Hlavní obsah

Šokující volba. Derby píská Černý, který v sezoně poškodil Slavii i Spartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kdo se chopí píšťalky v ostře sledovaném sobotním derby? Zrovna jeho jméno byste nejspíš netipovali... Šlágr 27. kola fotbalové Fortuna ligy Sparta - Slavia odpíská jako hlavní rozhodčí Dalibor Černý. Asistenty budou Ivo Nádvorník a Kamil Hájek, videorozhodčími Jan Petřík a Jiří Pečenka. Delegaci na sobotní utkání zveřejnila během středečního dopoledne Komise rozhodčích FAČR.

Přímák s bývalým fotbalovým rozhodčím Petrem PetříkemVideo: Sport.cz

 
Článek

Derby píská nejlepší, stalo se na domácí scéně zvykem. Doba povolání zahraničních arbitrů skončila, komise rozhodčích chce razit domácí cestu.

Volba Dalibora Černého překvapuje, přestože patří k českým talentům. Během ligové sezony už totiž poškodil jak Slavii, tak Spartu.

Velký rozruch vzbudil v srpnovém duelu Slavie se Zlínem. Po zhlédnutí opakovaných záběrů uznal, že měl obránce ševců Martina Cedidlu za brutální faul na Ewertona vyloučit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Dalibor Černý a fotbalisté Zlína během utkání 2. kola Fortuna ligy na Slavii.

„Je to jasná chyba a měla být udělena jednoznačně červená karta," přiznal tehdy Černý v rozhovoru pro Sport.cz.

Komise rozhodčích rozhodla, že si do konce září nezapíská. Nadějný sudí trest přijmul.

Pokud jde o Spartu, v jejím listopadovém utkání v Plzni zase chybně nevyloučil domácího útočníka Tomáše Chorého za úder hlavou do sparťanského stopera Asgera Sörensena, což mu komise také vytkla. K pochybení videorozhodčích se pak na twitteru vyjádřila už večer po utkání.

Sobotní derby je přímým soubojem o titul. Sparta vede tabulku o dva body před Slavií. Redakce Sport.cz požádala o vyjádření KR k nominaci arbitrů na derby "S", mluvčí rozhodčích Martin Gregor však odmítl k nominaci Dalibora Černého cokoliv říct s omluvou, že delegace sudích k ligovým duelům komise nikdy nekomentuje.

Reklama