Děti jsou někdy nevyzpytatelné, směje se slavné duo Štístko a Poupěnka

13. duben 2023

Barbora Waschingerová a Lukáš Kunz Koncertují každý týden, hrají písničky pro děti, na YouTube mají jejich hudební videa miliony zhlédnutí. Jaké to je, když jste vzorem pro spoustu dětí? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Moderátorka Eva Sinkovičová si v Klubu Rádia Junior povídala s Barborou Waschingerovou a Lukášem Kunzem známými jako Štístko a Poupěnka. Toto hudební duo tvoří muziku, písničky, divadelní představení i úspěšná videa pro děti. 

Jak to všechno začalo 

Bára studovala gymnázium se zaměřením na hudbu a Lukáš herectví na konzervatoři. Proto mají oba k umělecké tvorbě velmi blízko. „Když člověk studuje konzervatoř, tak nikdy nesměřuje k tomu, aby hrál divadlo pro děti. Každý se vidí ve velkém divadle, nejlépe v Národním divadle,“ říká Lukáš. 

Do dětského světa se ale nakonec prostřednictvím konkurzu dostal, setkal se s Bárou a už před pěti lety spolu poprvé začali vystupovat ve školkách. Inspiraci brali od svých slovenských kolegů Smejka a Tanculienky. „Tyhle dva projekty dělá ten samý pán, skládá pro nás písničky, díky tomu můžeme i společně vystupovat, natáčet různá videa, zpívat různé písničky,“ vysvětlují. 

Natáčení v dětském světě

Práce s dětmi oběma sedla a užívají si ji. „Děti jsou někdy tak nevyzpytatelné a dokážou neustále tak krásným způsobem překvapovat, já si to natáčení s nimi vždy užívám,“ rozjímá Lukáš. „Je to jako letní tábor,“ směje se a doplňuje Bára.  

Obdivují především autora projektu Jaroslava Mottla, který stojí za veškerými texty písniček i scénáři divadelních představení, jejichž prostřednictvím se snaží děti zábavnou formou naučit, jak se v životě chovat.  

Bára a Lukáš spolu tráví velké množství času. Lezou si někdy na nervy? To se dozvíte v Klubu Rádia Junior. 

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Eva Sinkovičová , bva

Související