AKCE V LOUNECH: Divadlo, besedy, rockový koncert nebo farmářské trhy
Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - I tento týden je v Lounech plný akcí. Nebudou chybět přednášky a besedy, divadelní představení pro děti i dospělé, pro milovníky tvrdé muziky je připravěný rockový koncert. Čekají nás také tradiční farmářské trhy.

PŘEHLED AKCÍ

Pondělí 17. dubna

19.00, Vrchlického divadlo Louny : LIMONÁDOVÝ JOE

(Divadlo Antonína Dvořáka Příbram – Martin Holzknecht, Anna Fixová, Eliška Nejedlá, Lukáš Typlt, Aleš Háma, Václav Rašilov, Petr Beleš, Šimon Knápek, Petr Florián, Martin Dusbaba, Krsštof Grygar, Jan Konečný, Robert Tyleček, Monika Timková, Lucie Valenová, Jaroslav Someš, Zdeněk Dočekal).

Výpravná inscenace nesmrtelné parodie na westernové příběhy známá především díky filmovému zpracování. Limonádový Joe od svého zrodu vůbec nezestárnul, je naopak stále živý a dnes i v mnohém aktuálnější. Jeho autor Jiří Brdečka si totiž dělá legraci nejen z naivních barvotiskových příběhů o „neohrožených mstitelích bezpráví", ale třeba i z fenoménu reklamy. V naší verzi se znovu setkáte nejen se všemi postavami a šlágry z filmu, ale i s těmi, které se z původní Brdečkovy hry do filmu nedostaly. Známé i nové písně zahraje naše divadelní kapela Los Trumberos.

17.00, Městská knihovna Louny: TATRA KOLEM SVĚTA 2. Nevšední zážitky z expedičního projektu týmu cestovatelů v podání jednoho z účastníků Josefa Zienerta. Etapa expedice v Bolívii z července 2022. Vstupné: 50 Kč

 

Úterý 18. dubna

18.00, Dělnický dům, Cítoliby: SETKÁNÍ SE SPISOVATELEM – VLASTIMIL VONDRUŠKA. Městys Cítoliby vás srdečně zve na setkání s oblíbeným spisovatelem historických detektivních příběhů, historických ság a mnoha odborných publikací Vlastimilem Vondruškou. Podle statistik Národní knihovny je už řadu let nejčtenějším českým autorem, prodal téměř dva miliony tištěných knih a přes 100 tisíc audioknih. Po přednášce proběhne autogramiáda s možností nákupu knih. Vstupenky v předprodeji lze zakoupit v kanceláři úřadu Městyse Cítoliby (tel: 415 691 134)

 

Středa 19. dubna

17.00, Vrchlického divadlo Louny: PAT A MAT JEDOU NA DOVOLENOU. Divadlo pohádek Praha. Dva známí kutilové se vydávají na prázdninové cesty, aby nakonec zjistili, že doma je nejlépe. Cílová skupina 3 - 12 let. Představení pro školy v 8.30 a 10.15 hodin (60 Kč).

18.00 hodin, Hotel Caramell Louny: JAK NA ŽIVOT V ZEMĚLODI. Beseda s hrdými staviteli jedné z mála ostrovních Zemělodí v Česku. Jak postavit zcela soběstačný ostrovní dům? Lze v něm žít celoročně s celou rodinou? Jaké jsou náklady na bydlení? Na tyto a další otázky odpoví Marcel, stavitel Zemělodi u Žerotína na Lounsku. Z důvodu omezené kapacity se prosím nezávazně registrujte: https://forms.gle/8XXLm4az6Dv8XgNV9

 

Čtvrtek 20. – pátek 21. dubna

10.00, Vrchlického divadlo Louny: DĚTSKÁ SCÉNA 2023 - DIVADLO. Krajská přehlídka dětského divadla Ústeckého kraje s postupem na celostátní přehlídku ve Svitavách (9. – 15. 6. 2023).

Přehlídka podpořena z prostředků Ministerstva kultury ČR. Uzávěrka přihlášek 10. 4. Více informací na www.mkl.cz/prehlidky.

 

Čtvrtek 20. dubna

16.30, Tvořivá dílna, Louny: OBLIČEJOVÁ JÓGA. Dozvíte se, co je obličejová jóga a jak díky ní zpomalit projevy stárnutí či zjemnit jeho projevy. Na semináři se naučíte: rozcvičku pro prokvení obličeje, cviky na konkrétní partie, lymfomasáž, masáž s baňkou. Přihlášení a informace: Jitka Janešová (lektorka), tel: 724 437 355 nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Cena: 1.900 Kč. Další informace: www.jitcinajoga.cz

19.00 hodin, Klub Za Zdí, Louny: PUBQUIZ. 5 kol, 10 témat a 51 otázek

 

Pátek 21. dubna

19.00, Restaurace Stromovka Louny: THE SKULL GURU, FLOWER COVER A PAN DEMOS. Lounská porce pořádného rocku a stonerový nářez ze Španělska. Vstupné 150 Kč

 

Sobota 22. dubna

8.00, Mírové náměstí Louny: FARMÁŘSKÉ TRHY. Nabídka a prodej čerstvé zeleniny, ovoce, rostlin, potravin a produktů přednostně z Loun a okolí.

10.00, Archeoskanzen Březno u Loun: METALURGIA. Slavnost ohně Máje a experimenty a přednášky na téma zpracování kovů v pravěku – tavba železné rudy, tavba bronzu, metalurgie a umění od pravěku do současnosti, těžba cínu v Krušných horách. Program pro děti, řemeslné workshopy.

 

Neděle 23. dubna

18.00, Vrchlického divadlo Louny: BENEFIČNÍ KONCERT PĚVECKÉHO SBORU HARMONIE. Jako hosté vystoupí Jitka Sedláčková (klavír) a Lucie Voldřichová (klarinet). Dobrovolné vstupné bude věnováno okresní organizaci Louny Svazu tělesně postižených v ČR.

14.00, KD Smolnice: PICHLOVANKA. Rezervace na tel.: 722 012 572

14.00, KD Zastávka: TANEČNÍ ČAJE. Taneční orchestr Jaromíra Laksy vás zve opět na taneční parket.

16.30 , Fotbalový stadion L. Nováka: FOTBAL. Mistrovské utkání 1.B třídy - muži. FK Seko Louny (B) - SFK Meziboří

 

Kino Svět Louny – aktuální program kina v odkazu:

Kino Svět – program a vstupenky online (kinolouny.cz)

 

Městská plavecká hala

  • PO, PÁ 13.00 – 21.00
  • ÚT – ČT 06.00 – 08.00
  • 13.00 – 21.00
  • SO – NE 10.00 – 21.00

 

Městská sauna, Prokopa Holého, Louny

  • otevřeno od 1. října – 30. dubna
  • PO – ČT 12.00 - 21.00
  • PÁ - SO 12.00 - 22.00
  • NE 12.00 – 21.00

 

Na webových stránkách MIC Louny www.louny.eu (v kalendáři akcí) naleznete další kulturní a sportovní dění v Lounech a okolí.

Krásné jarní dny vám všem přeje Infocentrum Louny.

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru