20. dubna 2023 • 23:52

Hložek zářil v Evropské lize! Gól, asistence a postup. Ostuda United

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Adam Hložek pomohl gólem a asistencí k vítězství Leverkusenu 4:1 na hřišti Saint-Gilloise a k postupu do semifinále Evropské ligy. Čtvrtfinálovou odvetu naopak nezvládl Manchester United a po prohře 0:3 v Seville v soutěži končí. Juventus potvrdil domácí výhru 1:0 dnešní remízou 1:1 v Lisabonu proti Sportingu. Posledním semifinalistou je AS Řím, který udolal 4:1 po prodloužení Feyenoord.



V semifinále se utkají dvojice AS Řím - Leverkusen a Juventus - Sevilla. První zápasy jsou na programu 11. května, odvety o týden později.

Leverkusen uhrál doma před týdnem pouze remízu 1:1, dnes si ale s belgickým nováčkem v evropských pohárech poradil. Skóre otevřel už ve druhé minutě Diaby a v 38. minutě zvýšil Bakker, jehož našel na zadní tyči Hložek přesným obloučkem napříč vápnem.

Další trefu přidal ve druhé půli Frimpong, Saint-Gilloise snížilo zásluhou Terha. V 79. minutě dorazil Hložek do prázdné brány odražený míč po Diabyho střele a po šesti soutěžních zápasech ukončil čekání na gól. Naposledy se prosadil 12. března v ligovém duelu s Brémami, v Evropě se za Bayer trefil poprvé.

Leverkusen se dostal do semifinále jedné z evropských soutěží po 21 letech, ačkoliv i dnes se musel obejít bez zraněného českého útočníka Patrika Schicka. Naposledy Bayer došel dokonce do finále Ligy mistrů v sezoně 2001/02.

Manchester United doplatil na remízu 2:2 z úvodního duelu, ve kterém vedl ještě v 84. minutě o dvě branky. V Seville ale brzy prohrával, když Nasírí využil chyby v rozehrávce a vsítil svou 50. branku za klub. Kouč Ten Hag poslal na hřiště do druhé půle i uzdraveného Rashforda, „Rudým Ďáblům“ ale ani příchod nejlepšího střelce nepomohl. Naopak krátce po změně stran udeřil po rohu Badé a v závěru po obrovské chybě gólmana De Gey uzavřel skóre znovu Nasírí.

Sevilla potvrdila, že na United umí. Po osmifinále Ligy mistrů v roce 2018 a semifinále Evropské ligy před třemi lety vyřadila anglický velkoklub potřetí v řadě. Andaluský celek tak stále může pátým triumfem v soutěži ještě vylepšit vlastní rekord. Dvakrát navíc ovládl i Pohár UEFA, předchůdce Evropské ligy.

Sporting odpověděl na Rabiotovu brzkou trefu Edwardsovou proměněnou penaltou, ze hry ale Juventus nepřekonal. Portugalci tak nezopakovali triumf nad jiným evropským gigantem Arsenalem v předchozím kole play off. „Stará dáma“ je mezi nejlepšími čtyřmi týmy evropského poháru podvaadvacáté, lepší jsou pouze Real Madrid (37), Bayern Mnichov (28) a Barcelona (26).

AS Řím v repríze posledního finále Evropské konferenční ligy smazal manko z úvodního duelu v Rotterdamu po hodině hry zásluhou Spinazzoly. V 80. minutě srovnal Paixao, záhy ale poslal utkání do prodloužení střídající Dybala.

V něm dominovali Římané. Dvojzápas rozhodli brankami ve 101. a 109 minutě El Shaarawy s Pellegrinim. Feyenoord dohrával závěr bez vyloučeného Giméneze.

Italský fotbal tak bude mít semifinále evropských pohárů nejvíce zástupců. Kromě Juventusu a AS Řím jsou mezi nejlepšími čtyřmi celky i Fiorentina v Konferenční lize a milánské kluby AC s Interem v Lize mistrů, kde se navíc utkají v derby proti sobě.

Góly

Domácí: 64. Terho

Hosté: 2. Diaby, 37. Bakker, 60. Frimpong, 79. Hložek

Sestavy

Domácí: Moris – Nieuwkoop, Kandouss (46. Terho), Burgess, Mačida – Lynen, Teuma /C/ (87. el-Azúzí), Lapoussin – Vertessen (32. Adingra), Lazare (81. Puertas), Boniface (81. Nilsson).

Hosté: Hrádecký /C/ – Tapsoba (59. Kossounou), Tah, Hincapié – Frimpong (71. Adli), Amiri (59. Demirbay), Andrich, Bakker – Diaby (86. Bellarabi), Hložek (86. Azmún), Wirtz.

Náhradníci

Domácí: Imbrechts, Sykes, Fellous, el-Azúzí, Puertas, Huygevelde, Adingra, Eckert, Nilsson, Terho

Hosté: Lomb, Pentz, Fosu-Mensah, Kossounou, Azhil, Bellarabi, Demirbay, Azmún, Adli

Karty

Domácí: Teuma

Rozhodčí

Mateu – Cebrián, del Palomar (ESP)

Stadion

Stade Roi Baudouin, Brusel

Návštěva

17 000 diváků

Góly

Domácí: 8. en-Nesírí, 47. Badé, 81. en-Nesírí

Hosté:

Sestavy

Domácí: Búnú – Navas (C), Badé, Marcão (29. Suso), Acuña (84. Telles) – Gudelj, Fernando – Ocampos, Rakitić, Lamela (80. Gil) – en-Nesírí.

Hosté: de Gea – Wan-Bissaka (46. Shaw), Maguire (C), Lindelöf, Dalot – Eriksen (86. Elanga), Casemiro, Sabitzer (68. Fred) – Antony, Martial (54. Weghorst), Sancho (46. Rashford).

Náhradníci

Domácí: Dmitrović, Flores, Gil, Mir, Nianzou, Gómez, Rekik, Suso, Telles, Torres

Hosté: Butland, Vítek, Elanga, Fred, Iqbal, Malacia, Pellistri, Rashford, Shaw, Weghorst

Karty

Domácí: Búnú

Hosté: Casemiro, Antony, Shaw

Rozhodčí

Soares Dias – Soares, Ribeiro (POR)

Stadion

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla)

Góly

Domácí: 20. M. Edwards

Hosté: 9. Rabiot

Sestavy

Domácí: Adán – Diomande, Coates, Inácio (81. Reis) – Esgaio, Ugarte, Morita, Santos (87. A. Gomes) – P. Gonçalves, M. Edwards, Trincão (81. Chermiti).

Hosté: Szczęsny – Danilo, Bremer (72. Gatti), Sandro – Locatelli – Cuadrado, Miretti (72. Pogba), Rabiot, Chiesa (78. Kostić) – Di María, Vlahović (71. Milik).

Náhradníci

Domácí: Israel, Alexandropoulos, Gomes, Bellerín, Essugo, Issahaku, Chermiti, Reis, Neto, Rochinha, Tanlongo

Hosté: Bonucci, De Sciglio, Gatti, Kostić, Milik, Paredes, Perin, Pinsoglio, Pogba, Rugani, Soulé

Karty

Domácí: Ugarte, M. Edwards

Hosté: Gatti, Pogba

Rozhodčí

Letexier – Mugnier, Rahmouni (FRA)

Stadion

Estádio José Alvalade, Lisabon

Návštěva

50 466 diváků

Góly

Domácí: 60. Spinazzola, 89. Dybala, 101. El Shaarawy, 108. Pellegrini

Hosté: 80. Paixão

Sestavy

Domácí: Patrício – Spinazzola, Mancini, Llorente (72. Ibañez), Smalling (78. Çelik), Zalewski (73. Dybala) – Pellegrini (C), Wijnaldum (21. El Shaarawy, 106. Kumbulla), Matić, Cristante – Belotti (73. Abraham).

Hosté: Bijlow – Geertruida, Hancko, Trauner (106. Dilrosun), Hartman (106. López) – Szymański (91. Holmgren Pedersen), Wieffer, Kökçü (C) – Džahánbachš (74. Danilo), Giménez, Idrissi (64. Paixão).

Náhradníci

Domácí: Boer, Svilar, Ibañez, Çelik, Camara, Kumbulla, Bove, Volpato, Tahirović, Abraham, Dybala, El Shaarawy

Hosté: Marciano, Wellenreuther, Holmgren Pedersen, Rasmussen, López, Kasanwirjo, Taabouni, Milambo, Danilo, Dilrosun, Paixão, Bullaude

Karty

Domácí: Llorente, Dybala, Abraham, Patrício

Hosté: Hartman, Wieffer, Holmgren Pedersen, Giménez, Giménez (č)

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn (ENG)

Stadion

Stadio Olimpico, Řím

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud