Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

SoutěžZábava

Soutěž Dáváme kartám nový život má své vítěze

Ve středu 19. dubna byli v radlickém ČSOB Kampusu slavnostně oceněni vítězové soutěže Dáváme kartám nový život. Do soutěže bylo doručeno 27 uměleckých děl, které se utkaly v pěti kategoriích (2D, 3D a užité dílo, cena veřejnosti a cena zaměstnanců skupiny ČSOB). Vítězové si mezi sebe rozdělili výhry v celkové výši 200 tisíc korun v podobě poukázek do nejznámějších galerií. Vítězná díla budou do konce roku k vidění na nejrůznějších místech po celé České republice – na centrálách ČSOB, vybraných pobočkách ČSOB nebo v galerii Kodl.

Křest muralu Davida Strauzze – zleva Richard Podpiera za ČSOB, David Strauzz, Petr Hutla za ČSOB

Slavnostní ukončení soutěže proběhlo ve stylu street art, street food a street music na centrále ČSOB v pražských Radlicích. Kromě samotného vyhlášení výherců došlo k odhalení speciálního díla od Davida Strauzze, který pro svou tvorbu využívá minerální anorganické barvy, které čistí vzduch od znečištění a bakterií. Hudebně akci doprovodil DJ Sam Gittis.

„Samotná akce se nesla ve spojení oblastí bankovnictví (karty), ekologie (upcycling – umělecká díla z karet) a umění. Jsem rád, že jsme navázali spolupráci s Davidem Strauzzem, street-artovým umělcem. V Davidovi se nám totiž tyto prvky krásně propojují, my jako banka jsme mu poskytli zajímavý prostor a on vytvořil nadčasové dílo,“ říká Petr Hutla, člen představenstva ČSOB zodpovědný za Řízení úvěrů a udržitelnost.

Přehled vítězů:
2D umělecké dílo
Maxmilián Milkov – Vzpoura strojů
Nikola Činčurová – Svatá Mamona

3D umělecké dílo
Maxmilián Milkov – Časové kapsle

Užité umělecké dílo
Vendula Vaculová – Top k nezaplacení

Cena zaměstnanců skupiny ČSOB
Chiara Roth – Customer Satisfaction

Cena veřejnosti
Eliška Astlová – Zlatonosná řeka

Informace o soutěži:
ČSOB tento projekt připravila ve spolupráci s Českou poštou a společností Idemia, která pro banku dodává ekologické karty z recyklovaného PVC. Do soutěže se mohli přihlásit studentky a studenti vysokých a vyšších uměleckých škol, kterým banka prostřednictvím společnosti Idemia poskytla drť z karet pro jejich tvorbu. Mediální partnerem bylo vydavatelství Economia.

Zdroj a foto: ČSOB, Jan Tichý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *