Reklama:
NOVINKA: Black Dragon Ultra Stim Pre-workout
Extrémní stimulace & maximální soustředění.
Tohle chcete zažít! Více zde.

Arnold Classic Brazil 2023
- výsledky a fotografie

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

V sobotu 15. dubna v Sao Paulu proběhla profesionální show v kulturistice mužů open a kulturistice vozíčkářů Arnold Classic Brasil, na které borci z profesionální ligy IFBB Jima Maniona v obou kategoriích svedli souboje o kvalifikaci na Olympia Weekend 2023 určenou vítězi. V největším brazilském městě je už dobojováno, a tak se pojďme podívat, jaké výsledky zde závody přinesly!

Nepřehlédněte:
Arnold Classic Brazil 2023 - fotografie z tiskové konference
Josef Květoň - trénink prsou a ramen 9 dní před Arnold Classic Brazil 2023
Slavoj Bednář - trénink zad 18 dní před Arnold Classic Brasil 2023
Josef Květoň - trénink hamstringů a zad 5 týdnů před Arnold Classic Brazil 2023
Slavoj Bednář - trénink prsou a bicepsů 5,5 týdne před Arnold Classic Brazil 2023

Arnold Classic Brazil 2023 - kulturistika mužů open


Semifinálová vyvolávání:
1.Fernando, Boff, Bonadiman, Květoň, Omeragic, Tabani, Bico
2.Altarkait, Bednář, Reis, Romero, Santos
3.Boff, Bonadiman, Bico
4.Boff, Květoň, Omeragic, Bico
5.Fernando, Tabani

V královské kulturistice mužů open se do boje o přízeň rozhodčích zapojil rovný tucet borců. Chyběl mezi nimi Sergio Oliva Jr., o jehož startu se nějakou dobu také mluvilo, když tento osmatřicetiletý Američan do letošního soutěžního ročníku zřejmě nakonec vstoupí až koncem května na Musclecontest California Pro. To ale nikterak neubralo dění na pódiu na atraktivitě. Až z Íránu přicestoval Behrooz Tabani, ke klání měli nastoupit kvalitní domácí profíci Wellington Fernando či Vitor Hugo Boff, zaslouženou pozornost poutal i pouze třiadvacetiletý Emir Omeragic a český fanoušek bodybuildingu pak mohl s napětím očekávat, jak si povedou Slavoj Bednář s Josefem Květoněm. A aby toho nebylo málo, startovní pole na poslední chvíli rozšířil ještě zajímavý celkový šampión připojené amatérské soutěže Gustavo Bico. Bylo se tedy na co dívat a jistý prvek napětí do soutěže vnesli i samotní rozhodčí.

Semifinále Arnold Classic Brazil 2023 v kulturistice mužů open (od času 3:03:30)

Ti závodníky tentokrát na pódiu míchali dost nezvykle a po prejudgingu, který začal krátce po poledni, tak nebylo stoprocentně jisté, jak jsou vlastně rozdané karty. Do prvního semifinálového vyvolávání si rozhodčí vyžádali hned sedm kulturistů a v této skupince senzačně doprostřed řady posléze postavili mezi profíky debutujícího Josefa Květoně! To byl vstup na profesionální scénu jako hrom, protože na tomto místě na stagi v danou chvíli obvykle dostává šanci závodník, kterého rozhodčí vidí jako favorita na vítězství. Český kulturista působil díky své výšce a tělesné konstituci impozantněji při porovnávání se soupeři, než když stál na pódiu sám, což je vždycky lepší, než když tomu je naopak. Po jeho boku pózovali Emir s Vitorem, na pozici číslo čtyři a pět stáli Alan Bonadiman a Gustavo Bico a až na okraji řady dostali šanci Behrooz s Wellingtonem. Íránští fanoušci kulturistiky v tu chvíli museli nechápat, zuřit a nacházet se někde na pokraji infarktu. První callout měl totiž podle jejich očekávání samozřejmě uprostřed řady začínat právě jejich favorit, a nikoliv těžkotonážník z České republiky.

Finále Arnold Classic Brazil 2023 v kulturistice mužů open (od času 0:55:00)

Slavoj Bednář dostal prostor ve druhém vyvolávání a bylo zřejmé, že tentokrát nezopakuje umístění v top 5, na které dosáhl při svém minulém soutěžním startu na Toronto Pro Supershow 2022. Josef Květoň se na stagi znovu objevil ve čtvrtém calloutu spolu s Boffem, Omeragicem a Bicem. Toto vyvolávání začal uprostřed řady, kde jej doplňoval Vitor, později se na Pepovo místo ale posunul Gustavo. Následovalo páté a poslední vyvolávání, kde už pózovali pouze Behrooz Tabani s Wellingtonem Fernandem. A teď se nabízela otázka. Je tohle souboj o vítězství, anebo jde s ohledem na předchozí vývoj soutěže jenom o to, jak si oba borci rozdělí umístění někde na pomezí top 5? Pravděpodobnější se s přihlédnutím k jejich kvalitám zdála první varianta, protože jinak by se od rozhodčích jednalo o zářez, který by jim fanoušci kulturistiky asi dlouho neodpustili. Wellington se totiž prezentoval opravdu parádními tvary a jeho jediným nedostatkem snad bylo, že jeho levý kvadriceps vypadal o něco větší než ten pravý. Behrooz potom nabídl tradičně pěkný "V" tvar trupu a spoustu vyzrálých svalů. Snad by mohl být jenom nepatrně ostřejší.

První fotografie z vystoupení těžkotonážníků na Arnold Classic Brazil 2023
(foto: Instagram.com/arnoldsouthamerica, Instagram.com/musclecontestinternational)


Finálová vyvolávání:
1.Altarkait, Bednář, Reis, Santos
2.Bonadiman, Květoň, Romero, Bico
3.Boff, Květoň, Omeragic
4.Fernando, Tabani

Ve večerním finále šla vyvolávání v opačném gardu a do boje o přední příčky vnesla už přeci jenom více světla. Vitor Hugo Boff, Josef Květoň a Emir Omeragic bojovali o třetí až páté místo a vypadalo to, že by díky lepší připravenosti měl český profík Vitora, účastníka loňské Olympie, překonat. Mezi Behroozem a Wellingtonem to teď už zcela evidentně byl souboj o zlato, přičemž celkově větší objemy hrály ve prospěch Íránce. Behrooz Tabani byl následně opravdu také vyhlášen vítězem a po poněkud dramatické zápletce, kterou mu v semifinále přichystali rozhodčí, tak dosáhl svého cíle. Do Brazílie si totiž letěl pro včasnou kvalifikaci na Olympii, když by teď měl mít dost času, aby si snad úspěšně vyřídil vízum potřebné pro cestu do zámoří a k Mr. Olympia zde na rozdíl od minulé sezóny mohl nastoupit.

První fotografie z vystoupení těžkotonážníků na Arnold Classic Brazil 2023
(foto: Instagram.com/arnoldsouthamerica, Instagram.com/musclecontestinternational)

Za druhým Fernandem bronz bral Omeragic, jenž se prezentoval zase o kousek vylepšenými celkovými objemy. Skvělé čtvrté místo potom při profesionálním debutu patří celkovému šampiónovi loňského 10X Ben Weider Pro Qualifier Josefu Květoňovi. Kariéru profíka začal opravdu výborně! Naposledy si z našich těžkotonážníků při premiérovém vystoupení v Manionově profesionální lize takto dobře vedl Pavel Beran na EVLS Prague Pro 2018. S tím, že tentokrát bude pouze uzavírat top 5, se musel spokojit Vitor Hugo Boff, jenž před závody jistě doufal v lepší výsledek. Nakonec za toto umístění ale ještě může být celkem rád, protože šestý profesionální nováček Gustavo Bico díky svým tvarům, výborným kvadricepsům a pěkné kontrole břišních svalů rozhodně nebyl snadným soupeřem. Slavojovi Bednářovi sice tentokrát patří až desátá příčka, ale už teď plánuje, že v květnu na New York Pro přijde ještě tvrdší a nabitější!

První fotografie z vystoupení těžkotonážníků na Arnold Classic Brazil 2023
(foto: Instagram.com/arnoldsouthamerica, Instagram.com/musclecontestinternational)


Výsledky Arnold Classic Brazil 2023 - kulturistika mužů open

    1. Behrooz Tabani*
    2. Wellington Fernando
    3. Emir Omeragic
    4. Josef Květoň
    5. Vitor Hugo Boff
    6. Gustavo Bico
    7. Alan Bonadiman
    8. Yeferson Romero
    9. Sulaiman Altarkait
    10. Slavoj Bednář
    11. Jefferson Santos
    12. Cleber Reis

* kvalifikace na Mr. Olympia 2023


Závodníci kvalifikovaní na Mr. Olympia 2023 k 15. dubnu:

jméno stát soutěž um.*
Hadi Choopan Írán Mr. Olympia 2022 1.
Derek Lunsford USA Mr. Olympia 2022 2.
Nick Walker USA Mr. Olympia 2022 3.
Brandon Curry USA Mr. Olympia 2019 1.
Mamdouh Elssbiay Egypt Mr. Olympia 2020 1.
Samson Dauda Velká Británie Arnold Classic 2023 1.
Behrooz Tabani Írán Arnold Classic Brazil 2023 1.

* um. = umístění dosažené na příslušné soutěži

Pravidla pro kvalifikaci na Mr. Olympia 2023 najdete zde.


Arnold Classic Brazil 2023 - kulturistika vozíčkářů

V kulturistice vozíčkářů byli k soutěži přihlášeni čtyři borci, a to Tim Caldwell, James Berger, Woody Belfort a Tory Jones. Stejně jako v kulturistice mužů open i zde ale startovní pole rozšířil nový majitel profi karty, který vzešel z připojených amatérských závodů. Byl jím Josue Fabiano, jenž ovšem závodí i pod přezdívkou Josue Gorila Albino. V semifinále všichni borci pózovali v jediném vyvolávání. Uprostřed pětičlenné řady začal Tory, ale později jej na pozici číslo jedna nahradil právě Josue. Ten se posléze také probojoval k vítězství a přímé kvalifikaci na Wheelchair Olympia.

První fotografie ze soubojů v kulturistice vozíčkářů na Arnold Classic Brazil 2023
(foto: Instagram.com/arnoldsouthamerica, Instagram.com/musclecontestinternational)

Je potřeba říci, že proti většině svých soupeřů byl Josue v drobné výhodě. Poté, kdy ve třech letech spadl na skateboardu si sice poškodil nervy natolik, že s nohama dokáže pohybovat jenom velmi omezeně, ale s pomocí berlí se na ně, byť velmi nejistě, dokáže alespoň postavit. Kulturistika vozíčkářů je jedinou kategorií, ve které v profesionální lize IFBB Jima Maniona zůstal zachován kvalifikační žebříček, ze kterého se v závěru kvalifikačního období kromě vítězů jednotlivých klání na Olympii nominuje ještě pět dalších profíků. V Brazílii bodovali všichni zbývající členové startovního pole.


Výsledky Arnold Classic Brazil 2023 - kulturistika vozíčkářů

    1. Josue Fabiano*
    2. Tory Jones
    3. Woody Belfort
    4. Tim Caldwell
    5. James Berger

* kvalifikace na Wheelchair Olympia 2022


Závodníci kvalifikovaní na Wheelchair Olympia 2023 k 15. dubnu:

jméno stát soutěž um.*
Harold Kelley USA Wheelchair Olympia 2018 1.
Gabriele Andriulli Itálie Wheelchair Olympia 2022 2.
Antoni Khadraoui Alžírsko Wheelchair Olympia 2022 3.
Josue Fabiano Brazílie Arnold Classic Brazil 2023 1.

* um. = umístění dosažené na příslušné soutěži

Kulturistika vozíčkářů - kvalifikační žebříček pro rok 2023 k 15. dubnu:

p. jméno stát body
1. Tory Jones Kanada 20
2. Woody Belfort Kanada 17
3. James Berger USA 14
4. Bradley Betts USA 9
5. Tim Caldwell USA 8

Pravidla pro kvalifikaci na Wheelchair Olympia 2023 najdete zde.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

16.04.23:37ironfighter - Add vyska zavodniku, Pepa je relativne dost vysoky, takze ..
16.04.12:29TomášZl - Gratuluji Pepovi. Ještě se dobře ukázat v New Yorku a příš..
16.04.09:17Mikuc - Každopádně velká gratulace!!!
16.04.09:16Mikuc - Nooo, osobně bych viděl Pepu výš! Výška, pěkné proporce, f..
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 91 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJak na to: Indoor Rowing aneb jak se...
mohyla64 (11:33) • už nějaký čas vesluju na trenažeru. nevěděl jsem, jakou vzdálenost jsem ujel, ale teď m...
magazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
tunerking (07:35) • Oba dva jsou šampioni :) zbytečné hejty a porovnání. patří mezi světovou špičku a to, ž...
magazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
Mindandbody (14:24) • Hold nastal problém, když očekávání, která se okolo určitých závodníků (resp. závodníka...
magazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
Paulie02 (14:10) • Ohodnotim poradne az po dalsi soutezi. Milan mus mit top formu jinak nema zadnou sanc...
magazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
Deny01 (11:50) • @ironfighter A ty si myslíš, že Milan neví jak se situace má? Je inteligentní a evi...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie