bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tři vyhazovy v Pittsburghu! Sezonu bez play-off odnesli Burke s Hextallem

14. dubna 2023, 18:05

Daniel Fekets

Ve vedení Pittsburghu Penguins se hned po konci sezony udál velký třesk! V organizaci končí prezident klubu Brian Burke, generální manažer Ron Hextall a asistent generálního manažera Chris Pryor.

Jednou to přijít muselo, ale v Pittsburghu pravděpodobně nečekali, že to přijde už letos. Tučňáci budou v play-off chybět poprvé po sedmnácti letech. Nejvyšší kluboví činovníci pochopitelně spokojeni nejsou.

Pittsburghu unikl postup mezi šestnáctku nejlepších o jediný bod. Ačkoliv hlavní osa dlouho úspěšného kádru stárne, soupiska rozhodně nevypadala na papíře špatně. 

Majitelé z Fenway Sports Group se tedy hned po skončení sezony rozhodli jednat. Kromě prezidenta klubu Briana Burkea, který tuto pozici vykonával necelé tři ročníky, odvolali také generálního manažera Rona Hextalla, jenž byl v klubu stejně dlouhou dobu. Končí také Hextallův asistent Chris Pryor. 

„Všem třem jsme vděční za jejich práci v této organizaci. Cítíme však, že je potřeba nového vedení hokejových operací. Přestože pro nás byla tato sezona zklamáním, pořád věříme, že můžeme být úspěšní. Cílem bude znovu bojovat o Stanley Cup,“ stojí v prohlášení Johna Henryho a Toma Wernera, vlastníků organizace.

Hledání nového vedení je v plném procesu. Hlavní zodpovědnost dočasně převezmou Alec Schall, Erik Heasley a Andy Saucier. Nápomocen jim bude také hlavní kouč Penguins Mike Sullivan. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.