Twitter spojí síly s eToro. Uživatelé budou moci obchodovat s kryptoměnami

Twitter bude spolupracovat s platformou eToro. Uživatelé budou moci obchodovat s akciemi či kryptoměnami.

Twitter bude spolupracovat s platformou eToro. Uživatelé budou moci obchodovat s akciemi či kryptoměnami. Zdroj: profimedia

Provozovatel americké sociální sítě Twitter bude spolupracovat s izraelskou obchodní a makléřskou společností eToro. Uživatelé Twitteru tak budou moci obchodovat s cennými papíry, kryptoměnami a s dalšími aktivy a mít přístup k jejich cenám v reálném čase. Firma eToro to uvedla na svých webových stránkách

Obchodní data budou k dispozici prostřednictvím twitterové funkce $Cashtags, která už nyní zobrazuje živé grafy z webu TradingView, například americký akciový index S&P 500 a ceny akcií některých velkých společností, jako je například Tesla. Díky novému partnerství Twitteru se má počet živých grafů rozšířit a uživatelé se budou moci prokliknutím dostat přímo na platformu eToro, kde si o aktivu zjistí ještě více informací a získají tak možnost rovnou investovat.

Twitter spustil funkci $Cashtags v prosinci 2022 a daná služba si rychle získala širokou oblibu mezi uživateli. Od začátku letošního roku ji na sociální síti vyhledalo více než 420 milionů lidí. 

„Twitter se stal klíčovou součástí komunity drobných investorů – je to místo, kam denně chodí miliony běžných lidí, aby získali přístup k informacím o financích, podělili se o znalosti a diskutovali,“ uvedl šéf a spoluzakladatel společnosti eToro Yoni Assia. „Ve sdílených znalostech je síla a tím, že investování přeměníme ve skupinové úsilí, můžeme společně dosáhnout lepších výsledků a větších úspěchů,“ dodal.

Na co si dát pozor při investování do bitcoinu:

Video placeholde
Pět důvodů, jak přijít o vše na kryptoměnách • Videohub

„Jsme rádi, že můžeme spolupracovat se společností eToro a poskytnout uživatelům Twitteru další informace o trhu a lepší přístup k investičním možnostem. Twitter bude i nadále investovat do rozšiřování komunity #FinTwitter,“ přidal se viceprezident pro globální prodej a marketing ve společnosti Twitter Chris Riedy.

Majitelem Twitteru je od loňského října šéf Tesly a jeden z nejbohatších lidí světa Elon Musk. Od svého nástupu do čela společnosti přišel s řadou výrazných změn, například zavedením plánu založeného na předplatném pro ověřené uživatele. Propustil také tisíce zaměstnanců. 

Firma eToro byla založena v Izraeli v roce 2007. Umožňuje uživatelům nakupovat a prodávat akcie, kryptoměny a indexové fondy. Mezi její nejoblíbenější služby patří funkce, která lidem umožňuje napodobovat obchodní strategie jiných uživatelů. Společnost má více než 32 milionů registrovaných klientů po celém světě včetně České republiky.