Hlavní obsah

Recept na rozjetý Třinec: Znepříjemnit život Kacetlovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finále hokejové extraligy jde možná pomalu do finiše. Rozjetý Třinec vede v sérii hrané na čtyři vítězství už 2:0 na zápasy, teď bude mít navíc výhodu domácího prostředí. Co musí udělat Mountfield, aby se mu povedlo sérii zdramatizovat. „Musí se dostat hráčům Třince pod kůži, být trpělivý a musí to znepříjemnit Kacetlovi v brance," radí v pořadu Příklep Jakub Peslar hradeckému celku před třetím finále.

Jak vyzrát v extraligovém play off na Třinec? Hokejový analytik reaguje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Moderátor pořadu Honza Homolka vnímá, že Hradec Králové sice nemá tým složený z hvězd, ale dokáže se prosadit bruslivým hokejem. Jenže Oceláři mají v brance skvělého Kacetla, který parádními zákroky dokáže vytáhnout obhájce titulu ze šlamastiky. „Proto musejí hradečtí hokejisté chodit do předbrankového prostoru a svádět tam souboje, clonit a hledat vypadnuté puky," hledá expert taktiku, jak vyzrát na Třinec.

S tím souhlasí i šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. Ten soudí, že když se Hradci dařilo rozbíjet prostor před brankou, uspěl. „Když to nedělal, nastal problém. A potřeboval by si pomoci i přesilovkami," odhaduje, jak by mohl východočeský celek ještě zdramatizovat finále.

Příklep s hokejovým trenérem Jakubem PeslaremVideo: Sport.cz

Homolka připomíná, že pokud Třinec v utkání play off vedl, už soupeř nedostal šanci ke zvratu. „Tým je pořád hladový a chce vítězit. Kádr byl vhodně doplněný o hráče, co chtějí titul. Má hráče, kteří prošli těžkými sériemi a vědí, jak se vyhrává."

Reklama

Související témata: