bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bez slovenské opory! Tampa musí oželet Černáka, vyhlíží ale Hedmanův start

20. dubna 2023, 17:30

Tomáš Zatloukal

Patří k pilířům obranných řad Bolts, jen Michail Sergačjov, Victor Hedman a o pár sekund Ian Cole toho za Tampu průměrně odehrají víc. Z Erika Černáka zkrátka v Tampě vyrostl spolehlivý a velmi vytěžovaný bek. Chcete čísla? 19 minut a 14 sekund, takový byl jeho průměrný čas na ledě během základní části. Pro "bratrské" srovnání, vytěžovanější byl z českých zadáků jen Filip Hronek. A uznáte sami, že jeho role byla u detroitských Red Wings dlouho zcela klíčová.

Černák nevyniká hrou směrem dopředu.

Ne, on se soustředí na strážení hvězd. V tom je jeho síla. Báječně doplňuje věhlasnější parťáky, ať už Sergačjova nebo Hedmana.

Proč nenastoupí? V prvním souboji s torontskými Maple Leafs inkasoval prudkou ránu do hlavy. Od Michaela Buntinga, pro kterého tímto zákrokem ze 16. minuty druhé třetiny vyhrocený zápas skončil.

Černák jistě vynechá partii číslo 2 a v tuto chvíli se zdá nepravděpodobné, že se na led v dohledné době vrátí.

Zastoupit by ho měl Zach Bogosian, zkušený Američan, který naskočil do tří z posledních devíti partií Blesků v základní části. Tampa má jako tradičně široký kádr, který disponuje solidními náhradníky na všech postech. Typově různorodými, aby mohli plnit všelijaké role. 

Záskok by se našel i za Hedmana (Haydn Fleury), nicméně v případě švédského machra existuje velká šance, že bude v noci na pátek hrát.

Hedman patří k mistrům ve svém oboru, získal Norrisovu trofej a opakovaně na ni byl nominován. V play-off pak jeho význam pro Tampu ještě stoupá, ostatně za své heroické výkony v dresu Lightning dostal v roce 2020 Conn Smythe Trophy.

Jedno z nejprestižnějších individuálních ocenění, co NHL zná. Možná to vůbec nejprestižnější.

Hedman odstoupil z úvodního duelu prvního kola hned dvakrát. S blíže nespecifikovaným zraněním totiž zkusil v prostředním dějství naskočit, jenže svou snahu záhy vzdal. Přišel o většinu zápasu, který skončil drtivou výhrou Bolts 7:3.

Tampský kouč Jon Cooper nechtěl jeho trable z pochopitelných důvodů komentovat, natož konkretizovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.