Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
16. dubna 2023 17:11
Čas čtení 1:18

VIDEO: Známý ruský zpěvák se na koncertě v Moskvě odvážně zastal dívky, která nakreslila protiválečný obrázek

Kategorie:
Hudba
Uložit Uložené
VIDEO: Známý ruský zpěvák se na koncertě v Moskvě odvážně zastal dívky, která nakreslila protiválečný obrázek
Zdroj: Wikimedia/Creative Commons

S nápisem Maša Moskalova emotivně promluvil k davu. Publikum ho doprovázelo.

Ruský zpěvák Alexandr Ivanov z populární ruské punkrockové kapely NAÏVE se během koncertu v Moskvě zastal 13leté dívky, která nakreslila obrázek proti ruské invazi na Ukrajinu a skončila z toho důvodu v dětském domově a jejího otce samoživitele odsoudili ke dvěma rokům vězení.

Jak píše Mediazona, Sasha vyšel během show na pódium v ​​tričku s nápisem Maša Moskalova (jméno dívky, která ve škole na výtvarné výchově nakreslila protiválečný obraz). Během koncertu jí zpěvák vyjádřil podporu za ovací a potlesku publika.

„Přátelé, využijte této příležitosti. Nemůžu to nezmínit, snažil jsem se tuto věc odehnat – nevím, nemohl jsem, nerozumím proč… Z nějakého důvodu mě případ Maši Moskalovové neopouští. Možná proto, že i moje dcera je ve stejném věku jako ona – je jí 14 a Maše 13. Přátelé, chci vás poprosit: vygooglite si tento případ, zjistěte, co se tam stalo, buďte zhrozeni z toho, co se stalo Maše a její rodině za kresbu, kterou nakreslila v hodině výtvarné výchovy,“ řekl.

24. května 2024 8:00 Čas čtení 4:36 Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu

Ivanov je znám tím, že otevřeně nesouhlasí s válkou Ruska proti Ukrajině. Kapele NAÏVE byly proto začátkem dubna zakázány koncerty v Čerepovci a Jaroslavli. Poslankyně státní dumy za Jednotné Rusko totiž práci kapely označila za „ideologickou sabotáž“.

Případ Marije Moskalovové, která ve škole namalovala obrázek, na němž je ukrajinská vlajka s nápisem „Sláva Ukrajině“ a ruská vlajka, na které stojí „Ne válce, Putinovi“, chytil zpěváka za srdce. Na obraz nakreslila i ženu, která drží za ruku holčičku a dlaní se snaží zastavit rakety letící z Ruska.

Domů
Sdílet
Diskuse