Vysoké vítězství Liverpoolu, Arsenal pouze remizoval

Vysoké vítězství Liverpoolu, Arsenal pouze remizoval
AKTUALIZOVÁNO

Fotbalisté Manchesteru City porazili ve 31. kole anglické ligy Leicester díky dvěma gólům Erlinga Haalanda 3:1 a ztrácejí tři body na vedoucí Arsenal. Manchesteru United zvítězili na hřišti Nottinghamu Forest a Liverpool vyhrál vysoko na hřišti Leedsu. 

Obhájci titulu City udeřili již po pěti minutách, Stones se po rohu dostal k míči a z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Po osmi minutách vedli domácí už o dvě branky, když se z penalty prosadil Haaland. Norský útočník přidal do půlhodiny ještě druhý gól a se 32 góly vyrovnal rekord branek v jedné sezoně anglické ligy se 38 zápasy. V druhé půli již žádnou ze svých šancí hráči City neproměnili, Iheanacho v 75. minutě pouze korigoval skóre.

Aston Villa otevřela skóre po deseti minutách zásluhou Ramseyho, kterému přihrál Watkins. Ve formě hrající útočník přidal k asistenci dvě branky. Nejprve v 64. minutě skóroval po samostatném úniku a v závěru po pohledné kombinaci uzavřel skóre.

Watkins dal v této sezoně již 14 branek, čímž vyrovnal svůj dosavadní rekord v nejvyšší anglické soutěži a je na pátém místě tabulky střelců. Aston Villa ztrácí v neúplné tabulce tři body na pátý Tottenham, Newcastle může přijít o třetí místo při bodovém úspěchu Manchesteru United, který se v neděli utká s Nottinghamem.

Chelsea se prosadila poprvé po čtyřech zápasech bez gólu, do vedení ji v úvodní čtvrthodině poslal Gallagher po individuálním průniku Mudryka. Zbytek zápasu ale patřil hostům, fotbalisté Brightonu zaznamenali v zápase 24 střel, dvě z nich skončily v síti.

Ve 42. minutě střídající Welbeck po třech minutách na hřišti hlavou vyrovnal, ve druhém dějství pak zařídil "Rackům" výhru krásnou střelou z velké dálky devatenáctiletý Paraguayec Enciso.

Tottenhamu se nepodařilo zachránit body s Bournemouthem. Do vedení šel londýnský tým po brance Son Hung-mina, hosté však zápas obrátili góly na konci prvního a na začátku druhého poločasu. Tottenham se sice vrátil do utkání gólem Danjumy v 88. minutě, po skvělé kombinaci v páté minutě nastavení ale zařídil výhru hostům Ouattara.

Vladimír Coufal ve svém 100. utkání v dresu West Hamu přispěl v anglické fotbalové lize k remíze s vedoucím Arsenalem 2:2. V základní sestavě nastoupil i Tomáš Souček, oba čeští reprezentanti odehráli celý zápas.

Arsenal už po deseti minutách vedl o dva góly zásluhou Jesuse a Ödegaarda a směřoval k obnovení šestibodového náskoku před Manchesterem City. Ve 32. minutě však přišla chyba v rozehrávce hostující obrany, která vyústila až v pokutový kop pro domácí. Benrahma se při jeho zahrávání nemýlil.

Saka mohl v 52. minutě vrátit Arsenalu dvougólový náskok, když se po Antoniově ruce pískala penalta i na druhé straně, ale jednadvacetiletý anglický reprezentant přestřelil. O tři minuty později z voleje vyrovnal Bowen.

O výhře "Rudých ďáblů" v Nottinghamu rozhodl po půl hodině hry Antony, zužitkoval svůj důraz a dorazil do branky vyraženou střelu Martiala. Brazilec byl také u druhého gólu United v 76. minutě. Pohlednou průnikovou přihrávkou vybídl ke skórování Dalota a Portugalec nezaváhal.

Svěřenci trenéra Ten Haga ztrácejí na první Arsenal 15 bodů, ale mají o zápas méně. Nottingham nezvítězil podesáté v řadě a je na první sestupové příčce.

Fotbalisté Liverpoolu ukončili v anglické lize sérii čtyř zápasů bez vítězství střeleckou přehlídkou na hřišti Leedsu. K výhře 6:1 přispěli dvougólovými výkony Muhammad Salah a Diogo Jota a svěřenci trenéra Jürgena Kloppa se na osmém místě tabulky přiblížili na rozdíl šesti bodů pohárovým příčkám.

Nejlepší střelec Liverpoolu Salah stanovil ve 39. minutě skóre prvního poločasu na 2:0, po přestávce pak Reds přidali ještě další čtyři branky. Egyptský reprezentant rozšířil svou bilanci v této sezoně na 15 gólů, o hattrick po zásahu videorozhodčího kvůli ofsajdu přišel. Jota se mezi střelce zapsal po více než roce.

O jedinou branku Leedsu bojujícího o záchranu v Premier League se po přestávce postaral Luis Sinisterra, který snížil na 1:2.

Premier League - 31. kolo:

Aston Villa - Newcastle 3:0
Branky: 64. a 83. Watkins, 11. Ramsey

Everton - Fulham 1:3
Branky: 35. McNeil - 22. Reed, 51. Wilson, 68. James

Chelsea - Brighton 1:2
Branky: 13. Gallagher - 42. Welbeck, 70. Enciso

Southampton - Crystal Palace 0:2
Branky: 54. a 68. Eze

Tottenham - Bournemouth 2:3
Branky: 14. Son, 88. Danjuma - 38. Vina, 51. Solanke, 90+5. Ouattara

Wolverhampton - Brentford 2:0
Branky: 27. Costa, 69. Hwang

Manchester City - Leicester 3:1
Branky: 5. Stones, 13. z penalty a 25. Haaland - 75. Iheanacho

West Ham United - Arsenal 2:2
Branky: 32. Benrahma z pen., 55. Bowen - 7. Jesus, 10. Ödegaard

Nottingham - Manchester United 0:2
Branky: 32. Antony, 76. Dalot

Leeds - Liverpool 1:6
Branky: 47. Sinisterra - 39. a 64. Salah, 52. a 73. Jota, 35. Gakpo, 90. Núňez.