BK MLADA BOLESLAV
17. 4. 2023 | Tomáš Taybner

Bronzoví junioři! Divoký zápas v 57. minutě rozhodl Vimmer

o 3. místo, pondělí 17. 4. 2023
Ml. Boleslav - Jihlava MBL - JIH
M l. B o l. – Junioři se v odvetném utkání proti Jihlavě hned dvakrát dostali do vedení, které však Dukla dokázala umazat. Poslední vyrovnání hosté zvládli v 55. minutě, ale Bruslaři se nedali a při přesilovce tři minuty před koncem rozhodl Štěpán Vimmer, na jehož dorážku byl gólman Maláč krátký. Juniorka tak společně s přítomnými fanoušky oslavila zisk bronzových medailí, pro které si dokráčela parádními výkony v průběhu celé sezóny, kdy se držela na špici tabulky.
Ml. Boleslav: Forst (Stuchlík) – Křepelka, Vlasák, Sypecký, Moravec "C", Rajgl – Král, Hruška, Polák, Vyroubal, Vimmer, Malínek, Gardoň, Lisler, Půček "A", Vítek, Zvagulis, Hrouda
Jihlava: Maláč (Pulda) – Topol, Vandas, Číhal, Šabatka, Chvátal "C", Tomšík, Ludvík – Jungwirth, Menšik, Rauš "A", Straka, Broš, Báťa, Kravec "A", Coufal, Sojka, Klapica, Modl, Pavelec
Branky a nahrávky: 24. Lisler (Křepelka), 45. Polák (Hruška, Sypecký), 57. Vimmer (Křepelka, Polák) – 36. Kravec (Klapica, Vandas), 55. Broš (Straka, Chvátal). Rozhodčí: Zavřel, Veselý – Gregar, Thuma. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 345. Střely na branku: 38:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Fotogalerie

Komentář

Hned v úvodní části bylo znát, že nikdo nebude chtít udělat chybu, a tak se sice hrálo velmi rychle, chyběly však větší gólové šance. To se mohlo změnit na sklonku 9. minuty, kdy se Bruslaři museli bránit po nedovoleném zákroku Křepelky. Situaci ale zvládli a Jihlavu takřka k ničemu nepustili. Dukla přesto byla směrem do útoku aktivnější, navíc si vytvořila jedinou větší šanci první periody. To když v 17. minutě ujel Menšík, jehož forhendový blafák musel likvidovat až domácí strážce Forst.

Na startu druhé třetiny si přesilovku vyzkoušeli také domácí borci a ačkoliv se jim zpočátku vůbec nedařilo, dokázali ji proměnit v úvodní gól. U modré čáry s kotoučem zamíchal Oskar Lisler, jenž poté z mezikruží rychlou ranou ze zápěstí přesně trefil prostor u pravé tyčky. Během další přesilovky musel Maláč zasahovat proti ráně Poláka a následným dorážkám Půčka s Malínkem. Dukle se ale podařilo srovnat krok, když ve 36. minutě nenápadnou střelou skóroval Matěj Kravec, jemuž pomohl i fakt, že svoji ránu schoval za domácího beka. Odpovědět mohl unikající Vimmer, jeho bekhendová klička však skončila jen na Maláčově betonu.

Po neurovnaném a rozkouskovaném začátku třetí části změnil náladu na stadioně Vojtěch Polák, který si ve středním pásmu narazil s Hruškou a dostal se až za jihlavskou obranu, aby v čase 44:21 skóroval střelou mezi Maláčovy betony. Bruslaři si vedení užívali až do 55. minuty, kdy se po průniku z levé strany prosadil Josef Broš. Útočník, který ještě vloni oblékal mladoboleslavský dres, se natlačil před branku a bekhendovým zakončením pod horní tyč opět srovnal - 2:2. Už za dvě minuty to ale Menšík přehnal s aktivitou při napadání a po podrážení oslabil svůj tým. Trenérský štáb Bruslařů si vzal čas na poradu a za 21 sekund Boleslavští hráči skórovali. Z modré střílel Křepelka a Maláč kotouč jen vyrazil do slotu, kde se nejlépe zorientoval Štěpán Vimmer. Na jeho trefu už hosté nenašli protijed, ačkoliv byli v čase 58:23 velmi blízko. Jihlavský Pavelec stál před prázdnou klecí, jenže se mu nepovedlo puk za Forstova záda usměrnit. Bruslaři tak po závěrečné siréně slavili zisk bronzových medailí, které si poté za potlesku ochozů navlékli na krk.


Ohlasy trenérů

Václav Pletka: Jsme samozřejmě moc rádi za to, že jsme zvládli obsadit třetí místo. Jak už jsem ale řekl, lepší by bylo, kdyby se o třetí místo nehrálo. Máme tu dlouhodobou část, která má 52 kol. Bylo by fér, kdyby to skončilo vypadnutím z play-off, protože i namotivovat kluky potom, co jsou smutní z nepostupu do finále, je nesmírně těžké. Gratuluji všem klukům a všem třem gólmanům. Marek Stuchlík play-off odchytal parádně, oba další kluci to měli velmi těžké, protože takřka měsíc nechytali. David Hora v Jihlavě podal fantastický výkon a Daniel Forst nás dnes také citelně držel a také se zasloužil o zisk bronzových medailí. Ještě jednou musím všem poděkovat, protože kluci celou sezónu makali a posouvali se dál. Ikdyž jsme tam sem tam měli nějaké ty spory, tak plnili to, co měli. I tohle nás dostalo tam, kde dnes jsme.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.