Hlavní obsah

Štvě mě, že nedáváme góly! Hlavu ale nikomu trhat nebudu, řekl Lampard po vyřazení z Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Chelsea začíná být případ pro psychologa. Snaží se, vytváří si šance, ale s koncovkou je na štíru. Zářným příkladem byla úterní odveta čtvrtfinále Ligy mistrů. S Realem Madrid padla podruhé 0:2, přestože měla i na Stamford Bridge obrovské příležitosti. „Ano, štve mě to, že nedáváme góly. Ale hlavu kvůli tomu nikomu neutrhnu," prohlásil dočasný trenér Chelsea Frank Lampard.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Dani Carvajal (vlevo) z Realu Madrid a Conor Gallagher z Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Chelsea se stalo teprve podruhé ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, že nevstřelila gól v obou zápasech. Poprvé se jí to přihodilo na jaře 2005 v semifinále proti Liverpool (0:0, 0:1). Oba tehdejší duely odehrál v jejím dresu záložník Frank Lampard.

Jeho tým mohl jít do vedení zkraje úterní odvety, jenže Kanté naložil se šancí zbrkle. V závěru prvního poločasu zase pro změnu Cucurella zahodil téměř nemožné. A tak po přestávce přišel trest, když se dvakrát trefil Brazilec Rodrygo a Real s přehledem dokráčel do semifinále.

„Hráli jsme opravdu dobře šedesát minut. Člověk moc nechce chválit, když na této úrovni prohrajete, ale my jsme se oproti posledním zápasům hodně zlepšili," řekl Lampard. Od chvíle, kdy usedl na lavičku Chelsea, tým prohrál všechna čtyři utkání. I kvůli mizerné koncovce.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Rodrygo (vlevo) z Realu Madrid a Marc Cucurella z Chelsea.

„Měli jsme spoustu šancí, ale fotbal se hraje na góly. Rozhodně to ale bylo z naší strany velké zlepšení. Doufejme, že na tomto výkonu budeme moci stavět," uvedl záložník Chelsea Conor Gallagher.

Blues ale vyjádřil respekt kouč Realu Carlo Ancelotti. Podle něj byli na jeho mužstvo výborně připraveni. „Hodně jsme trpěli, měli jsme štěstí, že jsme první půli uhráli bez inkasovaného gólu. Druhý poločas jsme už byli mnohem lepší, dali jsme dvě branky a radujeme se ze semifinále," podotkl Ancelotti.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti (vlevo) přijímá gratulaci od šéfa lavičky Chelsea Franka Lamparda.

Góly Realu tentokrát neobstaral kapitán Benzema, který jako pátý hráč historie nastoupil ke 150. utkání Ligy mistrů, ale brazilský útočník Rodrygo. Všech pět svých branek ve vyřazovací fázi této soutěže vstřelil soupeřům z Anglie. I díky němu zvládl Bílý balet úspěšně 11. čtvrtfinále Champions League v řadě.

„Neumím vysvětlit, že v Lize mistrů dokážeme na rozdíl od španělské ligy vyhrávat a podávat výborné výkony. Je to asi soutěž pro nás. Věřím, že získáme další trofej a já k tomu přispěju ještě nějakým gólem," pověděl Rodrygo. O postup do finále se Real střetne s lepším z dvojice Bayern Mnichov/Manchester City.

Reklama