Rychle a zběsile 11 natočí režisér Kurýra, Hulka a Rychle a zběsile 10

21. 4. 2023 - 13:36 | Novinky | Adam Homola

Rychle a zběsile 11 natočí režisér Kurýra, Hulka a Rychle a zběsile 10 zdroj: Foto: Universal Pictures

Louis Leterrier, režisér blížícího se Rychle a zběsile 10, potvrdil, že se vrátí k natáčení posledního dílu série, Rychle a zběsile 11.

Zpráva Variety sice o filmu mnoho neprozrazuje, ale vzhledem k tomu, že desítka ještě nemá premiéru, není to překvapivé.

Prezident Universal Pictures Peter Cramer pochválil Leterriera za to, že rozumí franšíze a že se bez problémů začlenil do týmu Rychle a zběsile. Cramer vyjádřil své nadšení z Leterrierova dalšího působení a uvedl, že Rychle a zběsile 10 obsahuje intenzivní akci, emoce a zvraty, které fanoušci očekávají, a že Leterrier nepochybně přinese napínavý závěr.

Leterrier převzal roli režiséra Rychle X po Justinu Linovi, který odstoupil pár dnů po začátku natáčení po údajných neshodách s Vinem Dieselem.

Louis Leterrier, francouzský filmový režisér a producent, si získal uznání v Hollywoodu i mimo něj díky režii akčních trháků, jako jsou Transporter, Neuvěřitelný Hulk, Souboj titánů nebo Now You See Me. Kromě toho se věnoval komedii Bratři Grimsbyové a fantasy snímku Temný krystal: Věk odporu. Jeho nejnovějším projektem je Lupin, seriál společnosti Netflix inspirovaný klasickou francouzskou postavou zloděje Arséna Lupina.

Leterrier začal svou kariéru jako asistent režie Luca Bessona, známého francouzského filmaře, který stojí za snímkem Leon: Profesionál, Pátý element a Lucy.

zdroj: Cinemart

Snímek Unleashed (2005), thriller o bojových uměních s Jetem Li, Morganem Freemanem a Bobem Hoskinsem v hlavních rolích, byl Leterrierovým prvním samostatným režijním debutem. Film získal pozitivní recenze kritiků i diváků, kteří ocenili jeho akční sekvence a emocionální hloubku. Leterrier následně režíroval Neuvěřitelného Hulka (2008), druhý díl filmového světa Marvelu, v němž hrál Edward Norton a který sice v kontextu své doby nebyl neúspěšný, ale všichni víme, jak to dopadlo.

Leterrier pokračoval v natáčení velkorozpočtových podívaných a natočil Souboj Titánů (2010), remake mytologického dobrodružného filmu z roku 1981 se Samem Worthingtonem v roli Persea, který celosvětově utržil přes 493 milionů dolarů. Navzdory komerčnímu úspěchu se film setkal se smíšenými recenzemi. Leterrierův další projekt, Now You See Me (2013), byl loupežný thriller s hvězdným obsazením kouzelníků, který celosvětově vydělal přes 351 milionů dolarů a dočkal se pokračování.

Leterrier pak přešel ke komedii a natočil špionážní parodii Bratři Grimsbyové (2016) se Sachou Baronem Cohenem a Markem Strongem v rolích odcizených sourozenců, která bohužel nedosáhla dobrých kasovních výsledků a získala převážně negativní recenze. Odrazil se však od dna s prequelovým seriálem The Dark Crystal: Age of Resistance (2019) od Netflixu, který byl chválen za úžasnou vizuální stránku, poutavý příběh a poctu původní kultovní klasice z roku 1982.

zdroj: Universal Studios

V Leterrierově nejnovějším počinu Lupin (2021) hraje Omar Sy novodobého zloděje, který se chce pomstít za smrt svého otce a odhalit tajemství bohaté rodiny. Seriál, volně založený na románech Maurice Leblanca s Arsènem Lupinem, se stal jedním z nejsledovanějších původních seriálů Netflixu, který během prvního měsíce přilákal více než 70 milionů diváků a sklidil uznání kritiky.

Série Rychle a zběsile tak nakonec bude končit sice ve schopných, nicméně nepříliš kreativních či originálních rukách. Otázkou je, jestli by mohl s posledním dílem takové ságy udělat nějaké větší divy prakticky kdokoliv, nebo jestli si to všechno z producentské pozice hlídá Vin Diesel a jeho kumpáni tak dobře, že režisér třeba ani nemá hlavní slovo. Každopádně na definitivní závěr téhle „závodní“ ságy si ještě nějakou dobu počkáme a mezitím dostaneme desítku, která bude mít premiéru 18. května.

Zdroje: Variety , Universal Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.