Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nebankovní půjčky stále v kurzu

 

Články » Nebankovní půjčky stále v kurzu   Vytisknout tuto stránku 

Nebankovní půjčky stále v kurzu

Publikováno: 12.04.2023 • PR článek

Pokud potřebujete finanční prostředky, ale požadavky banky jsou příliš striktní nebo jejich proces moc zdlouhavý, mohla by pro vás být vhodným řešením nebankovní půjčka. Co se za ní skrývá?

 

Nebankovní poskytovatelé půjček dnes nabízejí legitimní alternativu k tradičním bankám a vytvořili konkurenční prostředí ve prospěch dlužníků, kteří si uvědomili výhody nákupu levnější půjčky třeba na bydlení, nebo k podnikání.

Kdo je nebankovní poskytovatel půjček?

V nejužším slova smyslu je nebankovní věřitel věřitel, který není bankou, stavební spořitelnou nebo družstevní záložnou, ale má svůj vlastní zdroj velkoobchodních finančních prostředků a tyto prostředky půjčuje s přidanou marží za účelem zisku.

Typicky může být nebankovní věřitel také někdo, jako je hypoteční manažer, který si půjčuje peníze od banky za velkoobchodní sazby a půjčuje je s přidanou marží. V nabídce poskytovatelů nebankovních půjček najdete často krátkodobý úvěr i dlouhodobý zajištěný úvěr, jehož splatnost dosahuje i dvaceti let.

Výhody využití nebankovní půjčky

S využíváním nebankovního poskytovatele půjček je spojeno několik hlavních výhod. Skutečnost, že si půjčují své prostředky za velkoobchodní ceny, znamená, že mají velkou marži, se kterou mohou pracovat, a často mohou poskytnout nižší úrokové sazby než banky.

Další výhodou oproti klasickým bankám je jejich velikost. Vzhledem k tomu, že jsou menší a podléhají jinému souboru regulací, bývají nebankovní subjekty ve svém přístupu k půjčování flexibilnější. Jsou v lepší pozici, aby mohli své úvěrové produkty přizpůsobit individuálním podmínkám lidí. Příkladem takového úvěru je zpětný leasing nemovitosti, který dokáže vytrhnout trn z paty například podnikatelským subjektům, které potřebují peníze na expanzi a rozvoj, ale nesplňují standartní požadavky bank.

Menší velikost se také může promítnout do vyšší úrovně zákaznických služeb. Osobní služby jsou vysokou prioritou pro mnoho dlužníků – zejména pro ty, kteří zažili špatnou službu od banky – a nebankovní subjekty jsou v dobré pozici, aby mohly nabízet personalizované služby a rychlejší vyřízení žádostí o půjčku.

Další hlavní výhodou nebankovních subjektů je, že na rozdíl od bank jsou často ochotny půjčit rizikovým dlužníkům, jako jsou ti, kteří jsou OSVČ, nebo začínající podnikatelé. Mohou být také vstřícnější vůči kolísavé úvěrové historii.

 



 

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 12.04.2023 Upraveno: 12.04.2023 Přečteno: 34x

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/1985-nebankovni-pujcky-stale-v-kurzu