Hlavní obsah

Američtí krasobruslaři mají blízko k dalšímu triumfu ve World Team Trophy

Spojené státy americké mají blízko k pátému triumfu v krasobruslařské World Team Trophy. Výhrami jim dnes pomohli tanečníci Madison Chocková s Evanem Batesem a sportovní dvojice Alexa Knierimová, Brandon Frazier a před závěrečným dnem soutěže družstev v Tokiu mají s 90 body patnáctibodový náskok před Koreou. Favorizované Japonsko je o další bod zpět třetí.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Japonští fanoušci na World Team Trophy. Ilustrační foto

Článek

Plný bodový zisk Japoncům nepřinesli ani úřadující mistři světa. Riku Miuraová a Rjuiči Kihara v krátkém programu sportovních dvojic nestačili na loňské světové šampiony Knierimovou a Fraziera, Kaori Sakamotová po pádu ve volné jízdě prohrála s Korejkou I He-in.

Naopak Chocková s Batesem potvrdili roli nejlepšího tanečního páru současnosti, zatímco domácí reprezentanti Kana Muramotová a Daisuke Takahaši byli až pátí. Americkému týmu tak příliš neuškodila ani drobná ztráta v soutěži žen, kde díky Isabeau Levitové a Amber Glennové bral body za čtvrté a šesté místo.

V sobotu se pojedou volné jízdy sportovních dvojic a mužů a jen mimořádná shoda okolností by mohla Američany o náskok připravit. Je tak pravděpodobné, že po loňském druhém místě za nyní potrestaným Ruskem navážou na triumf z roku 2019.

Japonsko má stále šanci alespoň na druhé místo. Ve sportovních dvojicích je výrazně silnější než Korea a pak budou klíčové výkony mužů. Za krátký program nasbírali dva korejští reprezentanti o šest bodů více než ti japonští. Volné jízdy se hodnotí samostatně.

Krasobruslařská soutěž týmů World Team Trophy v Tokiu:
Ženy - volná jízda:
1. I He-in (Korea) 148,57
2. Sakamotová (Jap.) 145,75
3. Kim Je-lim (Korea) 143,59.
Sportovní dvojice - krátký program:
1. Knierimová, Frazier (USA) 82,25
2. Miuraová, Kihara (Jap.) 80,47
3. Stellatová-Dudeková, Deschmaps (Kan.) 70,20.
Taneční páry - volný tanec:
1. Chocková, Bates (USA) 138,41
2. Guignardová, Fabbri (It.) 132,34
3. Gillesová, Poirier (Kan.) 128,48.
Průběžné pořadí:
1. USA 90 bodů
2. Korea 75
3. Japonsko 74.

Reklama

Související témata: