InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milevská taneční skupina EFK zaznamenala několik úspěchů

ČESKÉ BUDĚJOVICE / JINDŘICHŮV HRADEC – Několik týdnů se tanečníci z milevské skupiny EFK připravovali na úvodní soutěžní klání v Českých Budějovicích a Jindřichově Hradci, které se konalo 1. a 2. dubna. Snaha byla nakonec na soutěžích zúročena skvělými výsledky.

Náročný, ale velice úspěšný víkend mají za sebou tanečníci milevské taneční skupiny EFK. Ve dvou dnech se zúčastnili regionálních kol dvou největších českých street dance organizací, která slouží zároveň jako kvalifikace k postupu na Mistrovství Čech.

Na sobotním regionálním kole Czech Dance Masters v Českých Budějovicích v konkurenci ostatních skupin jihočeského kraje dosáhli tanečníci EFK se svými choreografiemi ve všech čtyřech kategoriích na medaile. Děti, které letos soutěží vůbec poprvé si s choreografií It´s Start Time vytancovaly druhé místo z pěti tanečních skupin. Autorkami této choreografie jsou Adéla Kašparová a Nikol Bursíková.

Skupina mladších juniorek s choreografií Can´t Wait od Adély Kašparové a Barbory Fořtové se umístila na prvním místě ze čtyř choreografií. Pokročilejší junioři si ve velké konkurenci jedenácti tanečních skupin se svojí choreografií The Way We Are od Adély Kašparové a Adama Capoucha vybojovali první místo. Vzhledem k obrovské konkurenci se jednalo o jeden z největších úspěchů celého víkendu. Dospělá složka pod vedením Adély Kašparové získala s choreografií 3:16 lásky druhé místo z pěti účastníků.

Hned v neděli brzy ráno vyrazili tanečníci do Jindřichova Hradce na regionální kolo organizace Taneční skupina roku. „Tentokrát byla konkurence silnější. Naše choreografie jsme přihlásili do náročnějších kategorií. Soutěže se zúčastnily také pražské taneční skupiny. Proto pro nás bylo obrovským překvapením, že jsme si náš sobotní úspěch zopakovali," uvedla vedoucí EFK Adéla Kašparová.

Dětská skupila obhájila druhé místo z Českých Budějovic. „Nejmladší tanečníci měli radost, že se jim vystoupení povedlo a že mohli zažít s ostatními tu pravou soutěžní atmosféru," dodala Adéla Kašparová. Pro mladší juniory, kteří soutěžili loni ještě v dětské kategorii, bylo důležité se mezi juniory prosadit. V silné konkurenci dvanácti skupin se jim nakonec podařilo probojovat do finálového kola čtyř nejlepších choreografií.

V této kategorii se nakonec stali vítězi. Pokročilejší junioři se umístili na druhém místě z osmi a dospělá kategorie obsadila první místo ze sedmi choreografií. „Všem složkám se v obou soutěžích podařilo probojovat na Mistrovství Čech. Čeká nás tak náročná soutěžní sezóna. Pro tanečníky je však důležitá radost z tance a společně strávený čas," uzavřela Adéla Kašparová.

Diskuse k článku - 6 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Václav 

    Reagovat

     

    Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

    Vloženo 14.4.2023 22:24:43

    • :-)) 

      Reagovat

       

      Václave, dám Vám dobrou radu: pište klidně večer, ale odesílejte až ráno, až vystřízlivíte. Třeba Vám dojde, že jste mimo.

      Vloženo 14.4.2023 22:53:25

      • Václav 

        Reagovat

         

        Já to myslel fakt jako ze srandy fakt. :-)

        Vloženo 14.4.2023 23:00:50

  • Občan 

    Reagovat

     

    Co na tom vidí pěkného?divný tanec…dceru bych nikdy na to nedala…

    Vloženo 14.4.2023 22:02:36

    • Jarka 

      Reagovat

       

      Vždyť vás nikdo snad nenutí. :-))

      Vloženo 14.4.2023 22:11:55

    • Karel 

      Reagovat

       

      Tak to zkuste, třeba nebude dcerka po Vás a bude ji to bavit....:-) :-).

      Vloženo 14.4.2023 22:29:36

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace