Marná snaha o velký comeback. Dynamo dobylo Třinec a odmítlo konec sezony

HC Dynamo Pardubice | Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

12. dubna 2023, 19:38

Ondřej Mach

Dramatický šestý duel semifinálové série mezi Třincem a Pardubicemi dovedli do vítězného konce hráči Dynama. Oceláři se sice ve třetí třetině přiblížili na rozdíl jediného gólu, velkolepou otočku nicméně nedotáhli.

Osmigólová divočina pod Javorovým

Na (případný) pátý postup do finále v řadě si tedy musí počkat. Fantom play off Ondřej Kacetl dokonce ve středu střídal už po dvaceti minutách...

Hned v úvodu totiž otevřel skóre Ondřej Vála, za dalších 62 vteřin navýšil hostující vedení Daniel Rákos. A třetí úder zasadil Třinci ještě v první části Tomáš Vondráček. 

Pro úřadujícího mistra dost možná nejhorší třetina za celou sezonu. Místo předpokládaného tlaku ale na ledě dál dominovalo Dynamo, Oceláři v prostřední dvacetiminutovce na branku soupeře vypálili jen dvakrát.

V čase 38:31 navíc propast mezi oběma týmy prohloubil Tomáš Zohorna. Po čtvrté inkasované brance tak hlediště Werk Areny lehce prořídlo...

Parta trenéra Zdeňka Motáka každopádně ukázala velký charakter a zdánlivě rozhodnuté střetnutí proměnila v obrovské drama. 

Díky trefám Adama Smithe, Libora Hudáčka a Andreje Nestrašila sahala v závěru po vyrovnání! Pardubice si třetí bod pojistily až gólem do prázdné klece v podání Lukáše Radila.

A vynutily si sedmý zápas před vlastními fanoušky, který je na programu v pátek od 17 hodin.

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC DYNAMO PARDUBICE 3:5 (0:3, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 44. Smith (Hudáček, Marinčin), 50. Hudáček (Čukste), 54. Nestrašil (Marcinko, M. Růžička) – 4. Vála (R. Kousal, Zohorna), 5. Rákos (Čerešňák, Říčka), 14. Vondráček (Košťálek, Paulovič), 39. Zohorna (R. Kousal), 59. Radil (R. Kousal).
Rozhodčí: A. Jeřábek, Pražák – J. Ondráček, Rampír.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 32:28.
Diváci: 5 400 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Andrej Nestrašil – Tomáš Vondráček.
Stav série: 3:3.
HC Oceláři Třinec: Kacetl (21. Mazanec) – Marinčin, Smith, Čukste, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera, Kaňák – M. Růžička, Marcinko, Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Nestrašil – Daňo, Voženílek, Hudáček – Hrňa, Dravecký, Svačina. Trenéři: Moták a Országh.
HC Dynamo Pardubice: Will – Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, Vála, Hrádek – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Radil, Zohorna, R. Kousal – Vondráček, Poulíček, A. Musil – Paulovič, Rákos, Říčka. Trenéři: Rulík, Král a Zadina.

Ohlasy trenérů 

Zdeněk Moták (trenér Třince): „My jsme udělali v prvních dvou třetinách příliš mnoho chyb, které byly bohužel potrestány. Třetí třetina byla z našeho pohledu výborná. Ale spravit to nedokázala.“

Radim Rulík (trenér Pardubic): „Nám se povedl vstup do zápasu, první dvě třetiny to bylo skvělé. Z našeho pohledu 4:0. Apelovali jsme na mužstvo, že pokud inkasujeme hned na začátku, nebude to dobré. Říkali jsme si, že to bude sakra těžký a taky bylo. Ale uhájili jsme to obětavostí a týmovým výkonem. Jestli to skončilo o gól, dva... hraje se na vítězství. Přáli jsme si sériii vrátit do Pardubic, a to se nám povedlo.“

Sestřih zápasu

Další program semifinále Generali Česká pojišťovna play off

Čtvrtek 13. dubna – 6. zápas:
17:00 Mountfield HK – HC VÍTKOVICE RIDERA (ČT sport)

Pátek 14. dubna – 7. zápas:
17:00 HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec (ČT sport)

Sobota 15. dubna – případný 7. zápas:
HC VÍTKOVICE RIDERA – Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz