Tenisoví brigádníci v akci. Čas bitev na antuce je za dveřmi

Brigádníci zlínského Tenisového klubu se vrhli na úklid areálu. Foto: Michal Výmola
ZLÍN - Lékař vedle podnikatele, školák a o kousek dál čilý senior. Profesní všehochuť, ale cíl společný. Chuť do práce podpořená vírou, že přispějí ke krásné a dlouhé sezóně na dvorcích zlínské Vršavy. Počasí po předchozích deštích umoudřeno, nálada dobrá, kurty ještě hodně mokré a tak se brigádníci zlínského Tenisového klubu vrhli na úklid, opravy a úpravy okolního areálu.

„Tady věk ani profese nerozhodují, ladí nám to dokonale, práce je po zimě dost a dost, uplatní se každý,“ vyprávěl místopředseda klubu Michal Výmola, jemuž dělal radost letos desetiletý syn Ondra.

Tomu to ladilo například s poněkud starším Jiřím Strnadem, nezničitelným na kurtu, ale také na brigádě. „Jde nám to parádně, Ondra je tedy o cosi, tuším o více než šedesát let, mladší, ale zabrat už umí stejně jako s raketou,“ smál se bývalý výborný fotbalista a dodnes velmi kvalitní tenisový nezmar.

Třebaže mokré kurty zatím nadšené pracanty k jejich úpravám nepustily a uklízelo se především v jejich okolí, optimismus nikdo neztrácí a těšení je matkou radosti.

„Nejenom téhle pětadvacítce pomocníků bych rád sdělil, že se nám časy tenisové hojnosti blíží. První čtyři dvorce bychom rádi uvedli do provozu už v pondělí 24. dubna,“ věří v přízeň počasí i specialistů na antuku Výmola.

Zlínské tenisty čeká opravdu pestrá sezóna, kalendář závodního i rekreačního tenisu je nabitý. Což je dobře. Nejenom proto, že koncem září si slavnostně připomenou 100 let zlínského organizovaného tenisu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x