Cesta k medaili vede přes Finsko. Je jedno, kdy ho potkáme, ví Mills

Alena Mills | Foto: iihf.com

(BRAMPTON, od našeho zpravodaje) Do posledního skupinového klání na mistrovství světa žen v Bramptonu vstupoval český tým posílený o výraznou osobnost. Předešlé utkání s USA totiž vinou jednozápasové stopky neodehrála kapitánka Alena Mills. Ta k sobě do útoku dostala dvě mladé pušky – Terezy Pištěkovou a Plosovou. Návrat do sestavy oslavila gólem.

Výhra nad alpským sokem přisoudila českému týmu do čtvrtfinále silné Finsko. Kapitánka Alena Mills ale ví, že by přes něj cesta k medaili vedla tak jako tak. „Víme, že pokud chceme získat medaili, tak cesta vede přes Finsko, ať už ho potkáme ve čtvrtfinále, nebo později,“ hlásí. 

Od prvních střídání jste byly hodně aktivní, byl cíl na Švýcarky vletět?
Stoprocentně, chtěly jsme hře dominovat. Je to něco, o čem jsme se bavily v kabině. Chtěly jsme ukázat, že do A skupiny patříme víc než ony a myslím, že se nám to od začátku podařilo.

Hodně jste soupeře přestřílely, odpovídá to průběhu?
Myslím si, že ano. Měly jsme tam ještě pár nevyužitých šancí a držely je pod tlakem. V první třetině jsme měly snad devět střel a ony jenom jednu. Bylo super, že jsme hrály hlavně v jejich pásmu.

Švýcarky mají silné individuality jako Alinu Müllerovou nebo Laru Stadlerovou. Připravovaly jste se speciálně na ně?
Bavily jsme o tom, že to jsou šikovné hráčky a musíme si na ně dávat pozor hlavně v přesilovce. Jinak ten tým známe, takže jsme na ně byly připravené.

„Chtěly jsme ukázat, že do A skupiny patříme víc než ony a myslím, že se nám to od začátku podařilo."

Sama jste dala gól na 3:0, jak byste tu situaci popsala?
Dominika Láskova vystřelila od modré, myslím, že to trefilo Švýcarku. Já jsem pak viděla puk a z otočky ho hodila na bránu, se štěstím to tam spadlo.

Minulý zápas jste kvůli stopce sledovala jen z tribuny. Jaký to byl pocit?
Bylo to hodně nepříjemné. Já jsem málo trestaný hráč, takže to pro mě byla nová zkušenost. Zároveň bylo super vidět, jak holky hrají, jak jsou šikovné a že dokážou i s Amerikou držet krok. Radši bych samozřejmě byla na ledě, ale holky hrály dobře i beze mě.

Carla MacLeodová často říká, že na dlouhém turnaji je důležité zlepšovat se každým zápasem. Cítíte, že jste připravené na play off?
Myslím si, že ano. Ve skupině se nám dařilo každým dnem zlepšovat. Teď bude důležité se připravit na soupeře pro čtvrtfinále a zregenerovat.

Na křídla jste dostala mladé hráčky – Terezu Plosovou a Terezu Pištěkovou. Co na ně říkáte?
Holky jsou skvělé. Jsem moc ráda, že tady jsou, ať už na ledě nebo mimo něj. Je s nimi sranda, i charakterově jsou super.

„Ve skupině se nám dařilo každým dnem zlepšovat."

Před zápasem bylo jasné, že půjdete na Japonsko, nebo Finsko. Spekulovaly jste o tom, koho byste chtěly víc?
Nebavily jsme se o tom. Víme, že pokud chceme získat medaili, tak cesta vede přes Finsko, ať už ho potkáme ve čtvrtfinále, nebo později. Nesoustředily jsme se na čtvrtfinále, ale na zápas se Švýcarskem, který jsme chtěly vyhrát a ukázat, že jsme lepší tým, což se podařilo.

Jak byste Finky popsala jako tým? Viděla jste na turnaji nějaký jejich zápas?
Znám je už hodně dlouho, konkrétně tady na mistrovství jsem ale viděla jen kousky třetin. Je to kvalitní soupeř, mají tam šikovné a mladé hráčky. I dovednostně a týmově jsou na tom velice dobře. Věřím, že to bude hodně kvalitní zápas.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz