Sleduj nás

Trenér Matúš Laincz po turnaji: Rozhodčí Oktagonu? Ať spláchnou certifikát do záchodu

Trenér Matúš Laincz po turnaji: Rozhodčí Oktagonu? Ať spláchnou certifikát do záchoduFOTO: OKTAGON MMA

Pořádný gejzír negativních emocí vyvolal svým chováním v kleci rozhodčí Petr Balej, který rozhodoval duel Václav Mikulášek vs. Matyas Viszlay.

Slovenská strana se po prozkoumání videa rozhodla podat proti výsledku oficiální protest. Tento proces se na domácí scéně opakoval již několikrát, ale zatím vždy platil výsledek z klece, takže v tomto případě výhra Baby Jagy TKO v prvním kole.

Český borec je na podobné extempore absolutní magnet. Většinou se ovšem cítil poškozen on sám. Tentokrát se ocitl na druhé straně barikády, kdy mu měl rozhodčí ve dvou případech výrazně pomoci.


Trenér Matyase Viszlaye je sám bývalým rozhodčím, takže se dá předpokládat, že má pravidla MMA v malíku a do podobných akcí by se nepouštěl bezdůvodně.

Matúš Laincz si stěžuje konkrétně na dvě situace. Ta první přišla po úspěšném takedownu slovenského borce, kdy se Matyas snažil na zemi aktivně měnit pozici a přidával údery. Rozhodčímu Balejovi to ovšem přišlo jako nedostatečné a oba borce vrátil do postoje, kde má vzhledem k charakteristice obou bojovníků Mikulášek zásadní výhodu.


Druhý moment, který Laincz nemůže vydýchat, se odehrál ve chvíli, kdy byl Viszlay na zádech a Mikulášek stál nad ním a dával údery z horní pozice. Bojovník, který se v tento moment brání, může používat upkicky a ze spodní pozice tak útočit na svého soupeře. Ten nesmí mít ovšem ruku nebo koleno na zemi.

To se v tomto případě nestalo, takže počínání Matyase nebylo v rozporu s pravidly. Baba Jaga ovšem po jednom z trefených kopů do tváře začal protestovat. Rozhodčí souboj přerušil a šlo se opět do postoje, kde Mikulášek trefil rozhodující koleno.

„Chtěl bych požádat OKTAGON, zda by mohl své rozhodčí přeškolit, když z aktivní pozice na zemi souboj postaví a následně po kopu ze spodní pozice do hlavy to také přeruší a postaví. Rozhodčí může svůj certifikát spláchnout do záchodu,“ nebral si servítky rozčílený Laincz už na tiskové konferenci Oktagonu.


Čas očividně rozjitřené emoce příliš neuklidnil, a tak sáhla slovenská strana k jediné možnosti, kterou jí pravidla povolují. Jak vše dopadne, to je ale pravděpodobně jasné i tomu největšímu snílkovi.


Další články