Hlavní obsah

Kapitán hokejistů Chicaga Toews po sezoně v klubu skončí

Hokejový útočník Jonathan Toews po sezoně skončí v Chicagu, se kterým v NHL získal třikrát Stanleyův pohár. Blackhawks na webu ligy informovali o tom, že s čtyřiatřicetiletým kapitánem neprodlouží končící smlouvu.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Útočník Jonathan Toews po sezoně skončí v Chicagu.

Článek

"Myslím, že slovy nejde dostatečně popsat, co Jonathan pro klub udělal, ani všechny vzpomínky, které tady zanechal," uvedl generální manažer Chicaga Kyle Davidson. "On bude vždycky součástí Blackhawks," dodal.

Toews se zatím nerozhodl, jestli bude i nadále pokračovat v kariéře, nebo skončí. "Na budoucnost nemyslím, chci si jen užít poslední dny sezony," uvedl útočník, který zmeškal část probíhajícího ročníku kvůli postcovidovému syndromu a syndromu chronické imunitní reakce.

Chicago si Toewse vybralo jako trojku draftu v roce 2006. Jeho odchod je po únorové výměně útočníka Patricka Kanea do New York Rangers definitivním koncem éry týmu, který v letech 2010, 2013 a 2015 ovládl NHL.

Toews celkem za Blackhawks v základní části odehrát 1065 zápasů s bilancí 371 branek a 511 asistencí. Držitel Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka z roku 2013 v play off přidal přidal 137 utkání a 45 gólů a 74 přihrávek.

Reklama

Související témata: