USA se vrátily na vrchol ženského hokeje. Jak vypadá All-Star tým mistrovství?

Foto: iihf.com

(BRAMPTON, od našeho zpravodaje) Kanada svou cestu domácím šampionátem nedotáhla do vítězného konce, ve finále podlehla 3:6 USA. Nás může jistě těšit bronzová medaile české reprezentace. Pojďme se nyní podívat, jaké hráčky se dostaly mezi vybrané do All-Star týmu.

Emma Söderbergová (G, Švédsko)

Hned několik brankářek se na šampionátu blýsklo úctyhodnými výkony, skvěle chytala například Němka Sandra Abstreiterová či Aerin Frankelová, která dovedla USA ke zlaté medaili. Vůbec nejlepší maskovanou ženou byla nakonec zvolena Emma Söderbergová, jež ve švédském dresu odchytala všech sedm utkání.

Uznání si zaslouží zejména za výkon ve čtvrtfinále, kdy byly Švédky jeden gól od vyřazení Kanady, které podlehly až v prodloužení. Söderbergová by v případě dokonání senzačního postupu patřila mezi jeho hlavní strůjce – zámořské hvězdy dlouho deptala a předvedla fantastických 51 zákroků!

Renata Fastová (O, Kanada)

Jen jedna kanadská obránkyně dala na turnaji gól – Renata Fastová. Ta nastupovala v prvním obranném páru s vůbec nejzkušenější Kanaďankou Jocelyne Larocqueovou. Svůj nejlepší výkon načasovala na finále, nicméně její dvě asistence na vytoužené domácí zlato nestačily.

Caroline Harveyová (O, USA)

Zapomenout na Caroline Harveyovou by byl hřích. Teprve dvacetiletá americká obránkyně hrála už své třetí mistrovství světa a poprvé si na krk pověsila zlatou medaili. Navzdory svému mladému věku se jako obránkyně stala nejproduktivnější hráčkou celého turnaje (4+10) a zářila i ve statistice +/-: šampionát zakončila se čtrnácti plusovými body. 

Sarah Fillierová (Ú, Kanada)

Kanadská útočnice odehrála fantastický turnaj: direktoriát ji zvolil nejlepší útočnicí, je členem All-Star týmu a zároveň se stala nejužitečnější hráčkou celého turnaje. Všechna tyto ocenění by jistě hráčka javorových listů vyměnila za zlatou medaili, ta putuje po velkém obratu do Spojených států.

Fillierová je stále mladá hráčka (22), všechno tedy má nadále před sebou. Hokejistka univerzitního týmu Princeton si pro sebe zcela podmanila semifinálový souboj se Švýcarkami, kde nasázela hattrick. V sedmi zápasech na světovém šampionátu získala jedenáct bodů, s bilancí jedné branky na utkání a čtyři asistence. 

Petra Nieminenová (Ú, Finsko)

Finská útočnice se do vybrané společnosti dostala zcela po právu. Hráčce, která den před začátkem turnaje oslavila čtyřiadvacáté narozeniny, se povedl hned úvodní zápas proti Francouzskám – zapsala v něm čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Nejdůležitější zápas na turnaji nicméně Finky nezvládly, ve čtvrtfinále podlehly Češkám 1:2. Útěchou pro Seveřanky může být alespoň to, že se po roční anabázi vrací do skupiny A, když v boji o páté místo porazily ve skandinávském derby Švédky 3:1. Petra Nieminenová nakonec zakončila turnaj s bilancí šesti branek a sedmi asistencí ze sedmi zápasů.

Marie-Philip Poulinová (Ú, Kanada)

Legenda ženského kanadského hokeje. Prakticky při každém jejím doteku s pukem celé vyprodané CAA Centre aplaudovalo. Ve skupinovém zápase proti České republice vstřelila svůj stý gól v kanadském dresu. Velký sen ale javorové listy nedotáhly do vítězného konce.

Přestože Poulinová poslala ve finále svůj tým proti Spojeným státům do vedení, nakonec se radoval jeho zámořský rival. Kanada tak po dvouletém kralování ženskému hokeji tentokrát na domácím turnaji skončila na druhém místě. Celkově na turnaji třiatřicetiletá hráčka zapsala do statistik osm bodů, vstřelila čtyři branky a stejný počet připravila.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz