Hlavní obsah

Boston, to je luxus, chválí expert Pastrňáka a spol. Paf je i z další české hvězdy NHL

Luxusní Boston s českými esy včetně toho největšího v podobě Davida Pastrňáka, zábavná Carolina v čele s Martinem Nečasem, nebo snad Colorado s brankářem Pavlem Francouzem. Přehlídka hvězd NHL, které se vyplatí sledovat během vyřazovacích bojů v nejslavnější lize světa je více než dost. „Mně se nejvíce líbí série na Východě. Týmy tam jsou nabité hvězdami, našlapané. Když si Boston může dovolit mít Taylera Halla ve třetí lajně, tak je to velký luxus. Vždyť v jiných týmech by byl v první lajně," tvrdí v Příklepu Jakub Peslar, asistent trenérky u ženské hokejové reprezentace.

Boston nabitý hvězdami, to je luxus. Zajímavá je i Carolina, tvrdí expert v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

 
Článek

Právě o organizaci Bruins se hokejový analytik a skills kouč rozvyprávěl na prvním místě. A nejen kvůli tomu, že v barvách Bostonu září čeští hokejisté David Pastrňák, Pavel Zacha, Tomáš Nosek. Tým je podle Peslara doslova nabitý hvězdami. „Poslední zápas nehrál Bergeron, do TOP 6 se posunul Bertuzzi. To je luxus nemít tam pravidelně takového hráče," říká expert v pořadu Příklep a zdůrazní, že pokud to půjde utkání Bruins si nenechá ujít.

Stejně jako celý zástup expertů byl i Peslar zvědavý na tradiční hokejovou baštu z Toronta, která už ale čeká na úspěch pořádně dlouho. „Jsem na Toronto zvědavý, jak se bude vyvíjet série s Tampou. Dostat sedm gólů v prvním utkání... Čekal jsem, že konečně přejde první kolo, tak doufám, že jsem se nespálil," dumá nahlas o další ze sérii prvního kola vyřazovacích bojů. Toronto pak doma druhý duel série ovládlo.

Příklep s hokejovým trenérem Jakubem PeslaremVideo: Sport.cz

„Hodně mě baví hra Caroliny a samozřejmě sledují Martina Nečase. Tým působí velmi energicky, je vidět, že hráče baví hra na kotouči," nabízí svůj pohled na projev Hurricanes český expert. „Nechtějí se puku zbavovat. Není to v jejich podání o náhodném generování střel. Oni si prostě připraví šance. Když už padne gól z dálky, tak přes dobrou clonu. Ale většinou skórují z akcí, které si připraví," míní Peslar, který se netají ambicí, dostat se jednou do nejslavnější ligy světa v pozici kouče.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Caroliny Martinem Nečasem.Video: Sport.cz

Na Západě se podle experta musí stále počítat s Coloradem. „Myslím, že je to tým, který by opět měl dokráčet do finále," odhaduje šance organizace Avalanche trenér. Moderátor pořadu Honza Homolka z O2 TV přidal na seznam týmů s velkými hvězdami Edmonton Oilers, v jehož dresu září Connor McDavid a Leon Draisaitl. „Ukazuje se, že tým je víc než individuality?" ptá se hostů ve studiu Sport.cz.

Peslar mu dává jasnou odpověď. „Je to nejspíš tak, kromě jedné asi desetiminutové pasáže McDavid tolik nevyčníval. Je to o týmovém pojetí hry. V Los Angeles dobře ví, kde na ně čeká největší hrozba a pokud ji dokáží eliminovat, mají velkou šanci uspět," myslí si.

Reklama