Kadaňský klášter oslaví v sobotu 550 let od svého založení
PETR LIEBSCHER PŘI PŘEDSTAVENÍ PROGRAMU KLÁŠTERA PRO LETOŠNÍ SEZÓNU OBLÉKL TRIKO S BERNARDINSKÝM SLUNCEM. FOTO: JIP
Ústí nad Labem

Kadaň – Přesně před 550 roky přišli do Kadaně Františkáni, kteří zde založili klášter. Celý víkend bude v rámci oslav vstup do kláštera zdarma.


Slavnost začíná v sobotu v 15 hodin vernisáží výstavy Klášter a jeho pán. O tři hodiny později je na programu slavnostní koncert. „O krásný zážitek se postarají kadaňští hudebníci. Pozvali jsme zpěváky Martinu Heroldovou a Pavla Baránka, dále varhaníka Tomáše Marečka a sbor Kadaň zpívá," vyjmenoval vystupující správce Františkánského kláštera Petr Liebscher.

Večer jsou připraveny speciální kostýmované prohlídky s názvem Pouť do Svaté země 1493. „Jan Hasištejnský z Lobkovic se tehdy přesně 15. dubna vydal do Svaté země. My jsme toto putování i zdramatizovali dle jeho cestopisu s názvem Putování ke svatému hrobu," popisuje námět večerních prohlídek Petr Liebscher. Jednotlivé prohlídky začínají ve 20, 21 a 22 hodin. Vstupné je 150/100 korun.

U příležitosti významného výročí nechal klášter vyrobit trika se speciálním logem. „Jedná se o obrázek Bernardinského slunce. Tento symbol je vidět na několika místech kláštera a Františkáni jej běžně v 15. století používali," vysvětluje Petr Liebscher.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru