Tipy & praktické informace

Víte, co vše zvážit, než koupíte správné krmivo pro psy?

Mezi námi se bohužel stále pohybuje spousta majitelů pejsků, kteří jim kupují nesprávné krmivo. Psí krmivo bychom měli vybírat s přihlédnutím k několika základním faktům. Víte, které to jsou?

Pro jakého psa krmivo kupujete?

Krmivo pro psy můžeme stručně a rychle rozdělit na suché a vlhké. Zpravidla více krmíme pejsky suchými granulemi, které můžeme prostřídávat s konzervami. Doplňkem na přilepšenou nebo jako odměnu mohou být kapsičky pro psy i pamlsky. Ovšem pokud je pejsek starý a má potíže s chrupem, granule by mohlo být obtížené rozkousat. V takovém případě se doporučuje je buď namočit, anebo podávat konzervované krmivo.

Pokud máte např. psa s citlivým trávením, má nějaký druh alergie nebo třeba kožní potíže, volte vždy krmivo s přihlédnutím na jeho zdravotní stav. Např. při alergiích to s běžným krmivem mnohdy ani nejde.

Rozdíl je kupovat granule pro psy mladé, nebo dospělé či seniory. Jiné výživové hodnoty krmiva potřebuje rozdováděné a stále rostoucí štěně, které je celý den v zápřahu. Jiné pak pejsek starý, který vesměs polehává, občas se projde po dvoře či doma a dělá vám společnost.

Také byste měli volit podle velikosti plemene. Jiný typ krmiva potřebují labradoři, jiný pak např. jorkšír.

Chtějte pro svého psa kvalitní granule i další krmivo

V každém případě je ale potřeba volit krmivo pro psy s ohledem na jeho kvalitu. Sledujete složení krmiva tak, aby nedocházelo k přidáváním různých náhražek, které krmivo velmi znehodnocují. Velmi často vám může napovědět i cena. Samozřejmě, i kvalitní výrobci mají zajímavé akční nabídky a slevy. Ovšem pokud je krmivo k dostání v obrovských pytlech za minimální cenu, měli byste zpozornět.

Dopřejte psům změnu a volte různé typy krmiva. S krůtím masem, s hovězím, kachním, tuňákem… Díky tomu mu bude stále chutnat, bude mít zdravé zuby, pokožku i lesklou srst.

Kvalitní krmivo pro psy i mnohé užitečné doplňky a chovatelské potřeby najdete na Panakei.cz. Pokud si nejste výběrem krmiva zcela jisti, poraďte se. Rádi, ochotně a erudovaně vám poradí tak, aby byl váš čtyřnohý kamarád plně spokojen a zdráv.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Víte, co vše zvážit, než koupíte správné krmivo pro psy?