‚S medailí se vždy cestuje lépe.‘ Bronzové hokejistky se vrátily do Česka, chválí kanadskou trenérku

Část týmu českých hokejistek se z úspěšného mistrovství světa vrátila do Prahy. Národní tým na šampionátu v Kanadě obhájil loňské třetí místo, a reprezentantky tak na letiště Václava Havla dorazily s bronzovými medailemi a v dobré náladě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový tým žen se vrátil z mistrovství světa

Český hokejový tým žen se vrátil z mistrovství světa | Zdroj: twitter: Národní tým žen

Na pražském letišti se hráčky vítaly se svými rodinami s bronzovými medailemi na krku a podělily se o své dojmy z turnaje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkaly české hokejistky po návratu z mistrovství světa

„Cesta byla hodně dlouhá, ale byl dobrý důvod pro cestování. S medailí se vždycky cestuje lépe,“ sdělila Radiožurnálu Sport kapitánka českého týmu Alena Mills.

„My si to umíme užít, lidi mi píšou, že milují naše oslavy. A je pravda, že v tom jsme hodně dobré. Bylo to skvělé,“ doplnila ji její spoluhráčka Daniela Pejšová.

V utkání o třetí místo na šampionátu v Bramptonu národní tým, stejně jako loni v Dánsku, porazil Švýcarky a potvrdil, že aktuálně patří mezi světovou elitu.

Za vzestupem ženského hokeje v Česku stojí do velké míry kanadská trenérka Carla MacLeodová, která tým převzala před rokem.

„Carla umí do týmu přinést velkou energii a pozitivitu, je skvělá motivátorka a skvěle mluví, takže si myslím, že dokáže tým dát dohromady a nabudit ho, aby podal výkon, který potřebuje. Myslím, že se hodně zvedl zájem a podpora ženského hokeje, takže doufám, že to půjde stále dopředu a přidáme i cennější kovy, než je bronz,“ přeje si kapitánka české reprezentace Alena Mills.

Zámořská nadvláda

Ženskému hokeji vévodí zámořské výběry, v historii zatím nikdo jiný mistrovství světa nevyhrál. Šampionát v Bramptonu ovládly Spojené státy, které získaly jubilejní desátý titul, Kanaďanky mají na kontě ještě o dva triumfy víc.

Zatímco podle Aleny Mills se odstup mezi Češkami a dvojicí suverénů pomalu zmenšuje, asistent reprezentační trenérky Dušan Andrašovský až takovým optimistou není.

„Ta mezera je zatím obrovská. Hlavně v té fyzické rovině, příprava holek v Severní Americe je trošku jinde, to si musíme přiznat. My jsme možná lepší hokejisti, možná umíme lépe spolupracovat, ale oni mají prostě lepší fyzičku a větší sílu. Tam je ten rozdíl. Ale myslím si, že když bude čas, prostor a chuť na tom pracovat, tak je brzo dorovnáme i v tomhle,“ dodává asistent trenérky ženské hokejové reprezentace Dušan Andrašovský.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme