti montrealským Canadiens. Jestli nepřijde, budou. jeho chlapci hrát poslední duel s Modrokabátníky z Columbusu už jen pro radost. Nebo pro zlost.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.