Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Buczeková se s Vítkovicemi rozloučila titulem. Byl to můj sen, říká

Lepší loučení s Vítkovicemi si před odchodem do švédského Kalmarsundu snad nemohla polská florbalistka Dominika Buczeková přát. Hattrickem a jednou asistencí rozhodla v superfinále o výhře nad FBC Ostrava 6:4. Se spoluhráčkami tak oslavila čtvrtý vítkovický titul za posledních pět dohraných ročníků. Loni je o triumf připravil právě FBC Ostrava překvapivou výhrou 4:0 na zápasy v semifinále.

"To byl můj sen a on se splnil," řekla po utkání Buczeková. Na superfinále se ofenzivní opora Vítkovic hodně těšila. "Přemýšlela jsem o tom dlouho, že to chci ukončit zlatem, to se povedlo a jsem jen ráda."

Atmosféru v O2 areně při diváckém rekordu si užila. "Bylo to cítit, mám husinu ještě teď. Bylo to skvělé, naši diváci i ti z FBC se o to postarali. Já jim jen děkuju," pochválila fanoušky polská hráčka, která ve Vítkovicích po působení v juniorce odehrála čtyři extraligové sezony.

Vítkovice vedly po jejím hattricku už 5:1, ale soupeřky dokázaly snížit na rozdíl jediné branky. Buczeková potom pomohla k pojištění výhry přihrávkou na gól Venduly Maroszové. "My se připravovaly, že se v tom zápase může stát cokoliv. Stalo se, že nám daly tři góly. My se k tomu postavily úplně skvěle, daly jsme ještě jeden gól a pak už to bylo jen o nás," prohlásila Buczeková.

Loni vítkovické florbalistky po sérii 70 výher v semifinálové sérii s FBC Ostrava překvapivě neuhrály ani zápas a rozhodně nechtěly být po dalším klíčovém souboji opět smutné. "Říkaly jsme si, že jsme lepší, že to zvládneme. Když budeme disciplinované, nemají nás čím zaskočit. To bylo i vidět, hrály jen brejky a my to zvládly fakt skvěle, až na ten výpadek ve třetí třetině," uvedla jednadvacetiletá útočnice.

České extralize kralovala v kanadském bodování v minulé i v této sezoně. V play-off také vyhrála produktivitu podruhé. Povedlo se jí to už v roce 2021. Letos nasbírala 20 bodů za devět branek a 11 asistencí ve 20 zápasech. Teď se bude snažit uspět v nejlepší lize světa ve Švédsku. "Zatím chci pořádně oslavit zlato. Na Švédsko budu myslet až pak," doplnila.

S Českem se po dlouhé době loučí. "Rozhodně mi budou chybět holky. Tým je skvělý, všichni kolem. Vítkovice jsou jedna velká rodina a pro mě to bude rodina navždycky," podotkla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články