Martin Švarc vstoupil do Cruxo, je dalším partnerem

úterý, 18. dubna 2023, 13:10 Retail, Lidé MediaGuru

Počet zakladatelů platformy pro prodej reklamy na e-shopech Cruxo se rozšiřuje o Martina Švarce, bývalého obchodního ředitele Seznamu.

Martin Švarc, zdroj: archiv M. Švarce

Martin Švarc, zdroj: archiv M. Švarce

Pátým partnerem platformy Cruxo, určené pro prodej reklamního prostoru na e-shopech, se stal Martin Švarc. Od začátku května se pak přímo zapojí do každodenního chodu společnosti. Ke konci dubna proto skončí na své stávající pozici v Ringier Axel Springer Polska.

Platformu Cruxo založili v loňském roce Petr Pavlík, Jan Galgonek, Matěj Novák a Michal Trunkát s cílem nabídnout značkám možnost spravovat a optimalizovat digitální kampaně na e-shopech.

„Cruxo už rok pozoruji a je mi na něm sympatické, že má silné a přesvědčivé ambice v segmentu, který je lákavý sám o sobě. Podobně jako před 12 lety programatická reklama, kterou jsme v Česku vlastně rozjeli spolu s Matějem Novákem,“ přiblížil MediaGuru.cz Martin Švarc, který zároveň vyzdvihuje odbornost a zkušenosti svých kolegů. „Mým cílem je, aby Cruxo i ve světě rezonovalo tak jako v Česku. Strategickým partnerem na této cestě nám bude SAS,“ naznačil dále expanzivní záměry společnosti. Na domácím trhu pak věří, že Cruxo bude silným vyzyvatelem velkých globálních platforem a že dokáže naplnit potřeby velkých mezinárodních retailerů.

Zakladatelé Cruxa vycházejí z toho, že e-shopy by mohly díky efektivnějšímu prodeji reklamy získávat vyšší objemy z vendor marketingu. Podle předpovědí vývoje reklamního trhu se retailová média (reklamní prostor nakoupený přes retailera na e-shopu, v mailingu nebo aplikaci) stanou v horizontu dvou až tří let standardem i na českém reklamním trhu. Celkový současný obrat českého retailového marketingu je odhadován na miliardy korun.

Martin Švarc pracuje poslední tři roky ve společnosti Ringier Axel Springer Polska jako ředitel oddělení reklamních produktů a platforem. Dlouholeté zkušenosti má ze Seznam.cz, kde působil jako obchodní ředitel a předtím v oddělení business developmentu tuzemské internetové jedničky.

-mav-