BK MLADA BOLESLAV
15. 4. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel

Juniorka v Jihlavě remizovala, rozhodovat bude pondělní duel

o 3. místo, sobota 15. 4. 2023
Jihlava - Ml. Boleslav JIH - MBL
M l. B o l. – Mladoboleslavská juniorka nad Duklou po první části vedla gólem Moravce, jenže domácí ve druhé části předvedli obrat. Bruslaři dokázali to stejné, když dvě přesilovky za sebou využil Křepelka, jenže Jihlavští dokázali srovnat krok. Remízový stav 3:3 tak znamená, že vítěz pondělního klání ve ŠKOENERGO Aréně bude brát vše. Přijďte mladé Bruslaře naposledy podpořit v boji o bronzové medaile, zápas začíná v 17:00.
Jihlava: Maláč (Pulda) – Topol, Vandas, Číhal, Šabatka, Chvátal "C", Tomšík, Ludvík – Jungwirth, Menšik, Rauš "A", Straka, Broš, Báťa, Kravec "A", Coufal, Sojka, Klapica, Modl, Valach
Ml. Boleslav: Hora (Stuchlík) - Čech, Křepelka, Vlasák, Sypecký, Moravec "C", Rajgl - Král, Hruška, Polák, Vyroubal, Vimmer, Moyseyev, Půček "A", Vítek, Zvagulis, Hrouda
Branky a nahrávky: 29. Menšík (Číhal), 39. Broš (Tomšík), 54. Menšík (Rauš, Jungwirth) – 20. Moravec (Půček, Čech), 51. Křepelka (Moravec, Král), 52. Křepelka (Hruška). Rozhodčí: Vrba, Maršálek – Kleprlík, Vašíček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 194. Střely na branku: 56:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3.

Komentář

Hned v úvodní minutě Bruslaři vyrazili do přečíslení, které po pasu Vimmera zakončoval Polák, ale Maláč se naštěstí pro Duklu včas přesunul a zakročil betonem. Poté se hra uzavřela a oba celky se soustředily hlavně na defenzivu. Rozruch poté znovu vzbudili Bruslaři, když Zvagulis z levé strany nastřelil pravou tyčku. Ve 14.minutě se v dobré šanci objevil lepší šanci Tomšík, jehož u levé tyčky našla krosová přihrávka Coufala, Hora byl ale připraven. Krátce před odchodem do kabin zůstal na levé straně volný Polák, jeho střela ale mířila příliš vysoko. Bruslaře to ale dlouho nemuselo mrzet, protože se ještě před sirénou do vedení dostali. To když se v čase 19:09 ujala nenápadná střela kapitána Tomáše Moravce z modré čáry - 0:1.

Jihlavští vstoupili do druhého dějství jako vítr a hnali se za vyrovnáním. Nejprve se v mezikruží uvolnil Rauš, jenž však z dobré pozice minul. O několik minut později střílel z nebezpečné pozice Jungwirth, proto kterému Hora vytyčil svoji vyrážečku. Při přesilovce se za obranu dostal Menšík a z modré nebezpečně pálil Chvátal, do akce tak znovu musel až boleslavský strážce branky. Dukla se nakonec vyrovnání dočkala, když Bruslaři ve 29. minutě špatně střídali a domácí se tak dostali do přečíslení. To z levé strany zakončil Matouš Menšík střelou k pravé tyči. Následně mohl udeřit Polák, jenž si na útočné modré počkal na oblouček Křepelky, v souboji s Maláčem ale neuspěl. Dobrou práci pak ve 36. minutě odvedl Hruška, jemuž se u modré podařilo obrat o puk domácího beka a připravit šanci pro spoluhráče na levém kruhu. Ta zůstala nevyužita, a tak udeřila Dukla. Domácí Josef Broš navedl puk do mezikruží a jeho střela za přispění břevna boleslavské klece zapadla do sítě - 2:1.

Ve třetí části Jihlavští chtěli jednobrankový náskok ubránit, čáru přes rozpočet jim ale udělalo vyloučení Číhala. Ačkoliv se Bruslaři při přesilovce nedostali k větší šanci, mohli být s jejím průběhem spokojení. U mantinelu totiž Křepelka inkasoval úder holí do obličeje a Straka si za svůj zákrok odnesl trest na 2+2 minuty. Právě faulovaný Karel Křepelka v čase 50:12 vyrovnal, když z modré čáry vymetl pavučinky v šibenici Maláčovy klece. Uběhlo zhruba 80 sekund a Karel Křepelka z téměř identické pozice udeřil podruhé, čímž zkrátil i druhý Strakův trest a obrátil tak stav na stranu Středočechů. Vedení však Bruslařům nevydrželo, protože Jihlava se opět dotáhla a znovu to bylo v početní převaze. Druhou trefu v zápase zaznamenal Matouš Menšík, jenž uklízel do branky vyražený pokus Rauše. Dukla pak opět hrála s výhodou jednoho muže v poli, počin hostů ale nenapodobila. Stav se tak nezměnil a první klání skončilo remízou 3:3, definitivně se rozhodne v pondělí na ledě ŠKOENERGO Arény.

Ohlasy trenérů

Marián Morava: Zápas vůbec nebyl jednoduchý. Vstoupili jsme do něj aktivně a v jeho větší polovině jsme měli převahu. Bohužel jsme nedokázali využít své gólové šance a odskočit soupeři na více branek. Utkání skončilo remízou, jsme momentálně "v poločasu", a vše je vyrovnané.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.