Sparta ve třetím juniorském finále přejela Třinec a je zápas od titulu

Foto: Twitter HC Sparta Praha

Junioři pražské Sparty nastříleli Třinci ve třetím finálovém utkání devět branek a po přesvědčivých výkonech jsou jeden krok od mistrovského titulu.

Oceláři odjížděli do Prahy za nelichotivého stavu 0:2 na zápasy, a to ještě netušili, co je čeká ve třetím utkání. Vše se ovšem pro Třinec začalo vyvíjet dobře, když ve 4. minutě proměnil první větší příležitost hostů Oskar Haas.  

Sparta tak znovu v úvodu ztrácela, ale to se změnilo po ubráněném oslabení Pražanů, kdy kdo modré čáry prostřelil třineckého brankáře Martin Böhm. Do konce první třetina pak domácí celek otočil, když je Janu Krupičkovi vyplatil důraz v brankovišti.

Ve druhé třetině Pražané na povedený závěr první části navázali a hned po startu měli několik gólových šancí, ale branky se dočkali až krátce po polovině utkání, kdy Petr Hauser proměnil přesilovou hru. Sparta se svým tlakem nepřestávala, díky čemuž přišla další přesilovka a branka Krupičky.

Po čtyřiceti minutách vedli domácí už 5:1, svůj druhý gól v zápase přidal Hauser. Už v tento moment bylo zřejmě rozhodnuto. Sparta sice, co se týče střelecké aktivity, trochu zvolnila, jenže měla svůj den. Zkraje třetí třetiny nahradil Jakuba Milotu v třinecké brance Jakub Král, kterého ovšem už po necelých dvou minutách prostřelil Oto Theimer.

Dva góly během tří minut potom vstřelil Jan Hamršmíd a z pohledu Sparty všechno devátou brankou završil Jakub Tůma. Poslední, ale už opravdu jen čestné, slovo měli v zápase Oceláři, protože v závěru z přesilovky snížil Patrik Volas.

HC SPARTA PRAHA – HC OCELÁŘI TŘINEC 9:2 (2:1, 3:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 12. Böhm (Hauser, Hrabík), 17. Krupička (Hrabík, Hauser), 31. Hauser (Krupička, Šindelek), 35. Krupička (Hrabík, Hauser), 40. Hauser (Hrabík, Šindelek), 42. Theimer (Tůma, Vitouch), 49. Hamršmíd (Böhm, Senčák), 52. Hamršmíd (Bartoň, Tůma), 54. Tůma (Červenka, Vitouch) – 4. Haas (Ramik, Spěváček), 58. Volas (Kozlík Kubiesa).
Rozhodčí: Sýkora, Květoň – Malý, Dědek.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 42:26 (12:10, 18:8, 12:8).
Diváci: 1569.
Stav série: 3:0.

Další program finálové série

Čtvrtek 20. dubna – 4. zápas:
16:30 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Neděle 23. dubna – případný 5. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

Úterý 25. dubna – případný 6. zápas:
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Čtvrtek 27. dubna – případný 7. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz