Bundesliga - preview 28. kola: Leverkusen ve Wolfsburgu

14.04.2023, 09:25, aktualizováno 16.04.2023, 09:21
Previews
Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Leverkusen má formu, na ligové scéně sbírá jednu výhru za druhou a pro další si jede do Wolfsburgu. Freiburg se představí v Brémách, Union je favoritem souboje s Bochumí.

Werder Brémy - SC Freiburg

neděle 15:30

Čtyři body, taková je nynější ztráta Freiburgu na top čtyřku. Rozhodně to není manko, které by se nedalo do konce tohoto ročníku stáhnout, je každopádně třeba pravidelně vítězit, což se v poslední době mužstvu z Bádenska-Württemberska moc nedařilo. V minulých šesti kolech tomu bylo pouze jednou, a tak by určitě nebylo od věci napravit své statistiky na půdě Brém.

Werder aktuálně není v nejlepším rozpoložení, vůbec ne. Jako by ho jednoduše uchlácholil fakt, že dlouhodobě chová dostatečný náskok od sestupových pozic, a najednou přestal býti tím těžko porazitelným sokem, který umí minimálně trápit i ty největší favority. V předešlých pěti bundesligových případech svěřenci trenéra Oleho Wernera uzmuli na své konto pouze dva body, dvě domácí vystoupení za toto období mu výsledkově nevyšla a nestačili před vlastními fanoušky jak na Hoffenheim, tak na Leverkusen.

Zatímco domácí se pravděpodobně budou snažit ve zbývajících pasážích této sezóny uzmout hlavně co nejlepší umístění ve středu tabulky, hosté mají přece větší ambice. A dokonce mohou zaznamenat sukces i v Německém poháru, v němž se prokousali už do semifinále, v předchozí fázi přitom za sebou nechali slovutný Bayern.

S ním se mimochodem Freiburg utkal rovněž o pár dnů později na ligové frontě, tentokráte ale svůj boj nezvládl a nejtěsnějším možným způsobem prohrál. "Můj tým udělal v těch dvou zápasech všechno, co mohl,” bezpochyby nehanil hostující lodivod Christian Streich své hráče. "Brémy umějí hrát velmi variabilně. Nedávno například neuspěly proti Leverkusenu, ale odehrály obecně moc dobrý zápas. My se musíme dívat na tenhle duel především takticky správně. A říkám rovnou, že nás čeká nepříjemný výzva,” podotýkal.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Stark, Veljkovič, Friedl - Weiser, C. Gross, A. Jung - Bittencourt, Stage - Philipp, Ducksch

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Ginter, Lienhart, Günter - M. Eggestein, Höfler - Dóan, Grifo - Höler, Gregoritsch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.33 - 2.90

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Union Berlín - VfL Bochum

neděle 17:30

Union dlouhodobě usiluje o top čtyřku, která zaručuje kvalifikaci do Ligy mistrů. Nicméně v posledních týdnech si nepočínal úplně jako někdo, kdo by si takovou výsadu zasloužil, jeho forma jednoduše není stabilní. Na druhou stranu ho nyní čeká oblíbené domácí prostředí a též soupeř, který by nemusel představovat úplně složitou zkoušku. Tedy zachraňující se Bochum.

V minulých sedmi bundesligových kolech berlínský celek uzmul pouze dvě vítězství, na druhou stranu se třeba porážky s Bayernem a Dortmundem, tedy se dvěma soupeři ze samého čela tabulky, nemusejí považovat jako úplně ztrátové. Byť si svěřenci trenéra Urse Fischera jistě představovali, že budou dvěma německým gigantům konkurovat po výsledkové stránce lépe. Nebo spíše ukázat, že se konstantně umějí poměřovat také vůbec s těmi nejlepšími.

Proti výběru kouče Thomase Letsche, kteří před týdnem v důležitém souboji o udržení se padli před vlastními fanoušky se Stuttgartem, budou domácí, jež při nedávných dvou vystoupeních na Stadionu An der Alten Försterei skolili Frankfurt i Stuttgart, plnit roli favorita. První vzájemné utkání z října minulého roku každopádně jasně potvrdilo, že podceňovat tohoto soka by si Die Eisernen neměli dovolit. Na jeho půdě tehdy těsně prohráli. "Možná se Bochumi nepovedl předešlý zápas, ale poslední dobou v podstatě pravidelně dokázala vždy skórovat. A bylo jí přitom jedno, jestli hraje doma nebo venku,” připomínal Fischer.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Knoche, Diogo Leite - Trimmel, R. Khedira, Juranovič - Laïdouni, Haberer - Becker, K. Behrens

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Stafylidis, Ordec, Heintz, Danilo Soares - Osterhage, Mašovič - P. Förster - Zoller, Antwi-Adjei - P. Hofmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.62 - 5.45

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen

neděle 19:30

Čtyři body odděluje Wolfsburg od Leverkusenu. Oba celky budou chtít ve zbytku sezóny na své konto uzmout příčky zajišťující pohárovou Evropu, k níž má aktuálně Bayer blíže. Ale domácí rozhodně nemusejí skládat zbraně, situace kolem šesté pozice, která zaručuje zatím jako ta poslední aspoň účast v Konferenční lize, je velmi napjatá. A tudíž i nadále otevřená.

Vlkům se před týdnem výsledkově nezadařilo, na půdě Mönchengladbachu totiž přišli o svou řadu pěti ligových zápasů bez porážky. Obecně nemají špatnou formu, jen by každopádně bylo zapotřebí pravidelněji vítězit. Přesně tak, jako se jim to dařilo od konce října do půlky listopadu, přičemž po skončení světového šampionátu v Kataru na své počínání plynule navázali.

Jenže od té doby Wolfsburg slavil tříbodový výsledek pouze dvakrát, ani jednou přitom na domácí půdě. Venku porazil pouze Kolín nad Rýnem a Stuttgart. "Vynakládáme hodně úsilí do každého utkání. Ale prostě nemáme dostatečný počet bodů,” hlesl domácí záložník Yannick Gerhardt. "Spotřebujeme příliš mnoho šancí na to, abychom vstřelili gól. Musíme být prostě daleko efektivnější před brankou. Minulé klání s Borussií bylo jasnou ukázkou toho, kde máme rezervy. Soupeř působil nejistě, my jsme přitom neměli zaostávat,” pokračoval.

Leverkusen je v současné chvíli v nejlepší pohodě v dosavadním průběhu ročníku. Když se mu povedlo v Evropské lize v únoru po penaltách přetlačit venku Monaco, nadechl se od té doby k parádní šňůře úspěšných rezultátů. Až do minulého čtvrtka mimochodem držel úctyhodnou sérii sedmi výher za sebou napříč domácí a evropskou frontou.

Belgický celek Saint-Gilloise každopádně vystavil stopku tomuto vítěznému podnikání, v Německu totiž uhrál plichtu. Je otázkou, jak moc se začne podepisovat náročnější program na fyzických a psychických silách hostujícího výběru, právě možné únavy by jeho nynější konkurent určitě chtěl využít.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Lacroix, van de Ven, Paulo Otávio - Arnold - F. Nmecha, Gerhardt - Wimmer, Kamiňski - Marmoush

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Tapsoba - Frimpong, Palacios, Andrich, Bakker - Diaby, Azmoun, Wirtz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.69 - 2.52

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim

sobota 15:30

Bayern úterní představení v Lize mistrů nezvládl. Jenže truchlit nad rozlitým mlékem prostě nemůže, v sobotu ho okamžitě čekají bundesligové povinnosti. Pokud nechce přijít o první příčku a zároveň se nemíní ohlížet do Stuttgartu za souběžně hraným utkáním, kde vystoupí Dortmund, musí zkrátka Hoffenheim porazit. Ten každopádně není ve vůbec špatné formě.

Konkrétně na ligové scéně vyhrál už třikrát v řadě, a výrazně tak oživil svoje naděje na záchranu, které se ještě před několika týdny jevily dost černě. Svěřenci trenéra Pellegrina Matarazza ovšem postupně skolili Herthu, Brémy i Schalke. Pořád sice nemají vyhráno, musejí jednoduše v nastoleném trendu pokračovat, a třeba i využít svého současného rozpoložení na půdě bavorského giganta, který naopak k ideální pohodě v kabině má velmi daleko, ale rozhodně všem jasně naznačili, že udržet se hodlají za každou cenu.

Samozřejmě že hosté jsou stavěni do role outsidera. I proto, že když v posledních třech případech vyrazili do Mnichova, vždy inkasovali čtyři branky. "Bayern má jeden z nejlepších mančaftů na světě. Pod koučem Thomasem Tuchelem má nyní více pod kontrolou obrannou činnost,” uvedl hostující stratég. "Když je váš soupeř tak dobrý při hře s míčem, klíčové je pro vás bránit jako jeden tým. A snažit se najít v určitých chvílích prostor, abyste si odpočinuli.”

Bouřlivým obdobím prochází výběr Stern des Südens, který v milionářské soutěži na půdě Manchesteru City jasně ukázal, že aktuálně hledá především sám sebe. Někteří fanoušci nelibě nesli odchod trenéra Juliana Nagelsmanna, jehož nahrazoval Tuchel. Ani atmosféra uvnitř mužstva zřejmě není ideální, vždyť po klání v Anglii se měli dostat do křížku Leroy Sané a Sadio Mané. Druhý jmenovaný přitom byl pro tohle utkání díky těmto událostem suspendovaný.

Dva body dělí Bayern od druhé Borussie. Zkrátka chová takový náskok, který je hodně vachrlatý. A evidentně bude pro Der FCB ještě hodně složité obhájit ligové prvenství. "Není důležitější zápas než ten další. Dokonce ani pro Bayern,” nemyslí na následnou odvetu s The Cityzens domácí stratég. "Očekávám od sebe o od všech našich zaměstnanců v zákulisí, že připravíme hráče na sto procent. A samozřejmě máme velká očekávání také od nich. Tohle všechno jsou základy pro dosažení pozitivního výsledku. A ten teď v boji o titul jednoznačně potřebujeme,” uvědomoval si moc dobře.

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Upamecano, de Ligt, Joao Cancelo - Kimmich, Goretzka - Coman, Musiala, L. Sané - Gnabry

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Brooks, Akpoguma - Kadeřábek, Geiger, Angeliňo - Kramarič, Becker - Bebou, Baumgartner

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.83 - 14.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

RB Lipsko - FC Augsburg

sobota 15:30

Vypadá to, že Lipsko kratší krizi přece zažehnalo. Do zbývajících bundesligových kol se mu tak bude vstupovat rozhodně lépe poté, co v minulých kláních, ve čtvrtfinále DFB-Pokalu a v tom ligovém na půdě Herthy, zvítězil. Především bude potřebovat v nynějším souboji potvrdit své postavení ve strategické čtyřce, která zaručuje účast v Lize mistrů. Teď vyzve Augsburg.

Die Roten Bullen sice již nepůsobí na evropské scéně, pořád ale mají možnost hodnotit sezónu úspěšně. V Německém poháru mohou usilovat o prvenství, v Bundeslize dlouhodobě usilují o kvalifikaci do milionářské soutěže. Trochu sice fanouškům zatrnulo, když saský výběr venku jasně nestačil na Manchester City a pak padl také v Bochumi a s Mohučí, aktuálně se ovšem zdá, že je vlak zase zajetý do starých dobrých kolejí.

Svěřenci trenéra Enrica Maassena sice nemají špatný náskok na sestupové pásmo, záchrana je přitom pro ně jasnou prioritou, potřebovali by každopádně ještě podniknout určité kroky k definitivnímu stvrzení své prvoligové příslušnosti. Na výhru čekají už čtyři kola v řadě, naposledy zkraje března porazili Brémy.

Domácí hlásí moc pozitivní zprávy z marodky. Do hry se totiž může vrátit po delším zranění Christopher Nkunku, který se již zapojil do přípravy s týmem. A ačkoli se neočekává, že by se měl zjevit v základní sestavě proti bavorskému sokovi, lipský lodivod Marco Rose je velmi rád, že je francouzský reprezentant již k dispozici. "Existují v týmu vždy určití hráči, které žádný tým na světě nemůže nahradit. Tedy ti, kteří jsou prostě rozdíloví. Pro nás jsou jak Nkunku, tak také Dani Olmo právě takovými hráči,” těšil se, až spolu oba budou zase plně spolupracovat přímo na trávníku.

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Simakan, Orbán, Gvardiol - Henrichs, Laimer, A. Haidara, Raum - Szoboszlai, Dani Olmo - Werner

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Gumny, Uduokhai, Gouweleeuw, Pedersen - Engels, Rexhbecaj - Maier, Vargas - Beljo, Cardona

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.02 - 16.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05

sobota 15:30

Kolínští "Kozli" před týdnem po delší době zvítězili, a pokud porazí také Mainz, udělají další důležitý krok vstříc záchraně v Bundeslize. Hosté z Porýní-Falce ovšem bojují o postup do pohárové Evropy, navíc už dva měsíce neprohráli. Udrží neporazitelnost také ve čtvrti Müngersdorf?

Kolín se ve 27. kole radoval z výhry na hřišti Augsburgu, díky níž se posunul blíže klidnému středu tabulky. Aktuální 12. místo však Kozli hodlají ještě vylepšit. "Chceme navázat na naše výkony, které jsme předvedli v minulých zápasech, nepočítám-li střetnutí s Dortmundem. V sobotu chceme uhrát dobrý výsledek. Tři body by byly dalším krokem k našemu cíli. Chceme hrát agresivně, využít své šance a ze hřiště odejít jako vítězové," řekl trenér 1. FC Steffen Baumgart,"

Mainz v jarní části sezony podlehl jen dvěma protivníkům. Jinak se mu daří, byť naposledy nezvládl bláznivou koncovku střetnutí s Brémami, když dvakrát neudržel jednobrankový náskok. "Na druhou stranu jsme už dva měsíce neprohráli žádný zápas. Pak je samozřejmě snazší něco takového hodit za hlavu" prohlásil k týden starému střetnutí kouč FSV Bo Svensson. Ten už může počítat s Karimem Onisiwem, místo toho však není jisté, zda bude proti Kolínu fit jiný útočník Marcus Ingvatsen. Dál pak marodí útočný talent Jonathan Burkardt.

Hosté si v Mainzu budou muset muset poradit bez svého nejlepšího hráče Ellyese Skhiriho, který si odpyká trest za pět žlutých karet v sezoně. Tuniského záložníka nahradí ve středu pole Dejan Ljubicic, Denis Huseinbasič nebo Mathias Olesen. Zdravotní problémy dál limitují hned tři útočníky mužstva z Porýní: Floriana Dietze, Marka Utha a Sebastiana Anderssona.

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Hübers, Chabot, Hector - Ljubicic, Martel - Schindler, Kainz, Maina - Selke

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Fernandes, Bell, Hanche-Olsen - Widmer, Barreiro, Kohr, Caci - Onisiwo, Lee - Ajorque

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.19 - 2.79

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund

sobota 15:30

Po vypadnutích z Ligy mistrů i DFB-Pokalu hrají fotbalisté Dortmundu už jen v Bundeslize. O to víc se však mohou věnovat snaze vydrápat se na ligový trůn. K němu se mohou přiblížit ve Stuttgartu, jenž bojuje o udržení, po trenérské rošádě se ale zlepšil.

Na začátku kalendářního roku si Borussia možná brousila zuby na úspěch ve všech třech soutěžích, v nichž v té době působila. V osmifinále Ligy mistrů jí ovšem vystavila stopku londýnská Chelsea, ve nedávném čtvrtfinále německého poháru zase bylo nad síly "Schwarzgelben" Lipsko. Po porážce v Sasku si nicméně Dortmund spravil chuť v těžkém bundesligovém mači proti Unionu Berlín, jenž přemohl až v závěru díky trefě střídajícího útočníka Youssoufy Moukoka.

Borussia tak v ligové tabulce zůstává na druhém místě a dál stíhá vedoucí Bayern. "Nyní se jde do závěrečné fáze. Jde o to, abychom z naší výchozí pozice vytěžili co nejvíc. Do zbývajících sedmi zápasů chceme jít velmi hladoví, abychom na konci sezony společně napsali velký příběh," prohlásil trenér BVB Edin Terzic.

Stuttgart si o titulu, jenž získal naposledy v roce 2007, může nechat pouze zdát. Místo toho budou mít "Schwaben" co dělat, aby si Bundesligu zahráli i v následujícím ročníku. Z toho důvodu klub odvolal neúspěšného kouče Bruna Labbadiu, na jehož místo povolal Sebastiana Hoeneße. Nový lodivod se v dosavadních dvou utkáních uvedl výborně. Ve čtvrtfinále DFB-Pokalu uspěl na půdě druholigového Norimberku a úspěšný byl také o víkendu v Bochumi, kde výkon vítězného VfB sledoval z tribuny také Terzic.

V sobotu ovšem čeká Hoeneße na lavičce Stuttgartu dosud nejtěžší oříšek. "BVB je na tom z hlediska kvality samozřejmě lépe než naši dva předchozí soupeři. Bude důležité, abychom se s tím vypořádali. Vyhráli jsme dva zápasy a jsme spokojeni. Teď se ale musíme znovu soustředit a tvrdě pracovat, abychom Dortmund potrápili. Není čas ztrácet čas, musíme posbírat všechny body, které můžeme," uvedl syn slavného otce Dietera a synovec ještě slavnějšího strýce Uliho.

VfB nepomohou pouze záložník Nikolas Nartey a útočník Luca Pfeiffer. Jinak má Hoeneß k dispozici kompletní kádr. Dortmund si opět bude muset poradit bez stopera Nica Schlotterbecka, chybět bude možná také další střední obránce Niklas Süle.

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Mavropanos, Anton, Ito - Vagnoman, Karazor, Endo, Sosa - Millot, Führich - Guirassy

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Ryerson, Can, Hummels, Guerreiro - Özcan - Bellingham, Brandt - Malen, Adeyemi - Moukoko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.84 - 2.41

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach

sobota 18:30

Nedávným postupem do semifinále DFB-Pokalu si Frankfurt trochu spravil náladu. V Bundeslize ovšem dál tápe. Ukončí aspirant na evropské poháry čekání na tříbodový zisk proti Mönchengladbachu, jenž už ve zbytku ročníku zřejmě nebude o moc hrát?

Když Heseňané ve čtvrtfinále německého poháru vyřadili berlínský Union, zdálo se, že by se zase mohli nastartovat. Jenže o víkendu Eintracht na dalšího protivníka nestačil. Prohrál v Leverkusenu, který jej navíc přeskočil v bundesligové tabulce. Před 28. kolem tak Frankfurt sídlí na sedmém místě a už skoro dva měsíce čeká v soutěži na tříbodový zisk.

Zatímco dosud hesenští "Orli" hájili své postavení, nyní musí nahánět mužstva před sebou. Pokud se tedy chtějí zaplést do bojů o pohárovou Evropu."Nebylo naším záměrem sklouznout do této role. Má však smysl se dívat jen na naše výkony a ne se neustále ohlížet na tabulku. Nastavili jsme si laťku hodně vysoko. Nechceme ji nastavit níže, naopak máme ambice ji přeskočit," prohlásil trenér Frankfurtu Oliver Glasner.

Mönchengladbach se v příští sezoně do mezinárodních klání zřejmě nezapojí. V tabulce německé ligy totiž kotví na desátém místě, a byť není zcela bez šance, není moc pravděpodobné, že by ještě ohrozil mužstva před sebou. "Fohlen" navíc řeší vlastní potíže. Už teď je jasné, že po konci jarní části ročníku opustí mužstvo levý bek Ramy Bensebaini i útočník Marcus Thuram. Do toho si postěžoval také stoper Marvin Friedrich, jenž není spokojen se svým herním vytížením.

Alespoň výsledky Gladbachu se v poslední době zlepšily a ve čtyřech z posledních pěti bundesligových klání neprohrál. "Poslední tři body proti Wolfsburgu nám udělaly dobře. Víme, že nás čeká těžký venkovní zápas ve Frankfurtu, který je pro nás velmi důležitý. Soustředíme se na to, abychom potvrdili dobré výkony v obraně, zároveň musíme být velmi efektivní. Těšíme se na zbývajících sedm utkání. Budeme se snažit nasbírat co nejvíce bodů. Pak uvidíme, na jakém místě budeme po 34 kolech," řekl směrem k nadcházejícímu programu kouč Fohlen Daniel Farke.

Proti Frankfurtu se na straně Gladbachu jistě nepředstaví středopolař Yvandro Borges Sanches, jehož trápí zranění. Nejistý je start stopera Nica Elvediho, z marodky se naopak vrací jiný zadák Tony Jantschke i záložník Julian Weigl. Po menších potížích by měl být k dispozici také krajní bek Joe Scally.

Eintracht musel během týdne řešit zdravotní stav hned několika svých hráčů. Nově se zranili obránci Evan Ndicka s Philippem Maxem a jejich start proti Gladbachu zůstává nejistý. Fit už by naopak měli být stoper Kristijan Jakič, středopolař Sebastian Rode a levý bek Christopher Lenz, jenž může případně zastoupit indisponovaného Maxe. Kvůli trestu za pět žlutých karet v sezoně nebude hrát tvořivý záložník Mario Götze, na marodce pak dál zůstávají zadák Hrvoje Smolčič i ofenzivní opora Jesper Lindström.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hasebe, Ndicka - Rode, Sow - Buta, Lenz - Borré, Kamada - Kolo Muani

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin - Scally, Elvedi, Itakura, Bensebaini - Kramer, Koné - Hofmann, Neuhaus, Pléa - Thuram

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.94 - 3.89

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Schalke 04 - Hertha BSC

pátek 20:30

Po porážce od Hoffenheimu se Schalke znovu ocitlo na dně tabulky. Z něj se pokusí vydrápat v důležitém střetnutí proti Hertě, která sídlí jen o jednu pozici výš. Odvděčí se domácí Knappen svým fanouškům za oddanost a neutuchající podporu?

Schalke už ve své historii jistě zažilo lepší časy, avšak ani nyní, kdy bojuje o samotné udržení v nejvyšší soutěži, neztrácí příznivce. Jasně to bylo vidět v posledním bundesligovém střetnutí. Do Sinsheimu v Bádensku-Württembersku, v němž své zápasy hraje Hoffenheim, dorazilo z porúrského Gelsenkirchenu hned několik tisíc skalních fans. Ani jejich podpora ovšem Knappen nepomohla, neboť Hoffenheimu podlehli.

V lepším světle se "Horníci" budou chtít předvést v páteční předehrávce 28. kola. "Chceme hrát aktivní fotbal, být odvážnější, opět důsledněji bojovat v soubojích a za pomoci fanoušků získat tři body," prohlásil na čtvrteční předzápasové tiskové konferenci kouč Schalke Thomas Reis.

Ani Hertě se uplynulý víkend nedařilo. "Stará dáma" na Olympiastadionu podlehla Lipsku. O osudu utkání rozhodla jediná branka záložníka RB Amadoua Haidary, po níž se Berlíňané dost rozčilovali, že hlavní arbitr duelu neodpískal útočný faul protivníka. Tak či onak, Hertha popáté za sebou nezvítězila a zkomplikovala si cestu za záchranou. V tabulce Bundesligy ji totiž - stejně jako Schalke - přeskočil Stuttgart.

V pátek večer by tak tým z hlavního města Německa potřeboval naplno bodovat. "Známe pořadí a výchozí pozici. Musíme však zůstat soustředění, čeká nás ještě sedm zápasů. Nicméně to bude velmi důležitý zápas a obrovská příležitost. Potřebujeme stabilitu na hřišti. Musíme se k tomu postavit čelem a správně usměrnit naše emoce," řekl trenér BSC Sandro Schwarz.

Hertha dál postrádá záložníka Jean-Paula Boëtiuse a útočníky Chideru Ejukeho s Kélianem Nsonou. Schalke by už konečně mohlo počítat s uzdraveným stoperem Moritzem Jenzem. Dál naopak marodí obránci Sepp van der Berg s Jere Uronenem, křídelník Soichiro Kozuki a vytáhlý forvard Sebastian Polter.

Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Brunner, Yoshida, Jenz, Matriciani - Balanta - Král, Krauß - Drexler, Bülter - Terodde

Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Uremovič, Kempf, M. Dárdai - Richter, Cigerci, Plattenhardt - Tousart, Boateng - Lukebakio, Ngankam

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.27 - 3.36

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
27
17
7
3
77 : 29
58
2
Borussia Dortmund
27
18
2
7
59 : 36
56
3
Union Berlín
27
15
6
6
42 : 30
51
4
RB Lipsko
27
14
6
7
50 : 33
48
5
SC Freiburg
27
13
8
6
39 : 36
47
6
Bayer Leverkusen
27
13
4
10
51 : 41
43
7
Eintracht Frankfurt
27
11
8
8
48 : 40
41
8
1. FSV Mainz 05
27
11
8
8
45 : 38
41
9
VfL Wolfsburg
27
10
9
8
46 : 36
39
10
Borussia Mönchengladbach
27
9
8
10
42 : 44
35
11
Werder Brémy
27
9
5
13
42 : 52
32
12
1. FC Köln
27
7
10
10
36 : 45
31
13
FC Augsburg
27
8
5
14
35 : 50
29
14
TSG Hoffenheim
27
8
4
15
37 : 46
28
15
VfL Bochum
27
8
2
17
30 : 60
26
16
VfB Stuttgart
27
5
8
14
32 : 47
23
17
Hertha BSC
27
5
7
15
31 : 50
22
18
Schalke 04
27
4
9
14
21 : 50
21

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
DidusIneptus

Ahoj, mám rád oba kluby, ale věřím Herťe. Moje teta se jmenovala Herta, takže tak. Hertha se zachrání.

Reagovat
DidusIneptus

Ale moje teta nebyla z Berlína ale z Vídně (to samé můj otec).

Reagovat
db18

Část hráčů už prý nechce hrát s Manem. To může být zajímavý twist v boji o titul... Sane se přitom za Maneho přimluvil, jinak by prý hned letěl...

Reagovat
Salfovic

Tak poletí oba.

Reagovat
Dominator

niet divu...

Reagovat
Martin9719

Tvl co to je za komentátora na tom Nova Sportu, prej z rohu ofsajd.

Reagovat
Salfovic

Nedávno jsem slyšel jednoho řešit ofsajd, když hráč zcela evidentně vybíhal z vlastní poloviny

Reagovat
Martin9719

Pokud by se předtím zapojil do hry v ofsajdový pozici na polovině soupeře tak může. Tam šlo o to, že sudí ukazoval ne ofsajd ale že míč přeletěl brankovou čáru při kopu a na druhým záznamu řekne: "tady můžeme vidět jak se hráč zapojil".

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je naprosto neuvěřitelné Bayern nemohouci a Dortmund mu stejně i tak ten titul daruje V oslabení dostat dva góly

Reagovat
F.o.X.i.K

Oni už to musí dělat schválně

Reagovat
andrew96

Reagovat
Csaplárova past

Tuchel nic moc zacatek v Bayernu

Reagovat
Csaplárova past

BVB mam dost ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
aither

Dortmund tvl

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele