BudKocka.cz logo

Přírodní repelent Incognito proti komárům a hmyzu

Články Léto Recenze Soňa 19. dubna 2023
Incognito přírodní repelent sprej recenze

Určitě i vás příšerně štve, když jste někde na túře nebo opékáte špekáčky, a musíte neustále odhánět komáry, mouchy nebo jiný hmyz. Zbavte se jich a vyzkoušejte proti nim přírodní repelent od značky Incognito.

Často pobývám v přírodě, chodím do lesa, na hory nebo na hřiby, ale co mě dokáže vytočit jsou komáři, ovádi a jiný otravný hmyz. Občas na sebe nastříkám nějaký repelent, chvílemi mám ale pocit, že tím nepříjemným odérem funguje hlavně na mě.

V běžných repelentech na dotěrný hmyz se nachází chemie, která není úplně nejlepší pro lidské tělo. Neútočí pouze na hmyz, ale i na člověka. Výrobce Incognito na to jde jinak a nabízí pouze přírodní produkty.

Vyzkoušela jsem přírodní repelent od značky Incognito a podrobně se na něj podívám v recenzi.

☑️ Co je Incognito přírodní repelent?

Přírodní repelent ve spreji britské značky Incognito se skládá z látek, který hmyz nemá rád. Jedná se o silné esenciální oleje a látky PMD z eukalyptu citrovonného. Působí až 4 hodiny po nanesení. Jeho účinek byl klinicky prokázán. Zobrazit více podrobností.

přírodní repelent Incognito recenze

Získejte přírodní repelent Incognito levně v tomto obchodě

Příjemná vůně připomínající citrusy odpuzuje bodavý hmyz jako komáry, klíšťata, moskyty, vosy, včely, ovády, muchničky, tropický hmyz, blechy, mouchy, koutule a další.

Obsahuje pouze přírodní látky, jejíž kombinace chrání proti 3 500 druhům hmyzu a to jak létajícího, tak i lezoucího. V repelentu se nenacházejí žádné syntetické složky. Navíc je klinicky ověřen.

Aktivní složkou tohoto přípravku je PMD (PMD rich botanic oil, metanediol, Citriodiol®, Citrepel®), což je složka extrahovaná z éterického oleje pomocí patentovaného procesu z eukalyptu citronovonného (znám jako blahovičník citronový). Účinnost složky byla prokázána na 3 500 druzích hmyzu.

Nenachází se v něm parabeny, DEET (diethyltoluamid), pesticidy ani jiné chemikálie. Mohou ho používat děti od šesti měsíců i osoby s citlivou pokožkou.

V běžných repelentech proti hmyzu se nachází DEET, jehož pach hmyz nesnáší a odpuzuje. Může ale negativně působit na člověka, působit na nervovou soustavu nebo způsobit problémy s dýcháním či křeče.

Tato sporná látka je předmětem dalšího bádání právě kvůli možným nežádoucím účinkům. Pesticid by se neměl používat poblíž vod kvůli jeho působení na ryby a zooplankton.

☑️ Jak se používá? Jak ho aplikovat?

Před aplikací sprej pořádně protřepejte. Poté rovnoměrně nastříkejte na pokožku, která je odhalená (např. nohy, ruce) nebo na oblečení zhruba z 15 centimetrů. Následně nechejte zaschnout.

Nenanášejte do oblasti očí a také dávejte pozor, ať repelent nezasáhne oči působením větru.

přírodní repelent Incognito

Přírodní repelentní sprej získáte v tomto e-shopu

Repelent nanášejte jako poslední vrstvu (například až po opalovacím krému, líčení).

Přípravek působí až 4 hodiny, následně aplikaci opakujte. Opakujte i po koupání, plavání nebo výrazném pocení.

Před prvním použití nejprve vyzkoušejte sprej na menším místě. To se týká hlavně dětí, pokud máte citlivou pokožku nebo pokud aplikujete sprej na oblečení.

☑️ Jaké má výhody a nevýhody?

Podívali jsme se na pozitivní a negativní stránky tohoto produktu:

☑️ Značka Incognito

Britská značka Incognito byla založena cestovateli Howardem a Patricií, kteří na cestách zpozorovali sami na sobě nevýhody běžných chemických repelentů. Nejenže nebyly moc účinné, ale také zatěžovaly své okolí.

Vymysleli přírodní repelenty proti hmyzu, který neškodí ani uživateli, ani životnímu prostředí. Jsou založeny na směsi vůní éterických olejů, které odpuzují hmyz, včetně komára tropického.

přírodní repelent Incognito

Přírodní repelent a popisek. Získáte ho v tomto obchodě

Další výrobky

Od značky Incognito zakoupíte v tomto e-shopu rovněž další výrobky, které jsou určené proti obtěžujícímu hmyzu:



☑️ Recenze a zkušenosti

Recenze a zkušenosti s přírodním repelentem jsou převážně pozitivní. Podívejte se na zkušenosti.

přírodní repelent Incognito recenze zkušenosti

Foto: Heureka

Přípravek jsem zkoušela a překvapil mě svou jemnou citrusovou vůní a účinkem. Dobře se aplikuje na kůži i oblečení, stačí jej jen nanést a počkat, než zaschne.

Po aplikaci jsem si všimla, že se hmyz opravdu držel dál ode mě. Jde vidět, že jej odpuzuje.

Obtěžující komáři a ostatní havěť na mě po celou dobu neútočila, čímž přípravek potvrzuje svoje účinky. Je to super věc proti komárům a proti klíšťatům, která jsem za celou dobu nechytila.

Jednotlivá aplikace vydrží zhruba 4 hodiny, následně je nutné zase místa přestříkat.

Cena za repelent je celkem nízká, ověřte si aktuální cenu na této stránce.

přírodní repelent Incognito

Přírodní repelent Incognito - 50 ml

Po aplikaci nezanechává mastný film a rychle zasychá. Na světlém a modrém oblečení po něm nejsou ani stopy, na černém jsem ho zatím nezkoušela.

Sprej se díky své velikosti hodí do každé tašky, kde je vždy po ruce.

☑️ Kde můžete repelenty Incognito koupit?

Přírodní repelent Incognito koupíte levně v e-shopu www.zdravibezchemie.cz. Nabízejí zde i další produkty této značky jako krémy, oleje, deodoranty za velmi příznivé ceny. Nyní jsou skladem. Podívejte se na celou nabídku.





Názory k článku


Napište, co si o tom myslíte