Hlavní obsah

Volejbalové finále bude brněnské, Šelmy se o titul utkají s Královým Polem

Aktualizováno

Brněnským soubojem Šelem s Královým Polem vyvrcholí poprvé extraliga volejbalistek. Oba kluby ukončily semifinálové série ve čtvrtém zápase: Šelmy porazily doma nejlepší tým dlouhodobé části Liberec 3:0, Královo Pole zvítězilo v hale mistrovského Prostějova 3:1. Bitvy o trofej začnou v úterý, hrají se na tři výhry a doma začne obhájce stříbra a letošní držitel Českého poháru Královo Pole.

Foto: volejbalbrno.cz

Šelmy Brno si poprvé zahrají o titul v extralize volejbalistek (archivní foto)

Článek

Šelmy pod vedením kouče Ondřeje Bouly už postupem do semifinále dosáhly největšího úspěchu v pětileté historii klubu. Ve čtvrtfinálové sérii přitom až v pátém zápase zdolaly pražský Olymp. Proti Liberci si však počínaly výrazně lépe.

V hale Dukly nejprve uspěly 3:0, stejný výsledek vybojovaly poté i doma a až v neděli se Liberec dočkal prvního bodu v sérii, když po bitvě zvítězil 3:2. Dnes však Šelmy opět úřadovaly a šanci už si vzít nenechaly. Duel ukončila bývalá reprezentační nahrávačka Pavla Šmídová, která posílila Brňanky v lednu krátce po univerzálce Anetě Kocmanové-Havlíčkové, bodem ze servisu.

Výběr KP si zopakuje loňské finále, tentokrát pod vedením kouče Erika Nezhody. "Ustáli jsme obrovsky náročnou sérii a velikou taktickou bitvu proti výborně připravenému Prostějovu. Opět jsme museli bojovat až do konce a jsme moc rádi, že jsme dnes zvládli stav 2:0, byť ne hned napoprvé, a že utkání nemuselo jít do tie-breaku. Hráčky dnes podaly výkon na hranici svých možností a myslím si, že naše odvaha nás dnes zanesla do finále," řekl Nezhoda novinářům.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 4. zápasy:
Šelmy Brno - Liberec 3:0 (18, 23, 16)
Nejvíce bodů: Kyryčenková 19, Marková 12, Širůčková 11 - Kvapilová 10, Kojdová 9, Kohoutová, Šulcová a Frankevyčová po 4. Konečný stav série: 3:1.
Prostějov - KP Brno 1:3 (-21, -16, 17, -16)
Nejvíce bodů: Silvaová 16, Löffová 12, J. Smolková a Trnková po 8 - Nikolovová 28, Bukovská 20, Hrušecká 8. Konečný stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: