Sportovní auto roku 2023? Stal se jím elektromobil

S výkonem 585 koní a schopností zrychlit z 0 na 100 km/h během 3,5 sekund zvítězila Kia EV6 GT.

Začátek mezinárodního autosalonu v New Yorku  se nesl v duchu vyhlášení letošního ročníku World Car Awards. Stočlenná porota složená z významných automobilových novinářů z 32 zemí světa vybrala jako Sportovní auto roku 2023 (World Performance Car 2023) model Kia EV6 GT. Ta tak porazila legendární modely jako je Nissan Z nebo Toyota GR Corolla.


Kia EV6 GT naživo s Jardou Jágrem:


Podle čeho se řídí výběr?

Do kategorie Sportovních aut roku se ale nezařadí jen tak ledajaká vozidla. Musí splňovat určitá kritéria. Musí být vyráběna v objemu minimálně 1 000 kusů/rok, musí být svým celkovým charakterem a projevem zaměřena na výkon a musí být k dispozici k prodeji alespoň na dvou hlavních trzích (Čína, Evropa, Indie, Japonsko, Korea, Latinská Amerika, USA) na alespoň dvou samostatných kontinentech v období od 1. ledna 2022 do 30. března 2023.

Spojení osobnosti a designu

„Toto uznání porotců World Car Awards je pro nás velkou ctí,“ řekl Ho Sung Song, prezident a generální ředitel společnosti Kia Corporation. „Vzhledem k tomu, že se snažíme rozvíjet značku Kia jako globálního lídra v oblasti řešení udržitelné mobility, nenecháváme kámen na kameni při vytváření vozidel, která jsou výjimečně praktická a zároveň inspirují zákazníky svou vynalézavostí, technologiemi a designem. Současná ocenění jsou dalším potvrzením úspěchu naší strategie.

 

16.4.2023 8:03| autor: Tomáš Malík | zdroj: Kia

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist