Celebrity

19. dubna 2023 16:13

David Laštovka

Josef Langmiler přitahoval ženy, měl románek i s Bohdalovou. Před smrtí přišel o řeč

Herec Josef Langmiler, který svým sametovým hlasem namluvil Joffreye de Peyraca ve filmech o krásné Angelice, by v těchto dnech oslavil sté narozeniny. Ženy ho zbožňovaly a on si jejich přízeň náležitě užíval. Konec života se pro něj stal utrpením. Smrt byla vysvobozením.

Herec Josef Langmiler měl u žen velký úspěch. Byl velmi galantní a měl charisma. Za manželku si vzal hned svoji první velkou lásku, spolužačku z konzervatoře Ljubu Benešovou. Tvořili krásný pár a toužili založit rodinu. To se jim bohužel nepodařilo. Po pěti letech přišel bolestný rozvod. Benešovou totiž okouzlil jiný herec, Jiří Adamíra, což byla pro Langmilera hodně krutá rána.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nevyjasněná úmrtí slavných českých herců. Kdo byl obětí surové vraždy?

Těžko se s tím smiřoval a svého soka v lásce od té doby nenáviděl. Jak ve svých pamětech vzpomínal režisér Antonín Kachlík, Langmiler se s Adamírou nemohl vystát. Kdykoliv se někde potkali, docházelo mezi nimi k drsným potyčkám. Byli schopni se servat až do krve.

Režisérka Chytilová s ním chtěla mít dítě

Josef Langmiler si po rozvodu začal užívat nezávazných vztahů. Jeho náručím prošlo nepočítaně žen. K jeho partnerkám patřila i režisérka Věra Chytilová nebo herečka Jiřina Bohdalová. „Chytilová jejich vztah brala vážně a toužila s ním mít dítě. S Bohdalovou chvíli i bydleli. Langmiler se tehdy nechtěl moc vázat. Žil spíše volnomyšlenkářským svobodným životem,“ vzpomínal v dokumentu Příběhy slavných režisér Kachlík.

Vše se změnilo, když se Langmiler v Měšťanské besedě v Praze poznal s divadelní kostymérkou, půvabnou Evou, která se stala jeho druhou manželkou. V té době mu bylo dvaačtyřicet let. „Dost mě přitahoval, měl něco do sebe, měl úžasné charisma,“ prozradila v dokumentu jeho druhá manželka. V manželství se jim narodila dcera Eva a společně tvořili šťastnou rodinu.

Jiřina Bohdalová v Show Jana Krause:

Smutné a bolestné umírání

Langmiler se v posledních letech života potýkal s vážnými zdravotními problémy. Trpěl aterosklerózou, kvůli zlomenině krčku nemohl chodit a ke všemu prodělal mrtvici, která mu zasáhla řeč. Poslední tři roky nepromluvil. Manželka Eva se o něj obětavě starala, dokud to jen bylo možné. Poslední rok ležel v nemocnici upoutaný na lůžko a nevěděl o sobě. Smrt pro něj byla vysvobozením. „Byl to svéráz a světák, který miloval společnost. Vždy říkal, že by si přál zemřít u výčepního pultu s pivem v ruce. Bohužel se mu to nepodařilo,“ povzdechla si vdova. Josef Langmiler zemřel 8. srpna roku 2006 ve věku 83 let.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.